Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noul concept Volvo Cars 360c: de ce să zbori când poți fi condus?

Noul concept Volvo Cars 360c: de ce să zbori când poți fi condus?

Publicat în data de: 08 Septembrie 2018
Categorii: Volvo, Concept, Stiri.
 

Volvo 360c reprezintă o viziune holistică asupra viitorului călătoriilor cu mașini autonome, electrice, conectate și sigure. Volvo Cars 360c ar putea fi alternativa ta pentru zborurile cu companiile aeriene.foto-noul concept volvo cars 360c de ce sa zbori cand poti fi condus?
 ›Galerie foto:
foto-noul concept volvo cars 360c de ce sa zbori cand poti fi condus? foto-noul concept volvo cars 360c de ce sa zbori cand poti fi condus? foto-noul concept volvo cars 360c de ce sa zbori cand poti fi condus? foto-noul concept volvo cars 360c de ce sa zbori cand poti fi condus?
foto-noul concept volvo cars 360c de ce sa zbori cand poti fi condus? foto-noul concept volvo cars 360c de ce sa zbori cand poti fi condus? foto-noul concept volvo cars 360c de ce sa zbori cand poti fi condus? foto-noul concept volvo cars 360c de ce sa zbori cand poti fi condus?
foto-noul concept volvo cars 360c de ce sa zbori cand poti fi condus? foto-noul concept volvo cars 360c de ce sa zbori cand poti fi condus?
Imaginează-ți o lume în care călătorești distanțe lungi fără să fie nevoie de aeroporturi. O lume în care poți scăpa de verificările de securitate de la aeroport, de orele de stat la coadă și așteptări, de săli zgomotoase și înghesuite. Cum ar fi dacă în loc de toate acestea ai putea să urci în propria mașină de primă clasă care te duce de acasă către destinațiile dorite?

Este viitorul călătoriilor cu mașinile autonome în viziunea Volvo Cars, concept numit Volvo 360c și prezentat la începutul lunii septembrie 2018, o viziune holistică asupra viitorului călătoriilor cu mașini autonome, electrice, conectate și sigure. Volvo Cars ar putea fi alternativa ta pentru zborurile cu companiile aeriene.

Cum se conturează Volvo 360c

Volvo 360c are la bază mașinile autonome, complet electrice fără șofer uman. Odată cu aceste caracteristici, avem o mai mare libertate în ceea ce privește design-ul căci volanul și motorul cu combustie internă lipsesc și ne oferă posibilitatea de a ne reimagina poziționarea pasagerilor în mașină.

Cu Volvo 360c se conturează patru potențiale utilizări ale vehiculelor autonome - un mediu pentru somn, un birou mobil, un living sau un spațiu de entertainment - fiecare dând un nou sens felului în care oamenii călătoresc. În același timp, propunem și un standard global privind modul în care mașinile autonome pot comunica în siguranță cu toți ceilalți participanți la trafic.

”Acest business se va schimba în anii care urmează și Volvo trebuie să fie lider al acestei schimbări în industria noastră. Condusul autonom ne va permite să facem următorul mare pas către siguranța în trafic și va deschide drumul pentru noi modele interesante de business, iar consumatorii vor avea timp pe care să-l petreacă după bunul plac”, a spus Håkan Samuelsson, Președinte și CEO al Volvo Cars.

Volvo 360c - alternativa ta pentru zborurile cu companiile aeriene

Volvo 360c va putea face concurență companiilor aeriene care asigură zboruri pe distanțe scurte. Mașinile autonome Volvo vor reprezenta un mod alternativ de a călători pe distanțe de până la aproximativ 300 km.

În Statele Unite ale Americii, de exemplu, peste 740 milioane de persoane au călătorit pe rutele interne în 2017. Cele mai solicitate rute, cum ar fi New York - Washington DC, Houston - Dallas și Los Angeles - San Diego, consumă mai mult timp decât deplasarea cu mașina dacă luăm în calcul drumul până la aeroport, timpul petrecut la verificările de securitate și așteptarea la coadă.

”Călătoritul cu avionul pe rutele interne sună minunat când cumperi biletul, dar în realitate nu e așa plăcut. Volvo 360c reprezintă o nouă abordare asupra acestor călătorii. Habitaclul îți permite să dormi și să te bucuri de călătorii premium confortabile și liniștite în timpul nopții și să te trezești încărcat de energie la destinație. Am putea concura cu marii producători de aeronave”, spune Mårten Levenstam, Vice Președinte Senior al Strategiei Corporate la Volvo Cars.

O tehnologie care ne va redefini viitorul

Volvo 360c va aduce o schimbare radicală în viitorul călătoriilor, în planificarea orașelor și a infrastructurii, în amprenta societății moderne asupra mediului înconjurător. Nu va schimba doar modul în care oamenii călătoresc, ci și modul în care interacționează cu familia și prietenii în timp ce se deplasează, modul în care recâștigă timp călătorind prin orașele viitorului.

”Prezentarea conceptelor pentru vehiculele autonome sunt mai mult decât o prezentare a modului de utilizare a unui produs, mașinile acestea ne oferă o previzualizarea a tehnologiilor viitorului. Volvo este un brand care așează omul în centrul a tot ceea ce face. Ne concentrăm asupra găsirii de noi moduri prin care putem să îmbunătățim viața de zi cu zi a consumatorilor noștri. Volvo 360c este următorul pas în abordarea noastră”, spune Robin Page, Vice-Președinte Senoior Design al Volvo Cars.

Volvo 360c reprezintă un prim pas către o discuție mai largă despre potențialul tehnologiilor de la baza mașinilor autonome de a schimba fundamental sociatatea în multiple moduri.

”Când frații Wright au cucerit cerul în 1903 nu aveau nici cea mai vagă idee despre cum vor arăta călătoriile aeriene moderne. Nici noi nu știm ce ne rezervă viitorul mașinilor autonome, însă vor avea un impact profund asupra modului în care oamenii călătoresc, aspura modului în care ne proiectăm orașele și a modului în care folosim infrastructura. Privim Volvo 360c ca un punct de începutul al unei conversații din care să rezulte mai multe idei și răspunsuri din care să învățăm.”

 
 
Citește și:
› Volvo va limita viteza maximă a automobilelor sale ...01/04/2019
› Noul sedan Volvo S60, fără propulsie diesel ...20/05/2018
› Dacia Bigster Concept, prima imagine a evoluției mărcii Dacia ...17/01/2021
› Fiat Concept Centoventi, cel mai bun concept auto ...26/07/2020
› Audi Sportback e-tron concept ...18/07/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.