Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți VIDEO: Volvo Trucks vs. Koenigsegg

VIDEO: Volvo Trucks vs. Koenigsegg

Publicat în data de: 11 Noiembrie 2014
Categorii: Volvo, Utilitare, Stiri, Supercar.
 

Un Volvo FH de 8 tone împotriva uneia dintre cele mai rapide mașini sport din lume, un Koenigsegg One:1. Acesta este scenariul noului film Volvo, denumit „Volvo Trucks vs. Koenigsegg”.foto-video volvo trucks vs koenigsegg
 ›Galerie foto:
foto-video volvo trucks vs koenigsegg foto-video volvo trucks vs koenigsegg foto-video volvo trucks vs koenigsegg foto-video volvo trucks vs koenigsegg
foto-video volvo trucks vs koenigsegg foto-video volvo trucks vs koenigsegg foto-video volvo trucks vs koenigsegg foto-video volvo trucks vs koenigsegg
Obiectivul este supunerea noii cutii de viteze I-Shift Dual Clutch, bazată pe o tehnică utilizată la mașinile sport, la testul extrem.

Noua cutie unică de viteze I-Shift Dual Clutch produsă de Volvo Trucks este testată în noul film „Volvo Trucks vs. Koenigsegg". În clipul video, autocamionul Volvo FH concurează împotriva unui Koenigsegg One:1 de 1360CP și cu un raport putere/greutate de 1 la 1, ceea ce o transformă în prima "megamașină" din lume. Pentru a egaliza șansele, autocamionul Volvo FH va parcurge o tură de circuit în timp ce Koenigsegg parcurge două. În ciuda acestui lucru, este greu de prevăzut cine va învinge. Obiectivul cursei este de a supune cutia de viteze I-Shift Dual Clutch produsă de Volvo la testul extrem.

„I-Shift Dual Clutch este o cutie automatizată cu dublu ambreiaj, unic pe piața vehiculelor de mare tonaj. Cu toate acestea, o tehnologie similară există deja la mașinile sport. Așadar, aceasta a fost provocarea perfectă," afirmă Jeff Bird, Director de teste pentru presă în cadrul Volvo Trucks.

Similaritățile dintre autocamionul Volvo FH cu I-Shift Dual Clutch și mașina sport includ și dinamica foarte bună, asigurată de schimbarea insesizabilă a vitezelor. Demonstrația are loc pe circuitul de curse Knutstorp din sudul Suediei, cunoscut pentru terenul său deluros și curbele dificile.

„Poate părea un mediu neobișnuit pentru un autocamion de tonaj mare, dar adevărul este că, datorită ambreiajului său dublu, I-Shift Dual Clutch este deosebit de utilă în condiții care necesită schimbarea frecventă a vitezelor. Schimbările line ale cutiei de viteze îi îmbunătățesc semnificativ dinamica", afirmă Jeff Bird.

La volanul autocamionului Volvo FH se află experimentatul Tiff Needell, un pilot cunoscut de curse de automobile. Fără a dezvălui rezultatele, Tiff - care nu a participat niciodată la concursuri cu un autocamion - admite că a fost impresionat de performanțele acestuia.

„ I-Shift Dual Clutch este absolut incredibilă. Iar aceasta se vede mai ales în rampe - autocamionul nu ezită, schimbarea de viteze fiind insesizabilă. Când frânezi, schimbă către treptele inferioare foarte lin și confortabil. Autocamionul are, cu siguranță, inima unei mașini sport", afirmă Tiff Needell.

Noua cutie de viteze cu dublu ambreiaj produsă de Volvo Trucks a fost lansată în Europa în luna iunie a acestui an și este disponibilă pe toate piețele în care se comercializează autocamionul Volvo FH cu motoare Euro 6 D13 de 460, 500 și 540 CP.

VIDEO: Volvo Trucks vs. Koenigsegg
 
 
Citește și:
› Volvo va limita viteza maximă a automobilelor sale ...01/04/2019
› Noul concept Volvo Cars 360c: de ce să zbori când poți fi condus? ...08/09/2018
› Noul sedan Volvo S60, fără propulsie diesel ...20/05/2018
› Noul Citroen Berlingo câștigă premiul International Van of the Ye ...23/09/2018
› 5 aspecte care trebuie urmărite la achiziționarea anvelopelor de ...31/01/2018
› Volkswagen Amarok a câștigat International Pick-up Award 2018 ...19/12/2017
› Bugatti Chiron, hipercar-ul cu 1500 CP, prezentat oficial ...29/02/2016
› Următorul Bugatti se va numi Chiron - premiera mondială la Geneva ...01/12/2015
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.