Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți 5 aspecte care trebuie urmărite la achiziționarea anvelopelor de camion

5 aspecte care trebuie urmărite la achiziționarea anvelopelor de camion

Publicat în data de: 31 Ianuarie 2018
Categorii: Utilitare, Stiri, Advertorial.
 

Unul dintre elementele esențiale din compoziția unui camion sunt anvelopele. Acestea constituie punctul de contact între utilaj și carosabil.foto-5 aspecte care trebuie urmarite la achizitionarea anvelopelor de camion
Prin alegerea unor anvelope de calitate va fi oferită siguranța participanților la trafic, eficiența autovehicului, dar și un consum mai redus de carburanți. În rândurile următoare abordăm câteva aspecte importante care trebuie luate în calcul la achiziționarea anvelopelor de camion.

1. Caracteristicile anvelopelor
Orice produs supus vânzării-cumpărării prezintă anumite caracteristici și detalii prin care se diferențiază de alte produse și prin care poate deveni achiziția potrivită sau nu. În cazul anvelopelor de camion, caracteristicile sunt notate pe lateralul anvelopei, dar și menționate în descrierea produsului, în cazul celor comercializate online. Iată o serie de caracteristici de interes pentru un cumpărător de anvelope de camion: diametrul și dimensiunile (înălțime și lățime), indicele de sarcină, indicele de viteză, tipul de tracțiune (indicatorul M+S, mud sau snow), indicele de randament pe carosabil ud și indicele de poluare fonică.

2. Prețul anvelopelor
Este adevărat, oferta de anvelope pentru camioane este mai limitată decât cea pentru mașini mici, dar există destul de multe opțiuni, piața actuală oferind produse destul de variate din punct de vedere calitativ și al prețului. Ideal ar fi să cumpărați anvelope originale, direct de la producător, însă acestea sunt destul de scumpe. La o căutare pentru anvelope camioane ieftine, veți descoperi că achiziționarea lor online reprezintă o soluție avantajoasă din mai multe motive: aveți informații organizate și explicite despre produs, prețul este mai mic decât cel din magazinele fizice, iar livrarea se face repede la adresa dorită.

3. Consumul de carburant
Este firesc ca orice utilizator de camion să caute soluții de optimizare a consumului de carburant, iar tipul de anvelope ales joacă un rol important în acest context. Cantitatea de carburant pe care o consumă un camion depinde de tipul motorului, starea pieselor componente, încărcătura camionului, forța de tracțiune a acestuia, dar și de starea și tipul anvelopelor. Din acest punct de vedere, alegerea unor anvelope de calitate joacă un rol important. Noua generație de anvelope cu rezistență redusă la rulare (sau anvelope de tip LRR – Low Rolling Resistance) poate ajuta la realizarea de economii importante. În funcție de tipul de cauciuri alese, se pot economisi aproximativ 20% carburant, cu condiția ca autovehicului să fie utilizat în condiții optime. Asta înseamnă că trebuie evitată rularea cu anvelope uzate și supraîncarcarea camionului.

4. Anvelope noi vs. second hand
Atunci când anvelopele sunt prea uzate pentru a mai putea fi utilizate, unii șoferi aleg să le înlocuiască cu anvelope second hand sau reșapate. Motivul este deductibil: preț mai mic. Trebuie luat în calcul însă că o investiție în cauciucuri noi se amortizează în timp prin eficiența sporită a camionului și prin amânarea necesității unui nou schimb de anvelope. Un alt argument în favoarea folosirii de anvelope noi este dat de siguranța în trafic pe care acestea o oferă.

5. Specificațiile și recomandările producătorului
În manualul de utilizare a oricărei mașini există și recomandări oferite de producător, inclusiv în ceea ce privește anvelopele de schimb. Printre aceste recomandări se numără: dimensiunile potrivite, profilul cauciucurilor și caracteristicile care asigură o funcționare optimă a camionului. Aceste specificații nu trebuie omise atunci când se achiziționează anvelopele de schimb.

 
 
Citește și:
› Noul Citroen Berlingo câștigă premiul International Van of the Ye ...23/09/2018
› Volkswagen Amarok a câștigat International Pick-up Award 2018 ...19/12/2017
› Ce trebuie sa verifici atunci cand inchiriezi o masina? ...27/04/2021
› Iata de ce sa achizitionezi o baterie auto Varta pentru masina ta ...01/07/2020
› Ce probleme poti detecta cu un tester auto? ...23/04/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.