Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Chevrolet Spark, singura mașină mica ce a trecut cu bine testele de siguranță americane

Chevrolet Spark, singura mașină mica ce a trecut cu bine testele de siguranță americane

Publicat în data de: 23 Ianuarie 2014
Categorii: Chevrolet, Siguranta, Stiri.
 

Majoritatea mașinilor mici au avut rezultate slabe în noul test de impact parțial frontal al Institutului pentru Siguranța pe Autostrăzi (IIHS). Dintre toate, doar Chevrolet Spark a primit un rating acceptabil.foto-chevrolet spark singura masina mica ce a trecut cu bine testele de siguranta americane
 ›Galerie foto:
foto-chevrolet spark singura masina mica ce a trecut cu bine testele de siguranta americane foto-chevrolet spark singura masina mica ce a trecut cu bine testele de siguranta americane foto-chevrolet spark singura masina mica ce a trecut cu bine testele de siguranta americane foto-chevrolet spark singura masina mica ce a trecut cu bine testele de siguranta americane
foto-chevrolet spark singura masina mica ce a trecut cu bine testele de siguranta americane foto-chevrolet spark singura masina mica ce a trecut cu bine testele de siguranta americane
Spark a fost singura mașină din clasa sa care a primit calificativul de top în noul test de impact parțial frontal efectuat de IIHS. Introdus în 2012, noul test recreează condițiile în care colțul frontal al vehiculului lovește alt vehicul sau obiect. În timpul testului, colțul mașinii de pe partea șoferului se ciocnește de o barieră, la 40 mph (circa 65 km/h).

Testul este mai dificil decât în cazul unui impact frontal obișnuit pentru că se depășește zona cu deformare controlată din fața vehiculului, direcționând energia prin mașină într-un mod diferit, de unde poate rezulta prăbușirea compartimentului de pasageri.

„Vehiculele mici, ușoare, au un dezavantaj evident în ceea ce privește siguranța. De aceea este mai important să alegem una cu cea mai bună protecție a ocupanților”, a declarat Joe Nolan, vice președinte IIHS. „Din păcate, ca și grup, mașinile mici nu performează la fel de bine ca alte categorii de mașini în acest tip de impact”.

Testele mai dure, precum acest test parțial frontal, au micșorat numărul mașinilor cu siguranță de top în clasamentul IIHS, în 2013 fiind cu 70% mai puține vehicule care au câștigat aceste onoruri decât în anul anterior.

Datorită revizuirii testelor și creșterea importanței testului de impact frontal parțial, Fiat 500, Ford, Fiesta, Honda Fit/Jazz, Nissan Versa, Toyota Prius C și Toyota Yaris au pierdut ratingul de top.

Cu rezultatele cele mai slabe s-au prezentat Honda Fit și Fiat 500, ambele având probleme serioase de structură. Conform IIHS, ușa șoferului de pe Fiat 500 s-a deschis în timpul testului, crescând riscul ca șoferul să fie aruncat din mașină.

Mașinile testate de IIHS au fost: Chevrolet Spark, Mazda2, Kia Rio, Toyota Yaris, 2014 Ford Fiesta, 2014 Mitsubishi Mirage, Nissan Versa, Toyota Prius C, Hyundai Accent, Fiat 500 și Honda Fit.

Video: Chevrolet Spark la testele IIHS


 
 
Citește și:
› Noul Chevrolet Volt a fost certificat cu o autonomie electrică de ...04/08/2015
› VIDEO: Cum funcționează noua generație a propulsiei Voltec ...29/10/2014
› Chevrolet Spark, rechemat în service ...13/10/2014
› Crește siguranța în călătoriile cu mașina în pandemia de coronavi ...19/03/2020
› Renault Clio, siguranță de 5 stele la testele Euro NCAP ...09/06/2019
› Volvo va limita viteza maximă a automobilelor sale ...01/04/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.