Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noul Kia Rio facelift vine cu sistem de propulsie mild-hybrid

Noul Kia Rio facelift vine cu sistem de propulsie mild-hybrid

Publicat în data de: 31 Mai 2020
Categorii: Kia, Facelift, Hibrizi, Stiri.
 

Kia Motors a anunțat îmbunătățiri semnificative pentru a patra generație a modelului Kia Rio. Modelul oferă o gamă de îmbunătățiri pentru a revigora poziția automobilului în segmentul B, extrem de competitiv.foto-noul kia rio facelift vine cu sistem de propulsie mild-hybrid
Modelul îmbunătățit Rio (facelift) combină un design exterior și interior actualizat cu tehnologii de siguranță și infotainment de clasă superioară. De asemenea, noul model oferă șoferilor noi sisteme de propulsie eficiente - incluzând primul sistem pe benzină mild-hybrid de 48V al mărcii, combinat cu una dintre primele aplicații ale noii transmisii manuale inteligente ‘clutch-by-wire’ dezvoltată de Kia.

Vânzările în Europa ale modelului Kia Rio îmbunătățit vor începe în al treilea trimestru al anului 2020. Acesta este comercializat cu garanția Kia unică în industria auto, de 7 ani, 150.000 kilometri oferită standard.

Noul sistem de propulsie mild-hybrid EcoDynamics+ pe benzină, cuplat la noua transmisie manuală inteligentă
Modelul Rio este primul automobil Kia propulsat de un sistem de propulsie mild-hybrid electric pe benzină (MHEV). Noul sistem de propulsie ‘EcoDynamics+’ cuplează noul motor ‘Smartstream’ pe benzină de 1.0 litri T-GDi (turbocharged gasoline direct injection) cu sistemul MHEV de 48V dezvoltat de Kia, maximizând eficiența consumului de combustibil cu ajutorul cuplului suplimentar al motorului electric și al sistemului de frânare regenerativă.

Tehnologia EcoDynamics+ a fost proiectată pentru a oferi o eficiență sporită a motorului cu combustie internă, folosind la propulsie și apoi recuperând puterea electrică. Sistemul suplimentează cuplul motorului termic cu puterea oferită de o baterie compactă litiu-ion polimer de 48-volți și extinde perioadele de decuplare a motorului cu ajutorul unei noi unități Mild-Hybrid Starter-Generator (MHSG).

Unitatea MHSG este conectată printr-o curea la arborele cotit al motorului și comută între modurile ‘motor’ și ‘generator’. În modul ‘motor’, în timpul accelerării, unitatea MHSG oferă putere electrică pentru a reduce sarcina și emisiile motorului. Pe măsură ce automobilul decelerează, unitatea MHSG are posibilitatea să comute pe modul ‘generator’, recuperând energia de la arborele cotit pentru a reîncărca bateria.

Noul motor Smartstream înlocuiește generația anterioară a motorului ‘Kappa’ de 1.0 litri T-GDi disponibil pentru modelul Rio și, printre alte inovații, este echipat cu tehnologia avansată CVVD (Continuously Variable Valve Duration) dezvoltată de Kia. Tehnologia CVVD permite motorului să comute între diferite cicluri de combustie în funcție de sarcină, maximizând eficiența în toate situațiile de rulare. Motorul Smartstream oferă aceeași putere ca și motorul Kappa anterior - 100 sau 120 CP - dar permite un cuplu maxim cu 16% mai mare pentru versiunile echipate cu motorul de 120 CP, adica 200 Nm.

Per ansamblu, noul sistem de propulsie EcoDynamics+ reduce emisiile CO2 ale modelului Rio cu valori cuprinse între 8.1% și 10.7% (ciclu NEDC combinat) și este oferit atât pentru versiunile cu motoare de 100 CP, cât și pentru cele de 120 CP. Ambele sisteme de propulsie de 48V vor fi echipate cu sistemul Drive Mode Select, oferind șoferilor posibilitatea de a-și personaliza modul de condus cu ajutorul modurilor ‘Eco’, ‘Sport’ și ‘Normal’.

Modelul Rio EcoDynamics+ este unul dintre primele modele oferite de Kia care este echipat cu noua transmisie manuală inteligentă (iMT) a brandului. Sistemul ‘clutch-by-wire’ contribuie la eficiența ridicată a sistemului MHEV și la reducerea emisiilor CO2, în timp ce păstrează aceeași implicare a șoferului oferită de transmisia manuală convențională.

În locul unei legături mecanice, ambreiajul transmisiei iMT este controlat complet electronic. Acesta se integrează perfect cu unitatea MHSG pentru a opri motorul termic mai devreme decât sistemul start-stop ISG (Idle Stop & Go) atunci când automobilul face “coasting”, îmbunătățind eficiența consumului de combustibil.

Informațiile oficiale despre performanța și eficiența sistemelor de propulsie mild-hybrid ale modelului Rio îmbunătățit vor fi anunțate aproape de data începerii comercializării.

Noi sisteme de propulsie Smartstream pe benzină
Modelul îmbunătățit Kia Rio oferă revizii majore ale gamei sale existente de motoare pe benzină, maximizând eficiența, reducând emisiile CO2 și îmbunătățind experiența la volan. Ca și versiunile EcoDynamics+, linia de modele Rio este oferită acum în Europa cu o gamă de motoare Smartstream pe benzină - noul motor de 1.0 litri T-GDi ce oferă 100 CP și o nouă versiune a motorului Kia aspirat de 1.2 litri, cu tehnologia inovatoare Dual Port Injection ce oferă o putere de 84 CP.

De asemenea, motorul de 1.0 litri T-GDi ce produce 100 CP este acum oferit cu transmisia manuală cu șase trepte de viteze - înlocuind transmisia manuală anterioară cu cinci trepte - și cu transmisia Kia cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză (7DCT).

De asemenea, inginerii Kia au îmbunătățit sistemul Idle Stop & Go (ISG) al modelului Rio, în sprijinul utilizării automobilului în zonele urbane de pe întreg globul. Noul sistem ISG conectat la frână oferă economii suplimentare de combustibil prin oprirea motorului atunci când atât pedala de frână cât și cea de ambreiaj sunt apăsate odată cu oprirea automobilului. Motorul repornește în momentul în care ambele pedale sunt eliberate și automobilul este în treapta de viteză selectată de șofer. Anterior, sistemul era conectat exclusiv la pedala de ambreiaj. Această mică ajustare contribuie la îmbunătățirea economiei de combustibil și reducerea emisiilor modelului Rio.

Informațiile oficiale despre performanța și eficiența sistemelor de propulsie cu combustie internă ale modelului Rio îmbunătățit vor fi anunțate aproape de data începerii comercializării.

Tehnologie
Sistem de infotainment actualizat cu tehnologia telematică inovativă UVO Connect* de generația a II-a
Modelul Rio oferă un sistem de navigație cu ecran tactil actualizat și este unul dintre primele modele Kia în Europa care oferă sistemul telematic UVO Connect* de generația a II-a, îmbunătățind conectivitatea și controlul automobilului și făcând călătoriile mai plăcute.

Modelul îmbunătățit Rio este echipat cu un display cu ecran tactil mai mare, de 8.0 inch, ce oferă display audio și navigație prin satelit, în funcție de specificațiile automobilului. Noul sistem oferă, de asemenea, conexiune multiplă prin Bluetooth, permițând utilizatorilor să conecteze până la două dispozitive mobile simultan - unul pentru utilizarea hands-free a telefonului și utilizare multimedia și altul doar pentru utilizare media. Funcționalitatea sa avansată de împărțire a ecranului permite utilizatorilor să controleze sau să monitorizeze diferite funcționalități ale automobilului în același timp, personalizând ecranul cu o serie de widget-uri. Sistemul oferă conexiune wireless cu aplicațiile Apple CarPlay și Android Auto pe modelele echipate cu noul display audio de 8.0 inch, eliminând nevoie multor utilizatori de a-și conecta smartphone-urile prin cablu.

Prin oferirea sistemului UVO*, Rio se numără printre primele automobile Kia care oferă noua tehnologie telematică de generație II. Rio oferă șoferilor acces la o gamă largă de servicii on-board, pe lângă informațiie în timp real din trafic, previziuni meteo, punctele de inters, prețurile combustibililor și detalii despre locațiile pentru parcare pe stradă sau în zone special amenajate - incluzând prețuri, locații și disponibilitate. De asemenea, sistemul dispune de recunoașterea vocală online, susținută de tehnologii oferite de servere, care permite utilizatorilor să dea comenzi vocale, să caute puncte de interes în apropiere, adrese, actualizări meteo sau să trimită mesaje text.

Aplicația UVO app*, compatibilă cu smartphone-urile Apple și Android, oferă, de asemenea, o gamă de funcționalități specifice generației II a sistemului, permițând proprietarilor să activeze de la distanță o gamă de funcții. În funcție de țară, utilizatorii pot trimite de la distanță indicații de trasee către automobilul lor, înainte de o călătorie, pot verifica locația automobilului și pot accesa rapoarte și notificări privind diagnosticul mașinii lor. Kia va dezvălui mai multe detalii despre tehnologia UVO Connect de generația II înainte de începerea comercializării modelului în trimestrul 3 2020.

* Sistemul UVO Connect și aplicația UVO app, sunt disponibile doar pe anumite piețe din Europa.

Design exterior
Modificări subtile - un design exterior simplu și rafinat
Modelul îmbunătățit Rio are un design frontal împrospătat, care emană stil și sportivitate. Modificările simplifică designul automobilului, creând un aspect simplu și de bun gust.

Automobilul oferă o serie de actualizări de design pentru anul 2020. Designul reîmprospătat păstrează grila specifică ‘tiger-nose’, îngustată pentru un aspect mai concentrat și asortată cu un spoiler mai lat, mai coborât, ce include noile proiectoare de ceață. Aceste modificări oferă părții frontale a automobilului un aspect mai fluid, dar în același timp mai dinamic, insuflându-i o prezență mai încrezătoare. Toate modelele dispun acum de blocuri optice cu tehnologie LED ce includ luminile de zi DRL.

Două noi culori exterioare au fost introduse pentru modelul Rio îmbunătățit, Perennial Grey și Sporty Blue, astfel că numărul total al culorilor disponibile a ajuns la nouă, în funcție de specificații și piața de comercializare. Modelul îmbunătățit este oferit, de asemenea, cu jante de 16 inch cu opt spițe, cu un design nou.

Design interior
Atmosferă interioară de nivel superior și noi opțiuni de personalizare a culorilor
La interior, Rio oferă o serie de actualizări vizuale, tehnologice și ale materialelor, pentru a crea o atmosferă de nivel superior și o calitate îmbunătățită. Principala actualizare o constituie noul display de 8.0 inch și display-ul digital de mare rezoluție, de 4.2 inch al panoului de bord al șoferului.

De asemenea, Rio este disponibil acum cu o nouă opțiune de personalizare interioară sub forma unui nou pachet de culori albastru, în funcție de specificațiile automobilului și de piața de comercializare. Acest lucru adaugă un plus de culoare și fler cabinei, cu elementele laterale ale scaunelor colorate, panoul de bord și cotierele ușilor, asortate cu cusături contrastante. Modelele GT-Line sunt oferite cu un interior negru, într-un singur ton de culoare, cu cusături albe pe scaune și un panou de bord cu efect de fibră de carbon pentru un impact vizual suplimentar.

Atât modelele standard cât și modelele GT Line sunt acum echipate cu scaune ajustabile pe înălțime pentru șofer și opțional pentru pasager, ajutând astfel ocupanții locurilor din față să-și găsească poziția ideală.

Siguranță
Noi tehnologii avansate pentru asistență în timpul condusului și pentru siguranță disponibile
Modelul îmbunătățit Rio dispune de câteva din ultimele sisteme avansate de asistență în timpul condusului dezvoltate de Kia, cum ar fi sistemul de asistență la evitarea coliziunii frontale cu recunoașterea pietonilor, vehiculelor și mai nou, a bicicliștilor (FCA - Forward Collision-Avoidance Assist), sistemul de asistare la păstrarea benzii de circulație (LKA - Lane Keeping Assist), sistemul de avertizare a atenției șoferului (DAW - Driver Attention Warning) și sistemul de avertizare pentru evitarea coliziunii cu traficul din unghiul mort (BCW - Blind-Spot Collision Warning).

Mai mult, modelul Rio oferă acum câteva sisteme de siguranță active noi pentru a îmbunătăți siguranța pasagerilor.

În funcție de specificații, noua gamă de sisteme avansate de asistență a șoferului include ultima versiune a sistemului de asistență la evitarea coliziunii frontale dezvoltată de Kia (FCA) și, de asemenea, este disponibilă cu sistemul de asistare la evitarea coliziunii cu traficul din unghiul mort (BCA - Blind-Spot Collision-Avoidance Assist)**, sistemul inteligent de avertizare pentru limita de viteză (ISLW - Intelligent Speed Limit Warning), Smart Cruise Control (SCC)** și sistemul de asistare la păstrarea benzii de circulație (LFA - Lane Following Assist (LFA)).

Sistemul LFA în colaborare cu sistemul SCC controlează accelerația, frânele și direcția în funcție de automobilele din față, în anumite condiții de trafic. Operând la viteze sub 180 kmh, acesta folosește o cameră video și senzori radar pentru a menține o distanță sigură față de automobilul situat în față, în timp ce monitorizează marcajele rutiere pentru a menține modelul Rio în centrul benzii sale de circulație. De asemenea, modelul Rio oferă sistemul de asistare la evitarea coliziunilor din lateral în timpul deplasării cu spatele (RCCA - Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist)* și sistemul ROA - Rear Occupant Alert.

În sfârșit, în funcție de specificații este disponibil ca inovație de top, sistemul de alertă la deplasarea automobilului din față (Leading Vehicle Departure Alert). În cazul în care șoferul oprește automobilul în condiții de trafic greu sau la lumina roșie a semaforului, sistemul îl alertează dacă automobilul din față începe să se deplaseze, iar șoferul modelului Rio nu observă acest lucru. Acest sistem ajută la evitarea situațiilor jenante în care alți participanți din trafic „îi reamintesc” șoferului să se deplaseze din loc.

Modelul îmbunătățit Rio este echipat în dotarea standard cu sistemul de management al stabilității dezvoltat de Kia (VSM - Vehicle Stability Management), sistemul de control electronic al stabilității (ESC - Electronic Stability Control), sistemul de control al frânării în curbe (CBC - Cornering Brake Control) și sistemul de stabilitate în linie dreaptă (SLS - Straight-line Stability), sisteme ce ajută șoferii să mențină controlul automobilului în timpul frânării și al virajelor.

Modelul îmbunătățit este echipat cu șase airbag-uri disponibile în toată cabina, dar și cu scaun cu sistem de prindere ISOFIX pentru copii.

Comercializare: modelul îmbunătățit Rio ajunge în Europa în al treilea trimestru al anului 2020
Modelul Kia Rio îmbunătățit va fi comercializat în toată Europa în al treilea trimestru al nului 2020, beneficiind de garanția unică Kia de 7 ani, 150.000 kilometri oferită standard. 
 
Citește și:
› Kia își dezvăluie noul logo și noul slogan global al mărcii ...09/01/2021
› Kia Telluride este Mașina anului 2020 în lume ...07/05/2020
› Skoda KODIAQ beneficiază de noi actualizări atractive ...20/04/2021
› Noul Renault Megane Sedan, în România de la 14.100 Euro ...21/02/2021
› Dacia prezintă noile Logan, Sandero și Sandero Stepway pentru 202 ...02/10/2020
› Noi modele entry-level cu propulsie plug-in hybrid pentru BMW Ser ...21/02/2021
› Renault Clio e-Tech hybrid, în România de la 15.750 Euro ...06/12/2020
› Noul Renault Arkana, modelul SUV coupe hybrid ajunge în Europa ...26/09/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.