Hyundai si Cisco au dezvaluit informatii despre noua tehnologie pentru dezvoltarea unui autovehicul adaptat inovatiilor in ceea ce priveste siguranta. Cu aceasta ocazie au fost prezentate detalii despre productia noii generatii de vehicule dezvoltate sub conceptul "Hyper-connected Intelligent Car", programata pentru anul 2019.
Aceasta asociere unica in domeniul auto si al tehnologiilor informatice se concentreaza asupra solutiilor pentru optimizarea transmiterii / receptionarii datelor in interiorul vehiculului, care vor creste exponential datorita condusului autonom si altor necesitati de conectivitate. Obiectivul Hyundai - Cisco se indeparteaza de sistemele restrictive CAN (Network Area Controller) si se indreapta catre comunicatiile Ethernet, care livreaza o viteza de procesare de pana la 1 Gbps. Software-ul Ethernet ofera, de asemenea, un control integrat al datelor, care permite extinderea flexibila a conexiunilor, pentru a gestiona in acelasi timp seturi mari de date provenite de la diferite componente ale vehiculului.
Hyundai si Cisco au creat o platforma noua care ofera acces sigur la toate datele din vehicul. Pentru folosirea optima a latimii de banda, aceasta utilizeaza prima generatie de arhitecturi de 1 Gps si Automotive Ethernet cu QoS. Permite configurarea rapida si sigura, oferind flexibilitatea de a proiecta si de a construi noi servicii. De asemenea, va contribui la aplicarea mai rapida a noilor solutii pe piata.
"Transportul si mobilitatea se afla intr-o evolutie fara precedent. Colaborarile cu importante companii de tehnologie evidentiaza inca o data viziunea Hyundai de a oferi clientilor conectare permanenta depasind barierele legate de timp si spatiu", a declarat Seung Ho Hwang, Executive Vice President si Head of Auto Intelligence Division la Hyundai Motor.
Platforma software aflata in vehicul stabileste conditiile pentru tehnologiile adaptative. Ofera, de asemenea, o retea integrata, de securitate sporita, precum si una completa de tip end-to-end. Platforma ofera conditii pentru servicii noi, de mare viteza, prin integrarea dintre software si hardware-ul existent.
Prin activarea serviciilor IP si Ethernet, magistralele "bus" si dispozitivele existente vor functiona impreuna cu noile servicii atasate la Ethernet. Prin colaborarea cu Cisco, infrastructura Hyundai de autoturisme conectate va putea fi adaptata la noile inovatii de comunicare vehicul - mediu (V2X), ceea ce va oferi o experienta autonoma de condus mult mai sigura si servicii de "trafic inteligent". Acest aspect va permite conectarea vehiculelor, caselor și birourilor la infrastructura oraselor si altor vehicule prin intermediul retelelor inteligente, tehnologiei Internet Protocol, respectiv Internet of Things (IoT).
“Prin crearea unei platforme flexibile si sigure, companiile auto au sansa de a produce autovehicule mai bune, intr-un ritm mai rapid”, a declarat Ruba Borno, Vice President, Growth Initiatives and Chief of Staff to CEO, Cisco.
Hyundai si Cisco au inceput colaborarea in 2016, viziunea lor privind mobilitatea conectata fiind prezentata pentru prima oara la CES 2017, sub conceptul "Hyper-connected Intelligent Car". Cei doi parteneri au convenit ca transportul trebuie sa aiba o infrastructura de comunicatii noua, cu o platforma flexibila si mai sigura, care sa ofere un mijloc de inovare si construire a solutiilor pentru vehicule inteligente.
Echipa Hyundai a creat tehnologia de baza in anul 2013, incluzand “Hyundai Car Cloud”, “Sistemul de operare pentru masini conectate” (ccOS), “Platforma de service a masinilor conectate” (ccSP). Hyundai va lucra si pe alte tehnologii privind autoturismele conectate si servicii conexe, cum ar fi: serviciile conectate smartphone si smart home, suport inteligent de la distanta, conducere complet autonoma, functionalitate inteligenta a traficului si hub-uri de mobilitate.