Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Primele informații oficiale BMW iX3

Primele informații oficiale BMW iX3

Publicat în data de: 18 Iulie 2020
Categorii: Bmw, Stiri, Electric.
 

După marca BMW i, mobilitatea integral electrică își face debutul în portofoliul mărcii BMW odată cu modelul Sports Activity Vehicle. Noul BMW iX3 este primul automobil din gama de modele a mărcii principale care este propulsat exclusiv electric.foto-primele informatii oficiale bmw ix3
Apariția noului BMW iX3 reprezintă cea mai recentă etapă în derularea strategiei de electrificare a BMW Group. Este pentru prima dată când un sistem de propulsie full electric a fost combinat cu caracteristicile robuste, funcționalitatea versatilă și spațiul, confortul și calitățile sportive caracteristice unui model BMW X.

Premiera noului BMW iX3 înseamnă și debutul celei de-a cincea generații a tehnologiei BMW eDrive, dar și debutul unei noi ere a sistemelor de propulsie electrificată pentru automobile premium.

Transformările sunt susținute de progresele semnificative în ceea ce privește caracteristicile de performanță, autonomie, masă, spațiul necesar montării și flexibilitate sistemul de propulsie. Cele mai noi inovații dezvoltate de Grupul BMW pentru optimizarea motorului electric, a electronicii de putere, a tehnologiei de încărcare și a bateriei de înaltă tensiune oferă noului BMW iX3 o putere maximă de 210 kW/286 CP, o autonomie de până la 460 de kilometri în ciclul de testare WLTP - echivalentul a până la 520 de kilometri în ciclul de testare NEDC - și un nivel de eficiență energetică peste cel al oricărui alt model din clasa sa. Aceste inovații vor fi disponibile și la viitoarele modele electrice BMW i4 și BMW iNEXT programate pentru debut anul viitor.

Produsele și serviciile personalizate de la BMW Charging și serviciile digitale inovatoare de la BMW Connected Charging oferă clienților o gamă largă de opțiuni atunci când vine vorba de încărcare rapidă și accesibilă a bateriei de înaltă tensiune acasă, la locul de muncă sau în timpul călătoriei. Această ofertă largă reflectă abordarea extinsă a BMW Group privind mobilitatea electrică, care continuă dincolo de automobil și acoperă o varietate de cerințe și situații ale clienților și îi ajută pe noii proprietari BMW iX3 să utilizeze în mod optim calitățile automobilelor lor atât în călătoriile de zi cu zi, cât și pe distanțe mai lungi.

Combinată cu actuala ofensivă de produse cu modele plug-in hybrid, lansarea pe piață a unui Sports Activity Vehicle full electric subliniază rolul de lider al BMW Group în transformarea către o mobilitate mai durabilă. În prezent, BMW Group oferă o portofoliu mai larg de automobile cu sistem de propulsie electrificată decât orice rival. Acum, 13,4% din totalul de automobile BMW Group nou înmatriculate în Europa sunt modele electrice sau cu sistem plug-in hybrid. Prin urmare, tehnologia de propulsie durabilă se bucură de o importanță semnificativ mai mare în cadrul companiei comparativ cu totalul pieței europene, unde modelele cu propulsie electrică reprezintă în prezent 7,7% din noile înmatriculări.

Contribuind la aceasta, compania intenționează să-și extindă portofoliul la 25 de modele electrificate până în 2023, mai mult de jumătate dintre acestea fiind full electrice. Electrificarea sistemului de propulsie este unul dintre domeniile viitoare de mobilitate stabilite de BMW Group în strategia sa corporate NUMBER ONE > NEXT. Inovațiile D-ACES (Design, Autonom, Conectat, Electrificat și Servicii/Partajat) vor pune bazele pentru creșterea durabilă pe piețele auto din lume.

Lansarea pe piață a noului BMW iX3 va începe spre finalul anului 2020, când vânzările vor debuta în China. Modelul Sports Activity Vehicle electric va fi produs la uzina din Shenyang (China), care este operată de joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive. Componentele BMW eDrive sunt fabricate tot la Shenyang. Prin urmare, noul BMW iX3 este primul model electric al mărcii construit pentru export în China.

BMW iX3 va fi disponibil pentru precomenzi începând cu luna septembrie, iar primele livrări sunt așteptate în Europa (inclusiv România) în primul trimestru al anului viitor. Prețul de început al BMW iX3 este de 56.800 euro fără TVA, 67.592 euro cu TVA, fără a lua în calcul eventualele programe Rabla și Rabla Plus. Noul model vine cu două nivele de echipare: Inspiring, oferit standard, și Impressive, ca alternativă superioară, disponibilă contra cost.

 
 
Citește și:
› Noi modele entry-level cu propulsie plug-in hybrid pentru BMW Ser ...21/02/2021
› BMW lansează noile Seria 5 Sedan și Touring ...31/05/2020
› Ford investește în România pentru a construi un model complet ele ...01/05/2021
› Noul Fiat 500 electric, în România de la 13.800 Euro ...01/05/2021
› Hyundai dezvaluie primele detalii despre IONIQ 5 ...09/01/2021
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.