Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Kia și Hyundai pun panouri solare pe mașini

Kia și Hyundai pun panouri solare pe mașini

Publicat în data de: 02 Noiembrie 2018
Categorii: Hyundai, Kia, Stiri, Electric.
 

Panourile de încărcare solară ajută la reîncărcarea bateriilor folosind energia soarelui. Prima generație a sistemului de reîncărcare cu ajutorul plafonului solar va fi introdusă pe automobilele grupului Hyundai Motor începând din 2019foto-kia si hyundai pun panouri solare pe masini
Kia Motors și Hyundai Motor au anunțat introducerea tehnologiei de încărcare solară prin plafon pe anumite automobile ale Hyundai Motor Group. Panourile solare pentru generarea energiei electrice vor fi încorporate în plafonul sau în capota automobilelor și vor furniza energie electrică suplimentară modelelor cu motoare cu combustie internă, hibride și electrice, contribuind astfel la creșterea autonomiei și la reducerea consumului de combustibil.

Tehnologia de încărcare solară a fost dezvoltată pentru a sprijini sursa principală de putere a automobilelor, ajutând la îmbunătățirea autonomiei și a reducerii consumului de emisii CO2. Sistemul va avea capacitatea de a încărca bateriile automobilelor electrice și hibride dar și ale celor cu motoare cu combustie internă, ajutând la scăderea consumului de combustibil.

Hyundai Motor Group dezvoltă în prezent trei tipuri de sisteme de încărcare solară prin plafon: Prima generație a acestui sistem este pentru automobilele hibride, în timp ce a doua generație a tehnologiei vine cu un sistem de încărcare solară semi-transparent pentru plafon pentru automobilele cu motoare cu combustie internă. Cea de a treia generație a tehnologiei va aduce introducerea unui plafon solar cu greutate redusă pentru încărcarea bateriilor automobilelor electrice.

Prima generație a sistemului, care va fi aplicată modelelor hibride, este creată dintr-o structură de panouri solare din silicon care sunt integrate în plafonul automobilelor. Sistemul este capabil să încarce între 30 și 60% din capacitatea bateriei în cursului unei zile, în funcție de condițiile atmosferice și alți factori de mediu.

Cea de a doua generație, panourile solare semi-transparente aplicate automobilelor cu combustie internă reprezintă o premieră mondială pentru aplicarea acestei tehnologii. Această tehnologie poate fi integrată în plafonul panoramic al automobilului, permițând pătrunderea luminii în interior în timp ce încarcă și bateria acestuia. Implementarea sistemelor de încărcare solară va ajuta la respectarea reglementarilor de mediu din ce în ce mai stricte care reglementează emisiile CO2.

Cea de a treia generație a sistemului este în acest moment în perioada de testare. Aceasta a fost gândită pentru a fi aplicată în capota și plafonul automobilelor cu baterii electrice pentru a maximiza capacitatea de producere a energiei.

Cum funcționează tehnologia cu panouri solare a Hyundai Motor Group
Tehnologia de încărcare prin panouri solare este compusă dintr-un panou solar, o unitate de control (regulator) și o baterie. Pe măsură ce panourile absorb fotonii de lumină de la soare, produc perechi de electroni în celulele cu silicon, permițând circulația curentului și generând energie electrică.

Un panou solar de 100W montat pe un automobil poate produce până la 100 Wh de energie (în condiții ideale: în mijlocul zilei de vară, la o intensitate a radiației de 1000 W/m2). Regulatorul dispune de sistemul Maximum Power Point Tracking (MPPT), care controlează tensiunea și curentul pentru a crește eficiența energiei electrice colectată de panoul solar. Această putere este transformată și stocată în baterie sau utilizată pentru a ușura sarcina generatorului de curent alternativ al automobilului, contribuind astfel la creșterea autonomiei acestuia.

Hyundai Motor Group va lansa prima generație a acestei tehnologii pentru automobilele sale după anul 2019, pentru a ajuta la menținerea obiectivelor globale pentru reglementarea și îmbunătățirea eficienței consumului de combustil al automobilelor.

 
 
Citește și:
› Hyundai dezvaluie primele detalii despre IONIQ 5 ...09/01/2021
› Hyundai dezvaluie primele imagini cu noul Tucson ...06/09/2020
› Hyundai prezinta noile Kona si Kona N Line ...06/09/2020
› Kia își dezvăluie noul logo și noul slogan global al mărcii ...09/01/2021
› Noul Kia Rio facelift vine cu sistem de propulsie mild-hybrid ...31/05/2020
› Kia Telluride este Mașina anului 2020 în lume ...07/05/2020
› Ford investește în România pentru a construi un model complet ele ...01/05/2021
› Noul Fiat 500 electric, în România de la 13.800 Euro ...01/05/2021
› Hyundai dezvaluie primele detalii despre IONIQ 5 ...09/01/2021
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.