Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Mitsubishi aniversează 100 de ani de la producția primului său automobil de serie

Mitsubishi aniversează 100 de ani de la producția primului său automobil de serie

Publicat în data de: 09 Aprilie 2017
Categorii: Mitsubishi, Stiri.
 

În 2017, Mitsubishi sărbătorește 100 de ani de la lansarea pe piață a primului său autovehicul de serie, Mitsubishi Model A. Centenarul este marcat printr-o ediție limitată „100 de ani de istorie Mitsubishi” a modelelor ASX, Outlander și L200.foto-mitsubishi aniverseaza 100 de ani de la productia primului sau automobil de serie
În 1917, modelul A a fost conceput ca un vehicul de lux pentru oficialii guvernamentali și produs integral manual, într-un număr de 22 de unități. Mașina beneficia de 5 locuri și era propulsată de un motor de 2.8l în patru cilindri. Acesta genera 35 de cai putere, atingând o viteză maximă de 32 km/h.

De-a lungul celor 100 de ani de la apariția Model A, Mitsubishi a lansat constant pe piață soluții cu puternic impact în conservarea energiei și a resurselor, punctând totodată realizări notabile, atât pentru piața din Japonia, cât și la nivel global.

Astfel, în 1931, Mitsubishi a creat primul motor diesel pentru autovehiculele din Japonia (450 AD), iar 5 ani mai târziu producătorul a prezentat primul său autovehicul cu tracțiune 4x4, modelul PX33. Acesta este și primul model Mitsubishi care a inclus sigla actuală a mărcii.

Apoi, in 1946, a fost creată Mizushima XTM1, prima autoutilitară a producătorului nipon, un mini pick-up cu 3 roți. Acesteia i-a urmat Modelul 500, lansat în 1960, prima mașină proiectată în întregime de către Mitsubishi.

Marca Mitsubishi este recunoscută pentru performanțele deosebite înregistrate în cele mai cunoscute raliuri ale lumii, totul pornind cu prima victorie obținută într-un grand prix, în 1962, în competiția Macau Grand Prix. Această reușită a fost urmată câțiva ani mai târziu, în 1967, de lansarea Colt 1000F, un model reprezentativ pentru marcă.

În 1970 divizia de automobile a Mitsubishi Heavy Industries Ltd. se desprinde de compania mamă devenind Mitsubishi Motors Corporation din prezent, iar în 1971, după 5 ani de cercetare, apare și prima mașină electrică Mitsubishi - Minica EV.

Brandul Mitsubishi Motors a devenit cunoscut în Europa în 1974, odată cu apariția primelor modele Lancer, iar startul oficial al vânzărilor pe bătrânul continent a fost dat de participarea la Salonul Auto de la Londra din același an.

În 1978 își face apariția prima generație L200. Modelul care s-a vândut până în prezent, prin generații succesive, în mai mult de 4,000,000 unități la nivel mondial.

În 1979 Mitsubishi Motors Corporation a început să exploreze un segment nou creat, SUV-ul pentru petrecerea timpului liber - prima piesă din acest concept fiind modelul Pajero.

În 1983 are loc prima participare la competiția Paris-Dakar. De la intrarea inițială în Dakar, Pajero a acumulat un palmares de 26 de curse, cu care nu se poate mândri nici un alt SUV, incluzând un total de 12 victorii în raliul Dakar începând cu anul 1985 (dintre care 7 victorii au fost consecutive) și 4 Cupe Mondiale FIA pentru Raliuri Cross Country.

În 2001 Mitsubishi Motors prezenta concept car-ul "ASX", precursorul lui Outlander, model care a reprezentat și prima abordare a mărcii pentru segmentul "crossover".

În 2006, la exact 40 de ani de la demararea cercetării Mitsubishi în domeniul mașinilor electrice, Mitsubishi Motors Corporation a anunțat programul de cercetare si dezvoltare al autovehiculului electric "i MiEV", ca mai apoi acesta să devină în iulie 2009 prima mașină electrică de serie a unui producător important.

În 2012 Mitsubishi Motors Corporation a prezentat la Salonul Auto de la Paris primul SUV 4WD plug-in hibrid electric din lume, modelul Outlander PHEV.

Reflectând conexiunea dintre mașini, societate și mediu, compania se află în fruntea clasamentului atunci când vine vorba de dezvoltarea și popularizarea autovehiculelor prietenoase cu mediul, precum pionierul Outlander PHEV, primul SUV 4x4 plug-in hibrid electric din lume, care la momentul actual este cel mai bine vândut model cu sistem PHEV din Europa.

În plus, anul acesta Mitsubishi Motors Corporation a prezentat în premieră modială la Salonul Auto de la Geneva cel mai nou model al său, SUV-ul coupe Eclipse Cross. Acesta este primul model din noua generație de automobile Mitsubishi Motors care marchează poziționarea producătorului orientată către categoria SUV.

Pentru a sărbători împlinirea celor 100 de ani, M Car Trading, importatorul oficial Mitsubishi Motors în România, lansează pe piață o Ediție Limitată "100 de ani de istorie Mitsubishi" a celor mai apreciate modele din gama actuală Mitsubishi Motors, modelele ASX, Outlander și L200.

Începând din această lună, edițiile limitate "100 de ani de istorie Mitsubishi" sunt disponibile în rețeaua distribuitorilor autorizați Mitsubishi Motors într-un număr limitat de numai 100 de unități. Acestea beneficiază de dotări speciale oferite cadou pentru anumite versiuni de echipare ale celor 3 modele: ASX Invite+, Intense+, Instyle, Outlander Invite+ si L200 Intense si Instyle AT. Dotările suplimentare oferite gratuit diferă în funcție de model, oferind fiecăruia un aspect atractiv și rafinat. Modelele din ediția limitată pot fi configurate pe site-ul oficial Mitsubishi Motors în secțiunea dedicată http://www.mitsubishi-motors.ro/editie-limitata-100-ani-mitsubishi/

 
 
Citește și:
› Nou Mitsubishi ASX pentru 2020, premiera mondiala la GENEVA ...17/02/2019
› Mitsubishi prezintă noul pick-up L200 ...10/11/2018
› Noul SUV Coupe Mitsubishi Eclipse Cross, expus în premieră în Rom ...21/09/2017
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.