Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Drive Test: Ford C-MAX 2015

Drive Test: Ford C-MAX 2015

Publicat în data de: 27 Septembrie 2015
Categorii: Ford, Drive-test, Stiri.
 

Prin amabilitatea dealerului Ford Iași (Ati Motors Holding) am avut ocazia de a testa noul C-MAX în versiunea superioară de echipare Titanium, propulsată de puternicul motor 2.0 TDI de 150 CP, cuplat la transmisia automată PowerShift.Ford a lansat noul C-MAX (alături de fratele mai mare Grand C-MAX) cu un nou design exterior, interior frumos construit si soluții îmbunătățite de stocare, precum și cu o eficiență mai mare în consumul de carburat și al emisiilor poluante de CO2.

Ford a lansat prima oară modelul C-MAX în 2003, iar de atunci a vândut peste 1,2 milioane de unități în Europa. Acum, ajuns la a treia generație, C-MAX a acumulat deja peste 12% din segmentul de MAV (Multi-Activity Vehicle) din Europa, conform producătorului american.

Familia de modele C-MAX a fost restilizată pentru a reflecta limbajul de design global One Ford, fiind disponibilă și în noi culori exterioare. Stilul dinamic exterior oferă un aspect mai puternic părții frontale, dominată de grila trapezoidală distinctivă. Farurile sunt acum mai înguste și mai cizelate, iar luminile de ceață alungite contribuie la acest aspect puternic. Spatele pare dintr-o bucată, datorită hayonului bine integrat, iar designul stopurilor completează aspectul contemporan.

Interiorul noului Ford C-MAX pare o continuare a designului rafinat pe care deja l-am văzut la noul Focus. Construcția mai intuitivă are mai puține butoane, în timp ce detaliile cromate contribuie la un aspect mai curat, mai modern. Funcțiile sunt mai ușor de folosit, precum controlul aerului condiționat, unde avem butoane mai ușor de recunoscut si bine delimitate.

Spațiu din stocare din consola centrală a fost reproiectat, oferind mai mult volum și o zonă culisantă, integrată în cotieră. Noua consola ajustabilă poate acomoda o varietate mare de sticle și pahare, cu capacitatea de a reține simultan o sticlă de 1 litru și un pahar de 0,4 litri. Compartimentul pentru mănuși face ca obiectele depozitate în interior să fie mai ușor de accesat. Flexibilitatea scaunelor din spate este maximă: se pot rabata, culisa individual, mărind spațiul pentru bagaje sau oferirea unu confort sporit pasagerilor, în funcție de nevoi și preferinte. Tot pentru confort și utilitate sporită, hayonul se poate deschide prin simpla lovire cu piciorul a părții inferioare a barei de protectie - foarte util atunci când ai mâinile ocupate.

Zgomotul și vibrațiile au fost reduse prin utilizarea sticlei mai groase pentru geamurile laterale și sigilări cu materiale fonoabsorbante, inclusiv la compartimentul motorului, în special în cazul diesel.

Noua familie Ford C-MAX este echipată cu tehnologii avansate ce ajută șoferul să evite sau să diminueze incidentele - de la simplele zgârieturi pe spoilere în timpul parcărilor până la coliziunile mai serioase, ce pot avea loc la viteze mai mari. De exemplu, Sistemul Active Park Assist localizează spațiile potrive pentru parcare și, prin simpla apăsare a unui buton, preia direcția vehiculului și parchează mașina; șoferul controlează doar accelerația și frâna.

Ford de asemenea a îmbunătățit și sistemul său Active City Stop, de evitare a coliziunilor la viteze mici, până în 50 km/h. Sistemul utilizează senzori amplasați în fața mașinii pentru a căuta obiecte staționare aflate pe drum și pregătește frânele, dacă vehiculul se apropie prea repede de obstacol.

În cazul obiectelor în mișcare, Active Braking lucrează într-un mod similar cu Active City Stop dar funcția este activă la viteze între 8 km/h și 180 km/h. Aceasta ajută șoferul la viteze mari, de exemplu pe autostradă, prin introducerea de avertismente și aplicând frâna la nevoie.

Noul Ford C-MAX este echipat și cu sistemul de conectivitate cu acționare vocală SYNC 2, ce include un ecran tactil de 8 inch, color, și control avansat vocal pentru acționarea fără mâini a diverselor funcții ale autovehiculului, precum cele audio, de navigație, control climatic și funcții ale telefonului conectat la sistem. Ford SYNC 2 are sistem de navigație cu hărți 3D de la HERE și oferă și ghid Michelin pentru puncte de interes.

Noul C-MAX și Grand C-MAX oferă valori CO2 îmbunătățite și pentru prima oară includ standard sistemul Auto-Start-Stop pe motoarele pe benzină EcoBoost și pe unitatea diesel 2.0 TDCi. Modelul cel mai eficient promite o reducere cu 20% a emisiilor de CO2.

Noua linie de motoare pentru C-MAX a fost extinsă pentru a include și noul motor turbo 1.5 EcoBoost de 150 și 182 CP, precum și noul turbodiesel 1.5 TDCi ce oferă 95 CP sau 120 CP, în funcție de versiune. Familia C-MAX continuă să fie oferită și cu mult-premiatul motor 1.0 EcoBoost de 100 și 125 CP.

InformațiiAuto.ro a testat C-MAX cu motorul 2.0 TDCi și transmisie PowerShift. Propulsorul oferă 150 CP și un cuplu de 370 Nm, suficient pentru un condus atât lejer, cu familia și bagajele sale, în drum spre mare, de exemplu, cât și într-un mod mai sportiv, care oferă repriză foarte bune de accelerație și timp scurt de reacție. Consumul de carburant este unul redus, motorul de 2.0 TDCi și transmisie automată cu dublu ambreiaj având nevoie de 5,5 litri în oraș și 4,8 la drum lung, dar în funcție de modul de conducere aceste valori mai cresc puțin. Suspensia este excelentă, iar ținuta de drum nu se lasă cu nimic mai prejos față de cea a modelului Focus, cu care împarte platforma tehnică. De asemenea, direcția a rămas precisă și bine echilibrată.

Ford C-MAX 2.0 TDCi Titanium are un preț de listă de 19557 Euro, fără TVA, foarte competitiv în segmentul său.

 
 
Citește și:
› Ford investește în România pentru a construi un model complet ele ...01/05/2021
› Noul Ford Puma hibrid a demarat producția la Craiova ...09/10/2019
› Ford pregătește un Mustang electric pentru 2020 ...08/09/2018
› Drive Test: Toyota Aygo 2015 ...05/10/2014
› Drive test: Toyota GT 86, o mașină sport cu motor de 200 CP dar e ...10/10/2012
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.