Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți BMW Motorrad Lac Rose Concept

BMW Motorrad Lac Rose Concept

Publicat în data de: 08 Iunie 2016
Categorii: Bmw, Concept, Motorsport, Stiri, Motociclete.
 

Motociclete custom, personaje interesante, coasta Atlanticului, artă și muzică – aceasta este esența festivalului Wheels & Waves. În doar cinci ani, festivalul de lângă Biarritz a devenit simbolul unui tip unic de cultură moto.foto-bmw motorrad lac rose concept
Vizitatorii se bucură de un sentiment de libertate ieșit din comun, care depășește limitele unei vieți cotidiene convenționale. Cadrul este unul relaxat, iar atmosfera este caracterizata prin creativitate, individualitate și respect. Pasiunea profundă pentru motociclete, atât a organizatorilor, cât și a vizitatorilor, a transformat Wheels & Waves într-un festival legendar într-un interval de timp foarte scurt.

Inspirat de legende ale Raliului Paris-Dakar și de către motocicletele BMW câștigătoare, BMW Motorrad prezintă o nouă interpretare a modelului R nineT în perfectă armonie cu spiritul festivalului Wheels & Waves. Numele său: BMW Motorrad Lac Rose Concept.

“Încă de la introducerea sa pe piață, BMW R nineT a devenit un model popular pentru artizani, după cum putem observa la Wheels & Waves. Acest fapt ne face foarte mândri și ne-a determinat să concepem ceva special pentru acest festival, un proiect încă neîntâlnit la noi.”, a declarat Edgar Heinrich, Responsabilul cu Departamentul de Design din cadrul BMW Motorrad, explicând ideea din spatele acestui concept. “BMW Motorrad Concept Lac Rose este interpretarea noastră a unui omagiu adus motocicletei care a câștigat Raliul Paris-Dakar în 1985 – păstrând spiritul Wheels & Waves. Acesta pune modelul R nineT într-o lumină nouă și demonstrează că pasiunea pentru istoria brandului, imaginația și artizanatul pot conduce la rezultate deosebite.”

Lac Rose – ultima etapă a Raliului Paris-Dakar

Lac Rose este denumirea în limba franceză a lacului Retba, un lac cu apă sărată și reflexii roșiatice situate la 35 kilometri Nord-Est de Dakar și mai puțin de un kilometru de Coasta Atlanticului. Legendarul raliul s-a încheiat aici, în urma numeroaselor probe solicitante desfășurate în deșert. Podiumul era situat chiar pe malul lacului, iar câștigătorii primeau premiile în mijlocul mulțimii de fani entuziaști. Motocicletele BMW, modificate de compania HPN, au câștigat raliul de trei ori la mijlocul anilor ’80. Gaston Rahier și-a adjudecat cea de-a treia victorie în 1985, pilotând motocicleta cu numărul de concurs 101.

BMW G/S se întâlnește cu BMW R nineT

BMW Motorrad Lac Rose concept transpune particularitățile fostei câștigătoare pe o platformă modernă, orientată spre pilotajul pe stradă. Remarcabilele calități off-road au fost omise în mod conștient. “În esență, motocicleta este un roadster cu modificări minore pentru off-road, ce-ți permit să ieși de pe stradă și să te aventurezi în necunoscut.”, spune Edgar Heinrich. “Combinația între personalizare, neconvențional și liniile expressive fac această motocicletă atât de specială.”

Parbrizul cu instrumentarul de bord tipic raliurilor, farul caracteristic cu apărătoarea de noroi înălțată, un rezervor mai mare și o șa scurtă, de raliu, sunt elementele ce amintesc de legendara motocicletă campioană. Toate aceste elemente sunt responsabile pentru linia de design a motocicletelor BMW G/S ale acelor vremuri și oferă conceptului Lac Rose proporțiile ideale. Cursa mai lungă a suspensiilor și roțile spițate împreună cu anvelopele off-road sunt obligatorii, precum și schema de culori (roșu Signal, alb Alpinde) și numărul de concurs 101.

Propulsorul boxer cu doi cilindri și transmisie pe cardan este poziționat în centrul motocicletei, oferind echilibru atât vizual cât și din punct de vedere dinamic. Este fixat pe un cadru tubular vopsit în culori contrastante, care amintește de asemenea de modelul de raliu. Elemente precum grila de protecție a farului, protecția pentru radiatorul de ulei și scutul pentru motor perforat transferă caracterul funcțional al motocicletei de raliu în elemente de design actuale. Elemente de performanță, precum și componente special construite, cum ar fi capacele cilindrilor demonstrează accentul pus de BMW Motorrad pe artizanat și calitate, consolidând imaginea conceptului BMW Motorrad Lac Rose. Echipamentul special proiectat, alcătuit din costum și cască (bazată pe casca Enduro) îi oferă conceptului o notă elegantă.

Wheels & Waves – Festival

Festivalul are loc între 8 și 12 iunie în Biarritz, pe Coastra Atlaticului. Evenimentul a fost organizat pentru prima oară în 2012, de către Southsiders Motorcycle Club și a devenit foarte rapid o scenă importantă pentru fenomenul custom.

Doar anul trecut, peste 10.000 de vizitatori au trecut pe la Cite l’Ocean, pe plaja din Biarritz, locul central de desfășurare al festivalului. Pragramul include competiții de surf, expoziții de artă, curse de sprint și ture organizate pe teritoriul Spaniei.

BMW Motorrad este partenerul principal al evenimentului și în afara conceptului Lac Rose va prezenta numeroase exponate custom, precum și declinări alte modelului R nineT, pe o suprafață de 100 metri pătrați.

 
 
Citește și:
› Noi modele entry-level cu propulsie plug-in hybrid pentru BMW Ser ...21/02/2021
› Primele informații oficiale BMW iX3 ...18/07/2020
› BMW lansează noile Seria 5 Sedan și Touring ...31/05/2020
› Dacia Bigster Concept, prima imagine a evoluției mărcii Dacia ...17/01/2021
› Fiat Concept Centoventi, cel mai bun concept auto ...26/07/2020
› Audi Sportback e-tron concept ...18/07/2020
› MINI câștigă Raliul Dakar 2020 ...18/01/2020
› Volkswagen Motorsport aruncă în aer standardele aerodinamicii ...10/06/2018
› BMW revine la Le Mans cu premiera mondială a noului BMW Seria 8 C ...14/05/2018
› BMW Hover Ride, concept de design în parteneriat cu LEGO ...20/02/2017
› BMW S 1000 XR joacă în Resident Evil: The Final Chapter ...03/02/2017
› VIDEO: Honda a prezentat motocicleta care se auto-balansează ...09/01/2017
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.