Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Skoda KODIAQ beneficiază de noi actualizări atractive

Skoda KODIAQ beneficiază de noi actualizări atractive

Publicat în data de: 20 Aprilie 2021
Categorii: Skoda, Facelift, Stiri.
 

Facelift-ul KODIAQ: la aproximativ patru ani de la lansarea pe piață a primului model din campania SUV-urilor Skoda, producătorul auto și-a actualizat acum acest model, ce a repurtat deja succese răsunătoare pe întreg globul.foto-skoda kodiaq beneficiaza de noi actualizari atractive
Marca ceha a dezvoltat mai departe designul emoțional al SUV-ului său KODIAQ, ce poate fi comandat, de asemenea, în varianta cu 7 locuri. Totodată, i-a optimizat caracteristicile aerodinamice și este pentru prima dată când gama de opțiuni oferite pentru SUV-ul Skoda de talie mare include și farurile Matrix full-LED. KODIAQ RS, varianta sportivă ce ocupă poziția din fruntea gamei, nu beneficiază doar de actualizarea designului, ci și de un motor TSI nou, mai puternic. KODIAQ facelift va fi disponibil începând cu iulie 2021, cu liniile de echipare Active, Ambition și Style, precum și în variantele L&K, SPORTLINE și RS.

Thomas Schäfer, CEO Skoda AUTO, a declarat: ”KODIAQ reprezintă o adevărată schimbare de paradigmă pentru marca noastră. A fost primul model din campania SUV-urilor Skoda, deschizând porțile spre un segment nou pentru noi, un segment ce crește însă în ritm alert. Clienții noștri și presa internațională de profil apreciază la KODIAQ caracteristicile specifice mărcii, ce sunt cunoscute deja și de la celelalte modele ale noastre: un excelent raport valoare/preț, spațiul amplu și gama largă de dotări. Acum am rafinat și mai aprofundat specificațiile SUV-ului nostru de talie mare, oferind un nivel și mai ridicat de siguranță și confort, cu dotări precum farurile Matrix full-LED și scaunele ergonomice.”

Design frontal nou și faruri Matrix full-LED
Grație limbajului de design Skoda rafinat, KODIAQ se prezintă acum într-o haină ce pune și mai mult accent pe latura sa emoțională, subliniindu-i totodată alura impunătoare. KODIAQ facelift va fi disponibil începând cu iulie 2021, cu liniile de echipare Active, Ambition și Style, precum și în variantele L&K, SPORTLINE și RS. Liniile de echipare Active, Ambition și Style vor avea detalii cu efect de aluminiu pe măștile din față și din spate, ce conferă SUV-ului o alură și mai pregnantă de automobil off-road. Secțiunea frontală cu design actualizat, cu capota motorului înălțată și grila Skoda mai verticală a radiatorului accentuează toate ținuta impunătoare a modelului Skoda KODIAQ. Producătorul auto ceh oferă pentru SUV-ul său de talie mare dotări precum farurile LED ce sunt incluse în echiparea standard și, pentru prima dată, și farurile Matrix full-LED, ca dotare opțională. Look-ul dinamic și atractiv al automobilului este rafinat și de jantele noi din aliaj ușor, cu dimensiuni de până la 20 de inchi. Jantele Aero speciale, barele de protecție din față și din spate cu design nou și eleronul negru gloss nou, precum și aripioarele de pe marginile laterale ale eleronului contribuie toate la reducerea rezistenței la înaintare. KODIAQ RS dispune acum de o bară de protecție distinctivă în față, cu design dinamic, specific modelului.

Interior cu look nou și opțional, pentru prima dată, scaune ergonomice
Skoda aduce interiorul modelului KODIAQ la un nou nivel, rafinându-l cu noi bandouri decorative, cusături contrastante adiționale și funcții optimizate pentru sistemul de iluminare ambientală cu LED. Pentru prima dată, gama de opțiuni oferte pentru SUV-ul Skoda de talie mare include și scaunele ergonomice acoperite cu piele perforată, cu funcție de ajustare electrică în mai multe direcții, precum și cu ventilație și masaj. Scaunele Eco opționale disponibile pentru liniile de echipare Ambition și Style sunt oferite cu tapițerie de calitate superioară din materiale vegane și reciclate. Sistemul de sunet CANTON este o altă dotare opțională ce oferă acum 10 difuzoare (anterior 8 difuzoare), plus un difuzor central în bord și un subwoofer în portbagaj.

Afișajul Virtual Cockpit opțional și sistemul Crew Protect Assist optimizat
Afișajul Virtual Cockpit de 10,25 inchi permite șoferului să aleagă dintre patru layout-uri diferite și este oferit opțional pentru cele mai multe modele. Este o dotare standard pentru KODIAQ RS. Cei care vor conduce un KODIAQ RS sau un KODIAQ SPORTLINE vor avea la dispoziție încă un layout adițional: layout-ul Sport. Gama de sisteme de asistență include acum și o versiune optimizată a sistemului de protecție a ocupanților Crew Protect Assist. Această nouă variantă are senzori radar adiționali în spate, pentru a răspunde la autovehiculele ce pot cauza o coliziune din spate.

Motor pe benzină nou pentru KODIAQ RS
Sportivul KODIAQ RS nu a primit doar un design nou, ci și un motor nou. Motorul pe benzină 2,0 TSI provine din generația EVO a Grupului Volkswagen și furnizează 180 kW (245 CP), adică cu 4 kW (5 CP) mai mult decât motorul diesel biturbo al predecesorului. Totodată, motorul este cu peste 60 kg mai ușor decât TDI-ul anterior. Împreună cu noua transmisie automată DSG cu 7 trepte, care este mai ușoară cu 5,2 kg, performanțele motorului cresc și mai mult. Celelalte două motoare pe benzină, adică 1,5 TSI de 110 kW (150 CP) și 2,0 TSI de 140 kW (190 CP), precum și motoarele 2,0 TDI de 110 kW (150 CP) și respectiv 147 kW (200 CP), fac, de asemenea, parte din cea mai nouă generație EVO a Grupului Volkswagen.

Lansarea modelului KODIAQ a marcat startul campaniei SUV-urilor Skoda în anul 2016. Datorită limbajului său de design cu o personalitate puternică și emoțională, precum și a calității superioare a finisajelor și a raportului excelent preț/valoare, modelul a cucerit imediat experții auto, presa de profil și clienții deopotrivă. Foarte impresionant este și spațiul excepțional oferit de acest SUV cu lungimea totală de 4,70 m. Echipat cu al treilea rând de scaune ce poate fi, de asemenea, demontat din automobil, KODIAQ poate transporta chiar până la 7 persoane. Ca alternativă, cu scaunele spate rabatate, portbagajul are capacitatea de 2.065 l.

Un mode de succes mondial, fabricat în jurul lumii
Producția modelului KODIAQ a fost lansată în anul 2016, la unitatea de producție Kvasiny din Republica Cehă. În cadrul campaniei SUV-urilor Skoda, producătorul a investit echivalentul a 290 milioane de euro în modernizarea acestei unități de fabricație în 2018, unitate ce a devenit astfel un centru de excelență pentru producția de SUV-uri. Pentru a putea răspunde cererii internaționale enorme pentru modelul KODIAQ, Skoda a creat în anii următori linii de producție pentru SUV-ul său de talie mare și în China, India și Rusia. Până la finele lunii martie 2021, au fost produse astfel peste 600.000 de exemplare ale modelului KODIAQ.

 
 
Citește și:
› Cu SKODA călătoriți în siguranță și confort inclusiv în condiții ...17/01/2021
› Skoda ENYAQ iV, mobilitate electrică pentru 2021 ...10/05/2020
› Noul Renault Megane Sedan, în România de la 14.100 Euro ...21/02/2021
› Dacia prezintă noile Logan, Sandero și Sandero Stepway pentru 202 ...02/10/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.