Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți 3 produse auto care îți oferă o călătorie mult mai sigură

3 produse auto care îți oferă o călătorie mult mai sigură

Publicat în data de: 08 Ianuarie 2018
Categorii: Siguranta, Stiri, Advertorial.
 

Dacă te pregătești de călătorie, nu îți rămâne decât să îți faci bagajele și să ai la tine o doză în plus de energie. Cu toate acestea, înainte de plecare ar fi indicat să verifici starea tehnică a mașinii tale, astfel încât să nu ai surprize neplăcute.foto-3 produse auto care iti ofera o calatorie mult mai sigura
Iarna drumurile sunt înghețate, stratul de zăpadă este foarte gros, iar noaptea vine mai ușor, ziua fiind mai scurtă. Mai mult ca sigur nu te imaginezi în mijlocul unor astfel de nămeți, fără a avea nicio ieșire și de aceea este bine să ai grijă de piesele auto ale mașinii tale, pentru o călătorie sigură.

Anvelopele
Anvelopele trebuie să respecte întocmai drumul pe care urmează să te deplasezi. Ca atare, dacă vei parcurge un traseu cu multă zăpadă, cu denivelări ori cu un strat gros de gheață, determinat de temperaturile scăzute, ar fi bine să te asiguri că mașina ta dispune de cauciucurile potrivite. Anvelopele de iarnă sunt obligatorii ori de câte ori călătorești cu mașina pe astfel de drumuri, acestea ajutându-te să faci față oricăror obstacole și mai ales să nu rămâi în nămeți. Trebuie să știi că anvelopele destinate sezonului rece sunt de mai multe feluri și nu mă refer la dimensiuni sau formă, ci mai degrabă la tipul acestora. De exemplu, dacă vei parcurge un drum foarte obositor, cu un strat gros de zăpadă ar fi bine să alegi anvelope de iarnă off-road, acestea ajutându-te să ieși din orice problemă de acest gen. De asemenea, dacă ai făcut deja opțiunea și ai ales anvelopele all season trebuie să cunoști că acestea sunt potrivite pentru drumurile curate, fără zăpezi mari și mai ales pentru zonele mai calde, pentru carosabilul înghețat ele neavând o aderență foarte bună. De aceea ar trebui să ai în vedere alegerea lor dacă rămâi în oraș sau te deplasezi într-o zonă cunoscută, foarte aproape, fără astfel de probleme. Anvelopele de iarnă obișnuite te vor ajuta să depășești astfel de obstacole mult mai ușor, având o performanță foarte bună la rularea pe un carosabil umed, înghețat sau cu zăpadă mare.

Scaunul auto
Mergi în călătorie cu copilul? Asigură-te că ai adăugat în mașină și scaunul auto pentru siguranța copilului tău. Pe lângă faptul că nu vei mai lua nicio amendă, trebuie să știi că micuțul tău este în siguranță, astfel că îi vei asigura cea mai bună protecție în timpul călătoriei cu mașina. Optează pentru un scaun auto cu ISOFIX, un sistem de siguranță cu prindere în 5 poziții, ce reușește să îl țină mult mai bine în scaun în timpul unui eventual accident, protejându-i viața.

Becurile auto
Acestea sunt un alt aspect demn de luat în considerare, mai ales dacă drumul pe care îl parcurgi este destul de lung. Ca atare, ar fi bine să iei în calcul acele becuri auto potrivite pentru mașina ta, asigurând o mai buna vizibilitate în timpul deplasării. Nu uita ca iarna se face noapte mult mai devreme, ziua fiind mai scurta și de asemenea te poți confrunta cu episoade de ceață pronunțată, având nevoie de o vizibilitate mult mai bună. Becurile auto pot fi schimbate ușor, fie de către tine, acasă, fie la un service autorizat. O lumină bună te va ajuta să faci față mai ușor condițiilor de vizibilitate din trafic, astfel că este indicat să alegi becuri de cea mai bună calitate.

 
 
Citește și:
› Crește siguranța în călătoriile cu mașina în pandemia de coronavi ...19/03/2020
› Renault Clio, siguranță de 5 stele la testele Euro NCAP ...09/06/2019
› Volvo va limita viteza maximă a automobilelor sale ...01/04/2019
› Ce trebuie sa verifici atunci cand inchiriezi o masina? ...27/04/2021
› Iata de ce sa achizitionezi o baterie auto Varta pentru masina ta ...01/07/2020
› Ce probleme poti detecta cu un tester auto? ...23/04/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.