Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noul BMW M5 MotoGP Safety Car este liderul flotei Safety Cars din 2018

Noul BMW M5 MotoGP Safety Car este liderul flotei Safety Cars din 2018

Publicat în data de: 19 Martie 2018
Categorii: Bmw, Motorsport, Stiri.
 

Un sezon MotoGP special a început pentru BMW M GmbH pe „Losail International Circuit” din Qatar în acest week-end (16-18 martie): este cel de-al 20-lea sezon în care BMW M are calitatea de „Official Car of MotoGP”.foto-noul bmw m5 motogp safety car este liderul flotei safety cars din 2018
 ›Galerie foto:
foto-noul bmw m5 motogp safety car este liderul flotei safety cars din 2018 foto-noul bmw m5 motogp safety car este liderul flotei safety cars din 2018 foto-noul bmw m5 motogp safety car este liderul flotei safety cars din 2018 foto-noul bmw m5 motogp safety car este liderul flotei safety cars din 2018
foto-noul bmw m5 motogp safety car este liderul flotei safety cars din 2018 foto-noul bmw m5 motogp safety car este liderul flotei safety cars din 2018 foto-noul bmw m5 motogp safety car este liderul flotei safety cars din 2018 foto-noul bmw m5 motogp safety car este liderul flotei safety cars din 2018
foto-noul bmw m5 motogp safety car este liderul flotei safety cars din 2018
BMW și BMW M GmbH au fost implicate ca parteneri ai organizatorului MotoGP, Dorna Sports, încă din 1999. Activitățile pun accentul pe furnizarea flotei de Safety Cars. În sezonul aniversar 2018, flota va fi condusă de noul BMW M5 MotoGP Safety Car. Anul acesta, BMW M GmbH va oferi șapte automobile BMW M de înaltă performanță pentru a asigura securitatea în week-endurile de cursă.

"Aș dori să profit de ocazie pentru a mulțumi Dorna Sports pentru încrederea care ne-a acordat-o de-a lungul acestor două decenii. Rareori întâlnești parteneriate de succes și atât de lungi în sport și suntem mândri de această aniversare specială", a declarat Frank van Meel, președinte al BMW M GmbH. "Când am început parteneriatul cu organizatorul MotoGP, Dorna Sports, în 1999, aspirațiile noastre erau să ne folosim de toată competența noastră, de tehnologia inovatoare din motorsport și de ideile noi pentru a contribui la siguranța din MotoGP. Acest lucru rămâne valabil și acum. După 20 de ani, Dorna Sports încă are un partener puternic în BMW M GmbH pentru care siguranța piloților este prioritatea principală."

Flota de safety cars și mașini oficiale a fost compusă mereu din cele mai recente modele BMW M, optimizate pentru utilizare pe circuit. Prin sărbătorirea celei de-a 20-a aniversări, BMW M GmbH rămâne fidel acestei filosofii și impune un reper prin noul BMW M5 MotoGP Safety Car.

Noul safety car este bazat pe sedanul de înaltă performanță BMW M5, care a fost prezentat pentru prima dată publicului în august 2017. Particularitățile tehnice ale BMW M5 asigură manevrabilitate perfectă, chiar și la limitele sale dinamice. Aceste dotări includ nou dezvoltata tracțiune integrală M xDrive specifică M, care este utilizată în premieră la BMW M5. Motorul V8 de 4,4 litri cu tehnologie M TwinPower Turbo reprezintă o altă creștere semnificativă a performanțelor în comparație cu modelele anterioare, versiune M5 de serie oferind o putere de 441 kW/600 CP și un cuplu maxim de 750 Nm. Toate aceste ingrediente fac din noul BMW M5 unul din cele mai rapide modele BMW construite vreodată și modelul cu cel mai bun sprint 0-100 km/h. Activitatea manufacturieră realizată cu atenție la BMW M Manufaktur din Garching a transformat automobilul de înaltă performanță de serie în BMW M5 MotoGP Safety Car, pregătindu-l pentru aparițiile pe circuit în MotoGP.

În sezonul 2018, flota de automobile MotoGP oficiale include șapte modele BMW M diferite. Alături de noul BMW M5 MotoGPSafety Car, în acțiune va fi și BMW M3 Safety Car. BMW M GmbH va furniza comisarului de securitate și directorului de cursă un BMW M4 Coupé Safety Car, cu injecție pe apă, și un BMW M2 Safety Car. În plus, BMW X5 M Medical Car va fi prezent la circuit pe parcursul acestui sezon, iar un BMW M6 Gran Coupé Safety Car va fi oricând pregătit pentru acțiune. Două motociclete BMW S 1000 RR, furnizate de BMW Motorrad ca safety bikes, completează flota pentru stagiunea 2018.

Printre multe alte activități care formează angajamentul diviziei BMW M față de MotoGP se numără și BMW M Award, care fi decernat pentru a 16-a oară în 2018. Acest premiu este acordat la finalul fiecărui sezon MotoGP și recompensează pilotul cu cele mai multe rezultate în sesiunile de calificări.

Câștigătorul primește un automobil BMW M exclusiv. BMW M MotoGP Experience permite ca invitații BMW M GmbH să experimenteze un week-end de cursă de neuitat. Li se oferă introspecții exclusive în culise cu ajutorul specialiștilor BMW M MotoGP, Loris Capirossi și Alex Hofmann. Mai mult, BMW M GmbH își prezintă cele mai recente modele și produse prin campanii desfășurate la fața locului în timpul anumitor week-enduri de Grand Prix.

 
 
Citește și:
› Noi modele entry-level cu propulsie plug-in hybrid pentru BMW Ser ...21/02/2021
› Primele informații oficiale BMW iX3 ...18/07/2020
› BMW lansează noile Seria 5 Sedan și Touring ...31/05/2020
› MINI câștigă Raliul Dakar 2020 ...18/01/2020
› Volkswagen Motorsport aruncă în aer standardele aerodinamicii ...10/06/2018
› BMW revine la Le Mans cu premiera mondială a noului BMW Seria 8 C ...14/05/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.