Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Cum să te pregătești pentru eventualele accidente din trafic

Cum să te pregătești pentru eventualele accidente din trafic

Publicat în data de: 31 Ianuarie 2018
Categorii: Siguranta, Stiri, Advertorial.
 

Accidentele sunt inevitabile, indiferent cât de mare este experiența șoferului. Prin urmare, decât să crezi că nu o să ți se întâmple niciodată, cel mai bine ar fi să te pregătești pentru un potențial accident auto. Află în continuare cum.foto-cum sa te pregatesti pentru eventualele accidente din trafic
Condu prudent

Una dintre cele mai simple soluții la care poți să apelezi dacă vrei să te pregătești pentru eventualele accidente din trafic ar fi să conduci prudent, mai ales în condiții de iarnă, când drumurile sunt acoperite cu zăpadă, gheață sau polei și vizibilitatea poate fi extrem de redusă, în anumite zile. Chiar dacă viteza redusă nu înseamnă, automat, că accidentele auto vor sta departe de tine și de mașina ta, vei avea suficient timp ca să reacționezi în cazul unui pericol, iar sănătatea ta și a celorlalți pasageri din autoturism nu o să fie pusă în pericol. De asemenea, o viteză mai mică în timpul condusului se traduce, în contextul unui accident, în mai puține daune pentru mașina ta.

Fă-ți provizii

Pregătește-te pentru orice situație neplăcută cu un kit cu băuturi și alimente, care să nu lipsească niciodată din autoturismul tău. Alege băuturi și alimente cu un termen de valabilitate extins, dacă vrei să le ai în mașină pentru o perioadă mai lungă de timp. Cel mai bine ar fi să le depozitezi într-un recipient special, care să nu fie sensibil la variațiile de temperatură. Un asemenea recipient te ajută ca, indiferent dacă afară sunt 30 de grade Celsius sau -10 grade Celsius, să te asiguri că alimentele și băuturile din autovehicul nu sunt alterate.

În afara kitului cu alimente și băuturi, ar fi bine să te asiguri, lunar, că trusa medicală și extinctorul tău sunt în perioada de valabilitate. Dacă ai suficient loc disponibil în portbagaj, cumpără-ți două extinctoare auto, deși legislația rutieră din România consideră obligatoriu un singur astfel de obiect.

Nu doar alimentele, băuturile, trusa medicală și extinctorul nu ar trebui să lipsească din autoturismul tău, ci și anumite numere de telefon. De exemplu, dacă folosești mașina în baza unui acord încheiat cu o companie de leasing operational, este obligatoriu să ai în interiorul mașinii tale câteva numere de la reprezentanții businessului de la care ai inchiriat autoturismul. Reprezentanții companiei de leasing operational îți vor sări în ajutor dacă mașina ta va fi implicată într-un accident ori dacă, pur și simplu, se va defecta în timp ce o conduci.

Păstrează ambele mâini pe volan

Orice șofer ar trebui să aibă, cu excepția situațiilor în care este nevoit să schimbe vitezele, ambele mâini pe volan. În caz contrar, există riscul să nu poată să controleze mașina, dacă apar anumite probleme în trafic.

 
 
Citește și:
› Crește siguranța în călătoriile cu mașina în pandemia de coronavi ...19/03/2020
› Renault Clio, siguranță de 5 stele la testele Euro NCAP ...09/06/2019
› Volvo va limita viteza maximă a automobilelor sale ...01/04/2019
› Ce trebuie sa verifici atunci cand inchiriezi o masina? ...27/04/2021
› Iata de ce sa achizitionezi o baterie auto Varta pentru masina ta ...01/07/2020
› Ce probleme poti detecta cu un tester auto? ...23/04/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.