Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți AUDI, BMW și Daimler se unesc pentru a dezvolta soluții de comunicații

AUDI, BMW și Daimler se unesc pentru a dezvolta soluții de comunicații

Publicat în data de: 27 Septembrie 2016
Categorii: Audi, Bmw, Mercedes, Tehnologie, Stiri.
 

Astăzi, AUDI AG, BMW Group, Daimler AG, Ericsson, Huawei, Intel, Nokia și Qualcomm au anunțat formarea 5G Automotive Association (Asociația Auto 5G), care va dezvolta, va testa și va promova soluțiile de comunicații.foto-audi bmw si daimler se unesc pentru a dezvolta solutii de comunicatii
Asociația Auto 5G va susține standardizarea acestora și va accelera disponibilitatea comercială și pătrunderea pe piață la nivel mondial. Obiectivul este de a răspunde nevoilor societății privind siguranța rutieră și mobilitatea prin aplicații cum ar fi condusul autonom conectat, accesul universal la servicii și integrarea în orașe inteligente și transportul inteligent.

Prin rețelele mobile 5G de generație viitoare și evoluția puternică și continuă LTE, care include comunicare Cellular Vehicle-to-everything (C-V2X), accentul tehnologiilor informației și comunicării (IT&C) se schimbă spre Internet of Things și digitalizarea industriilor.

Ca o evoluție a soluțiilor actuale, rețelele mobile de generație viitoare sunt de așteptat să gestioneze un volum mai mare de date, să conecteze mai multe dispozitive, să reducă semnificativ latența și să aducă un nou nivel de fiabilitate. De exemplu, 5G poate susține mai bine comunicațiile critice pentru un condus mai sigur și va sprijini în continuare comunicațiile "vehicle-to-everything" și aplicațiile de mobilitate conectată. Aceste soluții noi deschid noi oportunități tehnologice și de afaceri pentru industria auto și cea IT&C, iar membrii asociației vor colabora îndeaproape pentru a realiza întregul potențial împreună. Asociația va aborda principalele probleme tehnice și de reglementare, maximizând rețelele mobile de generație viitoare și integrând platformele de automobile prin soluții de conectivitate, rețele și calcul.

Principalele activități ale asociației includ:

Definirea și armonizarea modelelor de utilizare, a cerințelor tehnice și a strategiilor de implementare.
Susținerea organismelor de standardizare și reglementare și a proceselor de certificare și aprobare.
Abordarea cerințelor tehnologiei "vehicle-to-everything", cum ar fi conectivitatea wireless, securitatea, confidențialitatea, autentificarea, arhitecturile cloud de distribuție și multe altele.
Derularea proiectelor comune de inovație și dezvoltare care să conducă la soluții integrate, testarea interoperabilității, proiecte-pilot la scară largă și implementări de probă.

5G Automotive Association este o asociație de nivel mondial și primește mai mulți parteneri care sunt implicație în industria auto, industria IT&C sau ecosistem și lanț de valori mai largi pentru automobile și sisteme de transport rutier. Numeroase companii și-au exprimat deja susținerea puternică pentru 5GAA și și-au declarat intenția de a se alătura asociației în viitorul apropiat. Christoph Voigt a fost numit președinte al Consiliului, iar Dino Flore este director general. Asociația va susține și va colabora îndeaproape cu inițiativele naționale și regionale, precum Proiectul European de Preimplementare a Condusului Autonom și Conectat.

 
 
Citește și:
› Luminile OLED digitale sunt lansate în premieră pentru Audi Q5 ...06/09/2020
› Audi Sportback e-tron concept ...18/07/2020
› Audi A3 Sportback a ajuns la a patra sa generație ...06/06/2020
› Noi modele entry-level cu propulsie plug-in hybrid pentru BMW Ser ...21/02/2021
› Primele informații oficiale BMW iX3 ...18/07/2020
› BMW lansează noile Seria 5 Sedan și Touring ...31/05/2020
› Chinezii au devenit cel mai mare acționar Daimler ...25/02/2018
› BMW, Daimler, Ford, Audi și Porsche vor încărcare ultrarapidă de- ...02/12/2016
› Luminile OLED digitale sunt lansate în premieră pentru Audi Q5 ...06/09/2020
› Citroen lanseaza un nou model de ochelari ce trateaza raul de maș ...09/06/2019
› BMW și Jaguar Land Rover vor colabora pentru dezvoltarea tehnolog ...09/06/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.