Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Ford investește în România pentru a construi un model complet electric

Ford investește în România pentru a construi un model complet electric

Publicat în data de: 01 Mai 2021
Categorii: Ford, Stiri, Electric.
 

Ford a confirmat că va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial ușor în 2023 la uzina de asamblare de la Craiova din România, inclusiv o versiune complet electrică, care va debuta în 2024.foto-ford investeste in romania pentru a construi un model complet electric
„Operațiunile Ford de la Craiova oferă competitivitate și flexibilitate de nivel mondial. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial ușor în România reflectă parteneriatul nostru continuu pozitiv cu furnizorii locali și comunitatea și succesul întregii echipe Ford Craiova ”, a declarat Stuart Rowley, președinte, Ford al Europei.

„Adăugarea unei versiuni complet electrice în 2024 înseamnă că Craiova va fi a treia noastră unitate din Europa pentru a construi un vehicul complet electric. Urmează investițiile recente din acest an în Centrul de vehicule electrificate Ford Köln din Germania și uzina Kocaeli a Ford Otosan din Turcia și trimite un alt semnal clar că suntem pe o cale accelerată de a oferi clienților noștri de vehicule comerciale un viitor cu emisii zero în Europa. ”

În februarie, Ford s-a angajat ca întreaga sa gamă de vehicule comerciale să fie capabilă zero emisii, să fie complet electrică sau hibridă plug-in, până în 2024, cu două treimi din vânzările de vehicule comerciale Ford așteptate să fie toate electrice sau hibrid plug-in până în 2030.

Noul vehicul comercial ușor va fi, de asemenea, echipat cu unele dintre cele mai avansate motoare convenționale Ford pe benzină și diesel. Acestea vor include, de exemplu, motoare diesel cu tehnologie avansată de la uzina de motoare Ford Dagenham, iar transmisiile vor fi furnizate de la Ford Halewood Transmissions Limited, ambele cu sediul în Marea Britanie.

Ford Craiova - producție de talie mondială

Investiția globală a Ford în operațiunile sale de producție din România - inclusiv anunțul de investiții de astăzi - se apropie de 2 miliarde de dolari de la achiziționarea facilității din Craiova în 2008.

În ultimii ani s-au făcut îmbunătățiri semnificative la operațiunile vehiculelor Craiova, cu peste 600 de roboți instalați pentru a îmbunătăți în continuare eficiența și calitatea în caroserii, ștanțarea, vopsirea, asamblarea și șasiurile. Aproximativ 6000 de persoane sunt angajate în operațiunile sale de asamblare de vehicule și motoare de clasă mondială.

Angajamentul Craiovei de electrificare se întoarce în octombrie 2019 odată cu lansarea producției modelului hibrid Puma, în timp ce anunțul de astăzi marchează o altă etapă, deoarece Ford este primul producător care anunță că va construi un vehicul complet electric în România. În plus față de Puma, Ford Craiova construiește în prezent și SUV-ul mic Ford EcoSport și motorul EcoBoost de 1,0 litri premiat cu mai multe premii.

Data de începere pentru producția noului vehicul și mai multe detalii despre produs vor fi confirmate mai aproape de lansare.

 
 
Citește și:
› Noul Ford Puma hibrid a demarat producția la Craiova ...09/10/2019
› Ford pregătește un Mustang electric pentru 2020 ...08/09/2018
› Noul Fiat 500 electric, în România de la 13.800 Euro ...01/05/2021
› Hyundai dezvaluie primele detalii despre IONIQ 5 ...09/01/2021
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.