Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Land Rover a lansat noua generație Discovery la Salonul Auto de la Paris

Land Rover a lansat noua generație Discovery la Salonul Auto de la Paris

Publicat în data de: 09 Octombrie 2016
Categorii: LandRover, Auto-show, Stiri, Paris.
 

Noul Discovery a fost precedat de conceptul Discovery Vision, admirat la Salonul Auto de la New York 2014, care a prezentat direcția în care se îndreaptă întreagă gama de modele Discovery și a anunțat o schimbare majoră a celui mai versatil SUV Land RoverDesign-ul revoluționar conferă modelului Discovery un aspect dinamic, cu suprafețe sofisticate și detalii atent executate, proiectate pentru a-i încânta pe clienți la nivel emoțional.

Gama de modele Discovery s-a remarcat întotdeauna prin spirit de aventură, iar noul model oferă o reinterpretare semnificativă a celor 27 de ani de istorie și spirit practic, cu un design sofisticat, care păstrează detalii ale modelelor anterioare, dar vine totodată cu elemente noi, inovatoare.

Elementele de design specifice includ plafonul în trepte, specific ultimelor 4 generații de Discovery, care asigură o soluție elegantă pentru o nevoie practică. Plafonul în trepte optimizează spațiul disponibil în zona capului pentru pasagerii de pe rândul 3 de scaune.

Integritatea tehnologică și de design Land Rover asigură Noului Discovery posibilitatea de a permite transportul a 7 adulți, într-un format de caroserie de tip SUV, cu o lungime mai mică de 5 metri (4.970 mm). Ambele scaune de pe rândul 3 dispun de puncte de fixare ISOFIX (în total 5), pentru ca familiile cu mulți membri să poată amplasa scaunele pentru copii pe cel mai potrivit loc, în funcție de nevoi.

Ediția limitată „First Edition” reprezintă tot ce are mai bun de oferit Noul Discovery. La nivel global vor fi disponibile doar 2.400 de autovehicule, cu elemente exclusive precum hărți inscripționate pe ornamentele din aluminiu ale ușilor și plânsei de bord, sigle speciale, combinații de culori îndrăznețe și o listă cuprinzătoare de dotări standard.

Pe lângă spațiul și configurația flexibilă oferite de scaune, o altă caracteristică a versatilității spectaculoase a Noului Discovery este sistemul multimedia InControl Touch Pro Jaguar Land Rover. Configurația intuitivă dispune de un ecran tactil mare, cu diagonală de 10", amplasat în partea superioară a consolei centrale și care permite reducerea cu o treime a numărului de butoane din această zona și oferă un aspect organizat și aerisit.

Un alt echipament pentru familii este cheia inteligentă tip brățară, Activity Key, un echipament sofisticat care permite clienților să se bucure de activitățile sportive și hobby-urile active, fără să fie nevoiți să utilizeze cheia standard. Dacă țineți cheia inteligentă tip brățară în dreptul literei D a emblemei Discovery de pe hayon, vehiculul se încuie, iar cheia obișnuită se dezactivează și poate fi lăsată în habitaclu. Acest lucru permite clienților să practice activități precum înotul, alergarea, călăria sau diferite jocuri, fără să-și facă griji cu privire la securitatea vehiculului.

Eforturile depuse pentru dezvoltarea soluțiilor de depozitare ingenioase ale Noului Discovery au fost dublate de atenția acordată spațiului pentru bagaje. Volumul maxim de încărcare al acestui SUV premium este de 2.500 litri, cu 1.231 litri în spatele rândului 2 de scaune, iar platforma interioară multifuncțională, acționată electric, asigura versatilitatea pe care o așteptați de la un vehicul cu sigla Discovery.

Garda la sol de 283 mm (mai mare cu 43 mm față de generația anterioară) și adâncimea maximă de trecere a vadului, de 900 mm (mai mare cu 200 mm), îi permit unui Discovery să se facă remarcat, oferind încredere maximă la abordarea șanțurilor umplute cu apă și a drumurilor inundate.

Gama completă de tehnologii pentru deplasarea în teren accidentat asigură Noului Discovery abilități excelente în off-road, care pot fi exploatate chiar și de șoferii neexperimentați. La acționarea butonului rotativ, sistemul Land Rover Terrain Response 2, cu mai multe moduri, optimizează o serie de setări, de la sensibilitatea accelerației la momentul schimbării treptelor de viteză, pentru a se adapta la condițiile de deplasare. La deplasarea în teren foarte dificil, All-Terrain Progress Control (ATPC) poate fi programat pentru a menține în mod automat o viteză mică de deplasare, selectată de șofer. Tehnologia inteligentă permite șoferului să se concentreze exclusiv pe manevrarea vehiculului în timpul evitării obstacolelor, fără să fie distras de acționarea pedalelor de accelerație sau de frână și poate fi utilizată, de asemenea, la pornirea de pe loc pe suprafețe alunecoase.

Performanțele pe șosea sunt îmbunătățite de structura monococă Land Rover, ușoară și durabilă, din aluminiu, care contribuie la o reducere a greutății cu 480 de kg, comparativ cu o structură cu șasiu tip scară, din oțel. Suspensia spate avansată Land Rover, independentă, asigură o manevrabilitate superioară, fără a compromite confortul la rulare, care a stat la baza multor generații de modele Discovery.

Încrederea pe care ți-o oferă acest model, se extinde la capacitatea de tractare, o calitate de tradiție a tuturor generațiilor de Discovery. Să nu uităm că la lansarea să, în 1989, acesta a fost utilizat pentru a tracta un tren. Cu o capacitate maximă de remorcare de 3.500 kg, Land Rover a dezvoltat o tehnologie inteligentă, pentru că abilitățile de tractare ale unui Discovery să fie mai accesibile decât până acum.

Noul Discovery dispune de gama eficientă de motoare Jaguar Land Rover cu 4 și 6 cilindri, diesel și pe benzină, cuplate la o cutie de viteze automată ZF cu 8 trepte, care schimbă vitezele lin și rapid. Acestea includ:
- Prestigiosul motor diesel Ingenium Td4, cu 4 cilindri în linie, de 2,0 litri, dezvoltă o putere de 180 CP și este cel mai eficient din gamă, cu un consum de combustibil în ciclu combinat de 6 l/100 km și emisii de CO2 începând de la 159 g/km* – o reducere cu 22 de procente, comparativ cu generația anterioară;
- Varianta mai puternică, twin-turbo, a motorului diesel Ingenium Sd4, cu 4 cilindri în linie, dezvoltă o putere de 240 CP și un cuplu impresionant, de 500 Nm, cu un consum de combustibil de 6,4 l/100 km și emisii de CO2 începând de la 165 g/km;
- Dieselul Td6 în 6 cilindri dezvoltă o putere de 258 CP și un cuplu de 600 Nm, pentru a asigura performanțe, tracțiune și eficiență îmbunătățite;
- Pentru adepții motoarelor pe benzină, Land Rover pune la dispoziție modelul Si6, un V6 de 3,0 litri supraalimentat, care dezvoltă o putere de 340 CP și un cuplu de 450 Nm, pentru a asigura performanțe și forță de tracțiune impresionante.

Noul Land Rover Discovery va fi disponibil în România, spre vânzare, începând cu primăvară anului 2017.

 
 
Citește și:
› BMW și Jaguar Land Rover vor colabora pentru dezvoltarea tehnolog ...09/06/2019
› Noul Range Rover Velar, dezvăluit oficial ...04/03/2017
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› SEAT își prezintă toate noutățile la Paris ...11/10/2018
› Dacia anunță la Paris un nou motor în gamă ...02/10/2018
› Noul BMW Seria 3 Sedan pentru 2019, premieră mondială la Paris ...26/09/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.