Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Renault iese din Formula E

Renault iese din Formula E

Publicat în data de: 29 Octombrie 2017
Categorii: Renault, Motorsport, Stiri, Electric.
 

Renault părăsește Formula E la finalul sezonului 4; Renault își va concentra resursele pentru obiective ambițioase în Formula 1 și va continua să folosească experiența din motorsport prin intermediul Alianței cu Nissan;foto-renault iese din formula e
Renault confirmă retragerea din Formula E la finalul sezonului 4, în iulie 2018. Partener din primul moment, echipa Renault e.dams a câștigat al treilea campionat consecutiv de FE în Montreal, Canada, la sfârșitul lunii iulie 2017 și se pregătește să înceapă cel de-al patrulea sezon în această competiție.

„Am trăit momente minunate în primii trei ani de Formula E și așteptăm cu nerăbdare sezonul al patrulea într-o atmosfera foarte stabilă la Renault e.dams", a declarat Thierry Koskas, Directorul Comercial al Grupului Renault. "Ca pionieri pe piața vehiculelor electrice, am învățat multe despre managementul energetic și vehiculele de înaltă performanță, lucru care a contribuit la optimizarea modelelor electrice de serie. După sezonul 4, ne vom concentra resursele pe obiectivele noastre foarte ambițioase în Formula 1 și vom continua să folosim experiența din motorsport prin intermediul Alianței cu Nissan.”

Renault-Nissan-Mitsubishi a fost cel mai mare grup din domeniul auto din lume la mijlocul anului 2017. Împreună, membrii alianței colaborează pentru optimizarea sinergiilor cu scopul de a crește competitivitatea, păstrând în același timp identitatea fiecăruia.

Această strategie implică funcții convergente între Renault și Nissan: inginerie, producție, logistică, achiziții și resurse umane. Obiectivul Alianței este de a accelera colaborarea între Renault, Nissan și Mitsubishi Motors, folosind platforme comune, motoare și noi tehnologii referitoare la vehiculele electrice, autonome și conectate.

„La nivelul Alianței, echipele noastre de ingineri vor putea să împărtășească datele de performanță, astfel încât toate mărcile să poată beneficia de aceste rezultate. Diversificarea strategiei noastre în diferite competiții, profitând totodată de experiența pe care o obținem din programele de motorsport, reprezintă una dintre soluțiile prin care generăm noi resurse în cadrul Alianței ", adaugă Thierry Koskas.

Având în vedere nivelul competitivității în acest domeniu, Renault și Nissan vor lucra împreună pentru a asigura o tranziție lină și pentru a profita de experiența existentă.

 
 
Citește și:
› Noul Renault Megane Sedan, în România de la 14.100 Euro ...21/02/2021
› Renault Clio e-Tech hybrid, în România de la 15.750 Euro ...06/12/2020
› Noul Renault Arkana, modelul SUV coupe hybrid ajunge în Europa ...26/09/2020
› MINI câștigă Raliul Dakar 2020 ...18/01/2020
› Volkswagen Motorsport aruncă în aer standardele aerodinamicii ...10/06/2018
› BMW revine la Le Mans cu premiera mondială a noului BMW Seria 8 C ...14/05/2018
› Ford investește în România pentru a construi un model complet ele ...01/05/2021
› Noul Fiat 500 electric, în România de la 13.800 Euro ...01/05/2021
› Hyundai dezvaluie primele detalii despre IONIQ 5 ...09/01/2021
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.