Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Audi A3 Sportback a ajuns la a patra sa generație

Audi A3 Sportback a ajuns la a patra sa generație

Publicat în data de: 06 Iunie 2020
Categorii: Audi, Facelift, Stiri.
 

Odată cu lansarea modelului Audi A3 în 1996, Audi a dat naștere clasei compacte premium. A patra generație a acestui model de succes este lansată acum pe piață în formă nouă: un automobil sportiv, digitalizat și conectat.foto-audi a3 sportback a ajuns la a patra sa generatie
Designul progresist al caroseriei A3 Sportback îmbracă numeroase inovații preluate din clasele auto superioare, ca de pildă sistemele de infotainment de ultimă oră, suspensiile avansate și sistemele inovatoare de asistență a șoferului.

Distinctive: designul și luminile

Noul Audi A3 Sportback se remarcă prin proporțiile sale compacte și sportive. Grila Singleframe lată și prizele de aer mari din față accentuează caracterul dinamic al compactei premium. Linia umerilor este trasată cursiv de la faruri, la blocurile optice din spate. Ca element nou al designului Audi, suprafața de sub această linie este curbată spre interior, accentuând pasajele roților. O altă inovație ce se face imediat remarcată constă în luminile de zi digitale ale farurilor Matrix LED. Acestea sunt compuse din pixeli creați de segmentele LED și desenează semnături luminoase distinctive, ce au grijă ca A3 să fie imediat recunoscut ca atare. Caracterul sportiv și sofisticat al designului marchează și interiorul, care prezintă noi inserții decorative din aluminiu sau carbon, padele noi, mânere rafinate de deschidere a portierelor și panoul de instrumente cu finisaj negru lucios. Tapițeria realizată din sticle PET reciclate și finisată cu cusături contrastante elegante reprezintă o premieră specială între dotările mașinii.

Digitalizate: comenzile și afișajele

Bordul modelului A3 Sportback este în totalitate orientat spre șofer și face uz de elemente cunoscute deja de la modelele superioare ale mărcii. Astfel, mașina este echipată în dotarea standard cu un display tactil de 10,1 inchi, integrat în centrul panoului de instrumente, ce recunoaște literele introduse ca scris de mână, dă feedback acustic și poate fi controlat prin comenzi rostite în limbaj formulat natural. Panoul de instrumente este, de asemenea, digital ca dotare standard și poate fi controlat de șofer folosind volanul multifuncțional. Audi virtual cockpit oferă funcții adiționale, precum afișarea hărții de navigație pe o suprafață mare. Versiunea "plus" a afișajului are diagonala de 12,3 inchi și permite redarea a trei layout-uri diferite, inclusiv o grafică specială, cu design sport. Display-ul head-up proiectează informațiile importante pe parbriz și poate fi comandat ca dotare opțională.

Accelerat: sistemul de infotainment

Sistemul MMI are la bază a treia generație a platformei modulare de infotainment. Capacitatea acesteia de procesare este de trei ori mai mare decât a predecesorului și sistemul prelucrează toate funcțiile de conectivitate, inclusiv de telefonie și serviciile Audi connect, la viteză LTE Advanced. Este integrat, de asemenea, un hotspot WiFi.

Setările selectate de diferiți utilizatori pot fi memorate în până la șase profiluri, de la reglajele climatizării, la poziția scaunului și destinațiile de navigație frecvent selectate și elementele media folosite cel mai des. Sistemul radio digital DAB+ este inclus în echiparea standard, iar funcția radio on-line și funcția radio hibrid sunt oferite opțional. Navigația a devenit și mai facilă și flexibilă. De exemplu, acum sunt oferite previziuni cu privire la evoluția situației din trafic, plus imagini Google Earth de înaltă rezoluție din satelit și modele 3D detaliate ale multor orașe europene importante. Audi connect adaugă fotografii, orele de program și evaluările utilizatorilor pentru punctele de interes. Serviciile connect includ și serviciile car-to-X, ce ajută șoferul să găsească locuri de parcare libere de-a lungul drumului sau să beneficieze de luminile verzi ale semafoarelor, comunicând cu centrala de semaforizare a orașului. A3 Sportback este conectat la smartphone prin intermediul aplicației myAudi, Apple CarPlay sau Android Auto, precum și folosind Audi phone box, ce conectează telefonul la antena mașinii și îl încarcă inductiv. Amazon Alexa și cheia Audi connect ce autorizează clientul să descuie și să încuie mașina și să pornească motorul folosindu-și smartphone-ul Android vor intra în gama de dotări A3 la scurt timp după lansarea modelului pe piață.

Sofisticate: motoarele

Noul Audi A3 Sportback va fi disponibil de la lansarea în Europa cu o gamă compusă din trei motoare: un 1,5 TFSI de 110 kW (150 CP) (consum mixt de combustibil în l/100 km: 5,1 - 4,8*; emisii de CO₂ mixte în g/km: 116 - 111*) și un motor 2,0 TDI ce generează 85 kW (116 CP) (consum mixt de combustibil în l/100 km: 3,6 - 3,5* (mixt); emisii de CO2 mixte în g/km: 96 - 92*) sau 110 kW (150 CP) (consum mixt de combustibil în l/100 km: 3,9 - 3,7*; emisii de CO₂ mixte în g/km: 103 - 98*). Fiecare dintre aceste motoare impresionează cu cuplul lor puternic și funcționarea sofisticată. Versiunile de motorizare oferite la startul producției modelului vor fi combinate cu tracțiunea față. Cuplul va fi transmis de o transmisie manuală cu șase trepte sau de o transmisie automată S tronic cu șapte trepte, cu un selector ce are acum un design compact nou. Șoferul poate împinge și trage acest selector pentru a controla funcțiile de bază ale transmisiei automate. La scurt timp după lansarea pe piață a modelului, Audi își va extinde treptat gama de motorizări cu motoare adiționale, incluzând și sisteme de propulsie electrificate, precum și tracțiunea quattro.

Rafinate: suspensiile

Suspensiile noului A3 Sportback sunt sportive și echilibrate, combinând confortul plăcut la drum lung cu caracteristici dinamice excelente. Modelul va dispune de o punte spate cu patru brațe când va fi echipat cu motoare începând de la 110 kW (150 CP). Opțional, suspensiile sunt disponibile cu controlul adaptiv al amortizoarelor, ce reduce garda la sol cu 10 milimetri. Fiecare amortizor se adaptează în permanență la condițiile de mers și la profilul sistemului de manevrabilitate dinamică Audi drive select, oferind o plajă largă de setări, de la confort foarte ridicat, la manevrabilitate foarte agilă. La suspensiile sport, ce sunt o dotare standard în combinație cu exteriorul S line și o dotare opțională în celelalte cazuri, accentul se pune în mod evident pe agilitate. Datorită reglajelor mai rigide ale suspensiilor și amortizoarelor, precum și grație reducerii gărzii la sol cu 15 milimetri, compacta va fi în contact și mai direct cu suprafața de rulare.

Iscusite: sistemele de asistență a șoferului

Echipat cu Audi pre sense front, asistentul pentru evitarea obstacolelor și asistentul pentru menținerea benzii de rulare, A3 Sportback ajută la prevenirea accidentelor cu ceilalți participanți la trafic și oferă un nivel ridicat de siguranță deja din dotare standard. Opțional sunt disponibile și multe alte sisteme, ca de exemplu asistentul pentru schimbarea benzii de rulare, sistemul de avertizare la ieșirea din mașină, asistentul pentru traficul perpendicular și sistemele de asistență pentru parcare. Adaptive cruise assist cunoscut de la modele de automobile din clasele auto superioare ajută șoferul prin ghidare longitudinală și laterală și menține viteza dorită. De asemenea, sistemul păstrează distanța față de autovehiculul din față și intervenind ușor asupra direcției electromecanice, ajută șoferul să mențină banda de rulare.

Astfel crește considerabil confortul șoferului, mai ales la drum lung.

Optimizată: structura spațiului interior

Noul A3 Sportback oferă mai mult spațiu și are un caracter mai funcțional, deși are dimensiuni exterioare compacte. La o lungime de 4,34 metri și o lățime de 1,82 metri fără oglinzi, compacta premium a crescut cu doar aproximativ 3 centimetri față de predecesor. Înălțimea de 1,43 metri și ampatamentul de 2,64 metri au rămas nemodificate. În funcție de poziția scaunelor din spate și a spătarelor acestora, capacitatea portbagajului variază între 380 și 1.200 litri, iar podeaua portbagajului poate fi fixată la diferite înălțimi. Hayonul electric ce poate fi deschis și închis și doar prin simpla mișcare a piciorului este disponibil ca dotare opțională.

Exclusivă: ediția specială oferită cu ocazia lansării

Pentru lansarea pe piață a noului A3 Sportback, Audi propune un model în ediție specială, cu dotări exclusive. Modelul acesta poate fi recunoscut de la exterior datorită elementelor gri platinum mat, a farurilor Matrix LED întunecate și a jantelor de 18 inchi cu finisaj gri titanium. Interiorul S line cu scaune sport noi inclusiv tetiere integrate va fi rafinat cu inserții decorative din aluminiu și pedalier din oțel inoxidabil.

* Valorile generice pentru consumul tuturor modelelor menționate în acest material sunt indicate în lista de la finalul acestui comunicat de presă și corespund dotărilor specifice pieței germane.

 
 
Citește și:
› Luminile OLED digitale sunt lansate în premieră pentru Audi Q5 ...06/09/2020
› Audi Sportback e-tron concept ...18/07/2020
› Skoda KODIAQ beneficiază de noi actualizări atractive ...20/04/2021
› Noul Renault Megane Sedan, în România de la 14.100 Euro ...21/02/2021
› Dacia prezintă noile Logan, Sandero și Sandero Stepway pentru 202 ...02/10/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.