Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Land Rover prezintă noul Discovery Sport, cu încă 2 scaune în portbagaj

Land Rover prezintă noul Discovery Sport, cu încă 2 scaune în portbagaj

Publicat în data de: 06 Septembrie 2014
Categorii: LandRover, Facelift, Stiri.
 

Update! Land Rover a prezentat noul Discovery Sport pentru 2015, cel mai versatil și capabil SUV premium compact din lume. Noul SUV compact rămâne fidel familiei Discovery și vine cu al treilea rând de scaune în dotarea standard.update 6 septembrie:
Land Rover a dezvăluit noul Discovery Sport, cel mai versatil și capabil SUV premium compact din lume. Primul model din noua gamă Discovery oferă opțiunea de “5+2” scaune, păstrând aceleași dimensiuni ale unui SUV premium de 5 locuri.

Noul Discovery Sport a fost dezvăluit de către Land Rover, sub formă digitală, la Spaceport America, în New Mexico, SUA, lansând totodată și o competiție: patru prieteni pot câștiga o călătorie unică în viața lor, în spațiu, cu ajutorul partenerului global al Land Rover, Virgin Galactic.

Noua perspectivă progresivă de design adusă de Discovery Sport, oferă noii game Discovery volum, proporții și o postură îmbunătățite. Designul integrează cu succes aportul inginerilor tehnici, rezultând un profil dinamic, o compartimentare eficientă a spațiului interior și o configurație de “5+2” locuri.

“Provocarea noastră a fost să îmbinăm designul premium cu versatilitatea excepțională; cele două atribute trebuie să conlucreze armonios.” a declarat Gerry McGovern, Land Rover Design Director and Chief Creative Officer. “Sunt mândru să spun că am atins acest obiectiv; designul dinamic al Discovery Sport va rezona cu publicul său la nivel emoțional, iar acest model este mai versatil decât orice alt SUV premium compact de pe piață.”.

Interiorul noului model Discovery Sport a fost conceput pentru a reflecta în cele mai mici detalii nevoile publicului său țintă. Sunt folosite materiale de înaltă calitate și o grafică verticală a consolei centrale, în acord cu designul exterior premium, păstrând, în același timp, atributul versatilității specifice Discovery. Soluțiile de depozitare sunt integrate în habitaclu, putând fi alese, opțional, până la 4 puncte de încărcare de 12V si 6 mufe USB, pentru toate cele 3 rânduri de scaune, permițând, astfel, conectarea simultană a mai multor dispozitive electronice.

O serie de inovații a făcut posibilă introducerea, în premieră la un SUV compact, a opțiunii versatile de “5+2” scaune. Un ax cu multiple direcții, complet nou, plasat în spatele mașinii, îi oferă atât o dinamică deosebită, cât și spațiu flexibil și amplu pentru rândul al treilea de scaune.

Cuplat cu o suspensie longitudinală flexibilă, axul inovator posterior garantează, de asemenea, faptul că modelul Discovery Sport este confortabil și rafinat. Acesta oferă satisfacția deplină la condusul pe șosea, păstrându-și, în același timp, capacitatea de rulare pe toate tipurile de teren, pentru care este recunoscută marca Land Rover. De fapt, cu unghiurile de plecare și sosire de 25, respectiv 31 grade, tehnologia Terrain Response și abilitatea de traversare vad până la 600 mm, Discovery Sport oferă capabilitate de înaltă clasă, în toate condițiile de drum.

La fel ca oricare model Land Rover, siguranța a fost o prioritate cheie în dezvoltarea noului Discovery Sport, rezultând un airbag pentru pietoni de primă clasă, frânare de urgență autonomă și o caroserie modernă, compusă din oțel de o duritate extremă și aluminiu cu greutate redusă.

Aceasta reprezintă doar o parte din echipamentul avansat disponibil la Discovery Sport, care include, de asemenea, sistemul Head-Up Display, un touchscreen infotainment și mecanismul de înclinare și glisare pentru rândul al doilea de scaune, pentru un maxim de flexibilitate în configurația interioară.

Pentru lansare, noul Discovery Sport pentru 2015 va fi echipat cu o serie de motoare pe benzină și motorină turbo, cu patru cilindri. Atât motorul integral din aliaj Si4 2.0-litri pe benzină, cât și cel 2.2-litri turbodiesel sunt dotate cu tehnologia Stop-Start, injecție directă de înaltă presiune, componente interne de joasă frecare și soluții de încărcare regenerativă inteligente, pentru performanțe extraordinare și economie considerabilă. Motorizarea TD4 va dezvolta 150 CP, cu emisii de 149g/km CO2, iar motorul SD4 va dispune de 190 CP, și emisii de 159g/km.

Mai târziu, în 2015, un motor turbodiesel ED4 va completa seria, cu o emisii CO2 de numai 119g/km. Sunt disponibile atât transmisia automată cu 9 trepte de viteză, cât și cea manuală, cu 6 trepte, împreună cu opțiunea de tracțiune integrală sau doar frontală.

Noul Discovery Sport va fi produs la fabrica Land Rover multi-premiată din Halewood, Liverpool. Va fi disponibil spre vânzare la începutul anului 2015, alături de modelul actual Land Rover Discovery, cu 7 locuri, în peste 170 de piețe din întreaga lume.

text inițial 30 iulie:
Land Rover a oferit cele mai bune indicii de până acum ale designului noului Discovery Sport, iar noul tip de camuflaj a confirmat că noul SUV compact vine standard cu 5+2 locuri.

Camuflajul vehiculului prezentat de Land Rover dezvăluie că noul Discovery Sport vine cu trei rânduri de scaune, îmbunătățind versatilitatea și atracția ca SUV compact, de familie. Mașinile prototip ce poartă noul design de camuflaj au părăsit localitatea Halewood, Anglia, unde modelul Discovery Sport va fi construit, pentru a efectua ultimele teste pe mai multe continente.

„Așa cum te-ai aștepta de la un Discovery, versatilul Discovery Sport va beneficia de o configurație 5+2 în Anglia, oferind spațiu de încărcare spațios și scaune configurabile, păstrând în același timp dimensiunile mai compacte față de un SUV cu 5 locuri”, a declarat Gerry McGovern, director de design pentru Land Rover.

Noul SUV compact Land Rover Discovery Sport va fi pus în vânzare, completând gama actuală Discovery, începând cu anul 2015.

VIDEO: noul Discovery Sport - teaser


 
 
Citește și:
› BMW și Jaguar Land Rover vor colabora pentru dezvoltarea tehnolog ...09/06/2019
› Noul Range Rover Velar, dezvăluit oficial ...04/03/2017
› Land Rover a lansat noua generație Discovery la Salonul Auto de l ...09/10/2016
› Skoda KODIAQ beneficiază de noi actualizări atractive ...20/04/2021
› Noul Renault Megane Sedan, în România de la 14.100 Euro ...21/02/2021
› Dacia prezintă noile Logan, Sandero și Sandero Stepway pentru 202 ...02/10/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.