Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Audi și Hyundai vor colabora pentru dezvoltarea propulsiei cu hidrogen

Audi și Hyundai vor colabora pentru dezvoltarea propulsiei cu hidrogen

Publicat în data de: 02 Iulie 2018
Categorii: Audi, Hyundai, Tehnologie, Stiri, Electric.
 

AUDI și Hyundai doresc să colaboreze pentru dezvoltarea tehnologiei pe bază de celule de combustibil. Cele două companii intenționează să facă schimb de brevete și să obțină acces la componente care nu se află la dispoziția concurenței.foto-audi si hyundai vor colabora pentru dezvoltarea propulsiei cu hidrogen
Această înțelegere trebuie încă aprobată de autoritățile competente. În baza colaborării lor, ambii parteneri doresc să aducă mai rapid și mai eficient tehnologia pe bază de celule de combustibil la nivelul de maturitate necesar producției de serie. Audi și Hyundai explorează, de asemenea, o colaborare mai amplă, în vederea dezvoltării acestei tehnologii sustenabile.

"Tehnologia pe bază de celule de combustibil este o formă de propulsie electrică sustenabilă care poate oferi multe beneficii, reprezentând, astfel, un avantaj cu mare potențial în portofoliul nostru viitor de autovehicule premium cu emisii zero", a declarat Peter Mertens, membru al Consiliului de Administrație AUDI AG, responsabil pentru Dezvoltare Tehnică. "În acest sens, ne unim forțele cu parteneri puternici, precum Hyundai, pentru a accelera cercetarea și dezvoltarea în acest domeniu. Colaborarea este cel mai inteligent mod prin care putem oferi inovație la costuri atractive, pentru ca această tehnologie sustenabilă să se impună."

"Suntem încrezători că parteneriatul nostru cu Audi va demonstra comunității globale viziunea și avantajele sistemului de propulsie cu tehnologie pe bază de celule de combustibil", a spus Eui-sun Chung, Vicepreședintele Hyundai Motor Company. "Această colaborare este încă un exemplu al implicării ferme a companiei Hyundai în crearea unui viitor sustenabil, care, totodată, va îmbunătăți viețile consumatorilor cu ajutorul autovehiculelor puse în mișcare de hidrogen. Este cea mai rapidă cale spre o lume fără emisii."

Datorită autonomiei mari și a timpului scurt necesar pentru alimentare, hidrogenul este o sursă atractivă de energie pentru viitorul mobilității electrice. Aceste aspecte vin în avantajul autovehiculelor mai mari, care, datorită designului lor, beneficiază în mod deosebit de avantajele de masă ale tehnologiei pe bază de celule de combustibil. Pentru asigurarea succesului pe piață a acestei tehnologii, alături de dezvoltările adiționale necesare sunt indispensabile și alte aspecte-cheie, precum producția regenerativă de hidrogen și crearea unei infrastructuri suficiente.

În cadrul Grupului Volkswagen, AUDI AG a preluat responsabilitatea dezvoltării tehnologiei pe bază de celule de combustibil și, în prezent, lucrează la a șasea generație a acestui sistem. Centrul Grupului pentru dezvoltarea tehnologiei pe bază de celule de combustibil se află în cadrul unității de producție din Neckarsulm. La începutul deceniului viitor, Audi va lansa, în serie redusă, primul său model de acest fel. Modelul, un SUV sport, va combina confortul premium al segmentului auto de talie mare, cu autonomia ridicată. Protocolul pentru schimbul de brevete încheiat cu Hyundai se îndreaptă deja spre următoarea etapă de dezvoltare, care urmărește o ofertă de volum mai mare.

Audi lucrează deja de 20 de ani la concepte tehnologice pe bază de celule de combustibil. Primul automobil de teste a fost modelul compact Audi A2H2 în 2004, urmat de Audi Q5 HFC în 2008. 2014 Audi A7 Sportback h-tron quattro a introdus sufixul "h-tron" pentru modelele cu pilă de combustie, unde "h" reprezintă elementul hidrogen. Prototipul Audi h-tron quattro prezentat în anul 2016 a demonstrat încă o dată competențele mărcii în domeniul sistemelor cu tehnologie pe bază de celule de combustibil.

 
 
Citește și:
› Luminile OLED digitale sunt lansate în premieră pentru Audi Q5 ...06/09/2020
› Audi Sportback e-tron concept ...18/07/2020
› Audi A3 Sportback a ajuns la a patra sa generație ...06/06/2020
› Hyundai dezvaluie primele detalii despre IONIQ 5 ...09/01/2021
› Hyundai dezvaluie primele imagini cu noul Tucson ...06/09/2020
› Hyundai prezinta noile Kona si Kona N Line ...06/09/2020
› Luminile OLED digitale sunt lansate în premieră pentru Audi Q5 ...06/09/2020
› Citroen lanseaza un nou model de ochelari ce trateaza raul de maș ...09/06/2019
› BMW și Jaguar Land Rover vor colabora pentru dezvoltarea tehnolog ...09/06/2019
› Ford investește în România pentru a construi un model complet ele ...01/05/2021
› Noul Fiat 500 electric, în România de la 13.800 Euro ...01/05/2021
› Hyundai dezvaluie primele detalii despre IONIQ 5 ...09/01/2021
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.