Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Kia Sorento, o nouă generație pentru 2015 - primele imagini oficiale

Kia Sorento, o nouă generație pentru 2015 - primele imagini oficiale

Publicat în data de: 11 August 2014
Categorii: Kia, Facelift, Foto-spion, Hibrizi, Stiri.
 

Update! Primele imagini oficiale ale noului crossover Kia Sorento au fost dezvăluite înaintea debutului european programat la toamnă, la Salonul Auto de la Paris.update 11 august:
Primele imagini cu noul Kia Sorento au fost dezvăluite astăzi de către producătorul sud-coreean, conformând că a treia generație a popularului SUV va avea „un aspect frapant, mai matur, cu un stil îndrăzneț și suprafețe sofisticate”.

Mai lung, mai scund și mai lat, cu un ampatament extins, noul Sorento vrea să ducă mai departe succesul modelului curent, oferind un aspect și o impresie mai premium, cu mai mult spațiu și facilități inovative.

Noul design este unul evolutiv față de modelul actual, încorporând elementele vizuale proaspete de la conceptul Kia Cross GT, ce a debutat la Chicago în 2013, ducând mai departe capota lungă și tratamentul distinctiv al pilonilor din spate de la generația precedentă.

Fața noului Kia Sorento are o grilă mai largă și mai înaltă, cu model distinctiv în formă de diamant, remarcându-se totodată și farurile alungite către spate. Linia mai joasă a acoperișului, linia mediană mai înaltă și mai musculară, precum și umerii rotunzi din spate oferă mașinii un aspect dramatic.

Aspectul elegant este îmbunătățit de creșterea în lungime (+95 mm, la 4.780 mm) și a reducerii cu 15 mm a înălțimii (până la 1.685 mm), în timp ce ampatamentul cu 80 mm mai lung (acum 2.780 mm) oferă mai mult spațiu pasagerilor de pe toate cele 3 rânduri de scaune.

Noul Kia Sorento va debuta la sfârșitul lunii august în Coreea și în octombrie, la Salonul auto de la Paris, în Europa, dar cu siguranță până atunci producătorul ne va mai oferi câteva detalii.

update 5 august:
Vârful gamei de SUV-uri Kia, noul Sorento va beneficia de o îmbunătățire dramatică a calității, atunci când va fi lansat pe piață, anul viitor, a anunțat compania odată cu publicarea primei imagini cu interiorul.

A treia generație Kia Sorento va avea o cabină care va ridica ștacheta în segmentul său grație bordului modern, calității înalte a materialelor și gamei avansate de tehnologii on-board. Împreună, aceste puncte forte vor îmbunătăți experiența proprietarului.

Stilul interior a fost creat de echipa de design a brandului din Frankfurt, Germania, care a citat ceasurile moderne Swiss ca influență cheie în timpul fazei de design.

Cabina fin conturată beneficiază de proporții mai mari de materiale plăcute la atingere, piele și cusături, precum și cel mai nou sistem Kia HMI (human-machine interface). Un ecran mare tactil domină partea centrală a planșei de bord, care are forme lungi către șofer și pasagerul din dreapta pentru a sublinia lățimea și spațiul mare din cabină.

update 29 iulie:
Kia a publicat primele schițe oficiale + un teaser video ale noului Sorento pentru 2015, confirmând totodată informațiile anterioare: debutul va fi în august în Coreea iar pe piața europeană va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Paris, în octombrie 2014.

update 22 iulie:
Cu un aspect mai agresiv decât predecesorul său, noul crossover adoptă stilul de design promovat de ultimele modele ale Kia, cu o grilă proeminentă, flancată de farurile alungite către spate, conform schițelor publicate de Kia World. Se remarcă și protecții din plastic pentru partea inferioară a caroseriei, acoperișul ușor plonjat în spate și linii mai curbate.

În spate, noul Kia Sorento va beneficia de un sistem de evacuare cu două țevi de eșapament, în funcție de motorizare, precum și de un eleron integrat în hayonul rotunjit.

Gama de motoare rămâne doar la nivel de speculație, dar ne putem aștepta la un motor 2.0 turbo cu patru cilindri pe benzină, un V6 GDI de 3,3 litri pe benzină, precum și la un diesel CDRI de 2,2 litri pentru piața europeană.

Noul Sorento va fi dezvăluit în septembrie în Coreea de Sud, urmând ca pe piața europeană să fie prezentat în octombrie la Salonul auto de la Paris, sau cel târziu în martie 2015, la Salonul Auto de la Geneva.

text inițial 7 iulie:
Prototipul noului Kia Sorento a fost spionat în Alpi, în timpul unei sesiune de teste la altitudine înaltă. Fotografii au reușit astfel să surprinde modelul camuflat, ce pare mai mare decât actualul Sorento. Ampatamentul extins va oferi cu siguranță mai mult spațiu pasagerilor de pe rândul doi și rândul trei de scaune.

Există de asemenea șanse ca producătorul Kia să poziționeze noul Sorento mai sus cu o treaptă a calității, în încercarea de a obține margini de profit mai mari.

Gama de motoare va fi în mare preluată de la modelul actual, astfel că vom regăsi unitățile 2,4 și 3,3 litri GDI pe benzină, alături de unitățile turbo diesel de 2.0 și 2,2 litri CRDi.

Interesant este că se zvonește și o variantă hibridă, disponibilă chiar de la lansare. Sistemul hibrid ar putea fi compus dintr-un motor pe benzină de 2,3 litri și un motor electric, alimentat cu energie de o baterie de 47 kWh.

Dezvăluirea oficială a noului Kia Sorento este așteptată în octombrie, la Salonul Auto de la Paris.

VIDEO: Kia Sorento 2015 - teaser video


 
 
Citește și:
› Kia își dezvăluie noul logo și noul slogan global al mărcii ...09/01/2021
› Noul Kia Rio facelift vine cu sistem de propulsie mild-hybrid ...31/05/2020
› Kia Telluride este Mașina anului 2020 în lume ...07/05/2020
› Skoda KODIAQ beneficiază de noi actualizări atractive ...20/04/2021
› Noul Renault Megane Sedan, în România de la 14.100 Euro ...21/02/2021
› Dacia prezintă noile Logan, Sandero și Sandero Stepway pentru 202 ...02/10/2020
› Noul BMW Seria 8 Cabriolet, teste prin aridul Death Valley ...01/09/2018
› Noul BMW Seria 3 Sedan: botezul focului în Infernul Verde ...16/08/2018
› Audi e-tron, fiecare km de coborâre adaugă aproximativ un km de a ...13/08/2018
› Noi modele entry-level cu propulsie plug-in hybrid pentru BMW Ser ...21/02/2021
› Renault Clio e-Tech hybrid, în România de la 15.750 Euro ...06/12/2020
› Noul Renault Arkana, modelul SUV coupe hybrid ajunge în Europa ...26/09/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.