Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Șoferii din Europa vor în continuare motorul convențional

Șoferii din Europa vor în continuare motorul convențional

Publicat în data de: 13 Februarie 2018
Categorii: Statistici, Stiri.
 

Aproape 60% dintre șoferii europeni văd un viitor pozitiv pentru motoarele pe benzină și diesel, potrivit unui nou studiu publicat de Mazda.foto-soferii din europa vor in continuare motorul conventional
Proiectul Mazda Driver Project, realizat împreună cu Ipsos MORI, a chestionat 11.008 de persoane din principalele piețe europene, iar în medie 58% dintre intervievați consideră că „încă vor avea loc multe inovații și îmbunătățiri pentru motoare pe benzină și diesel”; procentul este de 65% în Polonia și mai mult de 60% în Germania, Spania și Suedia.

Rezultatele demonstrează faptul că respondenții nu împărtășesc neapărat opinia multor organizații potrivit cărora motorul cu combustie internă nu are niciun rol în viitorul autovehiculelor. Acest lucru este demonstrat în continuare de faptul că 31% dintre șoferi „speră că automobilele diesel vor continua să existe”, având în vedere faptul că mașinile electrice devin tot mai des întâlnite; în Polonia, procentul este mai crescut, 58%. Pe de altă parte, în medie, 33% dintre șoferi au declarat că, în cazul în care costurile de funcționare ar fi aceleași cu cele ale unei mașini electrice, ei ar „prefera o mașină pe benzină/motorină”, procentul fiind de 54% în Italia.

În ciuda trendului în creștere al autovehiculelor autonome, doar 33% dintre șoferi „salută apariția mașinilor de acest tip”, Franța și Olanda având chiar procente mai scăzute de 25%. În acest context, Mazda continuă să-și dezvolte sistemele avansate de siguranță și conceptul Mazda Co-Pilot, care utilizează tehnologii autonome de conducere pentru a oferi conducătorilor relaxare la volan. În mod surprinzător chiar, în cadrul tinerilor din întreaga Europă, nu există indiciile unei susțineri sporite pentru autoturisme autonome.

Ultimele constatări coincid cu momentul în care Mazda apasă pedala în direcția viziunii Sustainable Zoom-Zoom 2030 de a combina cele mai bune motoare cu ardere internă cu tehnologii eficiente de electrificare. SKYACTIV-X, primul motor comercial din lume pe bază de benzină ce utilizează aprinderea prin compresie, este în centrul acestei provocări. Noul motor combină avantajele motoarelor pe benzină și diesel pentru a atinge performanțe excepționale de mediu, putere și accelerație. Președintele și CEO Mazda Motor Europe, Jeff Guyton, declară: „Rezultatele cercetărilor sunt fascinante. Întreaga argumentație a campaniei noastre de lungă durată Drive Together este pentru a celebra bucuria imensă de a conduce și se pare că șoferii europeni văd pentru motorul cu combustie internă un drum lung – lucrăm intens pentru a face din el o experiență și mai bună pentru șoferii de pretutindeni.

„Am lansat recent ‘Sustainable Zoom-Zoom 2030’, viziunea noastră pe termen lung privind dezvoltarea tehnologică. Am stabilit modul în care intenționăm să folosim plăcerea de a conduce pentru a rezolva problemele cu care se confruntă oamenii, Pâmântul și societatea. În cazul emisiilor de gaze cu efect de seră, considerăm că este necesar să avem soluția potrivită la momentul potrivit. Pentru noi, acest lucru înseamnă să avem o perspectivă de ansamblu, de tip well-to-wheel, și, prin urmare, cea mai rațională ofertă din prezent este o combinație între motoare cu combustie internă și dispozitive electrice care iau în considerare situația energetică a fiecărei piețe și metodele de producere a energiei. În acest context, noi suntem hotărâți să perfecționăm motorul cu combustie internă.

Pe măsură ce căutăm să dezvoltăm noi tehnologii, vom continua să punem șoferul în centrul tuturor lucrurilor pe care le facem și să ne concentrăm asupra legăturii dintre mașină și șofer. Este ceea ce noi numim Jinba Ittai, care este expresia japoneză folosită pentru a descrie armonia perfectă dintre un arcaș și calul său. Această filosofie orientată spre om stă la baza companiei noastre și ne ajută să creăm mașini care să apropie șoferul și automobilul său.

„Scopul nostru este o societate motorizată, fără accidente rutiere. Există trei căi principale pentru a realiza acest lucru. În primul rând, vom continua să avansăm principiile de siguranță din întreaga gamă – poziția de conducere, distribuția pedalierului, vizibilitatea și head up display-ul (Active Driving Display). În al doilea rând, să dezvoltăm, să actualizăm și să standardizăm constant multe dintre caracteristicile avansate de sigurață cum ar fi Blind Spot Monitoring. Nu în ultimul rând, ne propunem să dezvoltăm conceptul Mazda Co-Pilot care utilizează tehnologii autonome de conducere pentru a pemite șoferilor să se bucure în liniște de plăcerea din spatele volanului, standard până în 2025.”

Mazda consideră că șofatul este o abilitate pe care oamenii vor dori să o păstreze. Este o activitate care poate fi distractivă și funcțională și mulți ar dori să o perpetueze și pentru generațiile viitoare. Aceste convingeri sunt cu siguranță evidente în rezultatele cercetărilor care au arătat o legătură emoțională semnificativă între mașină și șofer. De exemplu, o medie de 69% dintre șoferi „speră că generațiile viitoare vor continua să aibă opțiunea de a conduce autoturisme” - procentul ajunge la 74% în Polonia și 70% sau chiar sau mai mult în Marea Britanie, Germania, Franța și Suedia.

* Notă tehnică: Datele provenite din sondaj au fost efectuate de Ipsos MORI și se bazează pe un sondaj efectuat printre 11.008 de repondenți adulți, în 11 piețe europene, cu cel puțin 1.000 de interviuri în fiecare piață. Toate interviurile au avut loc între 7 și 22 septembrie 2017. Datele sondajului sunt ponderate cu proporțiile populației fiecărei țări în parte, în funcție de vârstă, sex și regiune.

 
 
Citește și:
› Vânzarile Dacia, cele mai bune din ultimii 10 ani ...20/01/2019
› Vânzările Kia au crescut cu 2,4% în 2018 ...06/01/2019
› Volkswagen, lider în România pe segmentul de mașini electrice ...05/12/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.