Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Skoda KAMIQ, noul SUV urban dezvăluit oficial

Skoda KAMIQ, noul SUV urban dezvăluit oficial

Publicat în data de: 03 Martie 2019
Categorii: Skoda, Auto-show, Stiri, Geneva.
 

Un pas nou în ofensiva SUV de succes din Europa a mărcii. Skoda KAMIQ îmbină avantajele oferite de SUV-uri, cu agilitatea unei compacte. Premiera mondială de la Salonul Auto de la Geneva are loc în martie 2019.foto-skoda kamiq noul suv urban dezvaluit oficial
 ›Galerie foto:
foto-skoda kamiq noul suv urban dezvaluit oficial foto-skoda kamiq noul suv urban dezvaluit oficial foto-skoda kamiq noul suv urban dezvaluit oficial foto-skoda kamiq noul suv urban dezvaluit oficial
foto-skoda kamiq noul suv urban dezvaluit oficial foto-skoda kamiq noul suv urban dezvaluit oficial
Skoda își adaugă încă un al treilea model în portofoliul european de SUV-uri: Skoda KAMIQ. La fel ca denumirile KODIAQ și KAROQ, ale celorlalte două modele SUV de succes ale mărcii Skoda, și „KAMIQ” provine din limba inuiților, poporul ce trăiește în Canada și Groenlanda. Cuvântul se referă la ceva ce „se potrivește perfect”. Fiind poziționată în segmentul SUV-urilor urbane, un segment în creștere, Skoda KAMIQ îmbină perfect avantajele oferite de SUV-uri în general, precum garda la sol mai mare și poziția mai ridicată pe scaun, cu agilitatea unei compacte. Beneficiind de un design puternic emoțional, sisteme de asistență de ultimă oră, spațiu generos la interior și numeroase soluții Simply Clever, KAMIQ satisface cerințele impuse de familii față de un automobil, dar și de clienții ce pun preț în mod special pe un stil de viață modern, în pas cu vremurile.

Președintele Skoda AUTO, Bernhard Maier, a explicat: “Lansând modelul Skoda KAMIQ, ne completăm în Europa gama de succes a SUV-urilor, cu acest model poziționat în zona SUV-urilor de talie mică. Fiind primul nostru SUV de oraș, Skoda KAMIQ va atrage noi clienți pentru marca Skoda și este, de aceea, o componentă importantă a ofensivei noastre de modele noi. Skoda KAMIQ oferă un pachet atractiv per ansamblu și îmbină caracteristicile specifice SUV-urilor, precum poziția ridicată a scaunelor și astfel o mai bună vizibilitate asupra drumului, cu manevrabilitatea agilă, designul emoțional, siguranța ridicată și dotările și funcțiile de conectivitate de ultimă oră. Iar spațiul generos de la interior și soluțiile Simply Clever fac ca acest model să fie, fără doar și poate, o Skoda adevărată!”

Skoda KAMIQ a preluat limbajul de design al modelelor KODIAQ și KAROQ, ce s-a dovedit deja a avea mare succes, adăugând totodată noi detalii proprii, precum farurile formate din două segmente, cu luminile de zi poziționate deasupra farurilor principale. Noul SUV urban este proiectat pe baza matricei modulare transversale (MQB) și, la o lungime de 4.241 mm, oferă spațiul generos cu care Skoda ne-a obișnuit deja la toate modelele sale. Skoda KAMIQ satisface pe deplin cerințele mobilității individuale moderne, dar consolidează totodată și caracterul emoțional al mărcii Skoda, cu sistemele sale moderne de asistență, sistemele de propulsie eficiente și prietenoase cu mediul, cele mai noi sisteme de infotainment și soluțiile de conectivitate de ultimă oră.

Denumirea KAMIQ continuă sistemul de „botez” deja familiar al modelelor SUV din portofoliul Skoda. Astfel, denumirile modelelor mai mari, Skoda KAROQ și Skoda KODIAQ, încep ambele cu litera K și se termină cu litera Q.

„Extinzând familia noastră de SUV-uri, nu ne-am concentrat doar asupra unui limbaj uniform de design, ci și pe nomenclatura clară, bazată pe cele două litere K și Q la începutul și finalul denumirilor. Aceasta accentuează continuitatea și caracterul unitar și face ca modelele să fie recunoscute imediat ca aparținând mărcii noastre. În limba inuiților, KAMIQ înseamnă ceva ce îți asigură confortul în orice situație, dar care are totodată caracterul său propriu. Denumirea se potrivește deci perfect mașinii,” a detaliat Alain Favey, membru al Consiliului de Administrație Skoda AUTO, responsabil pentru Marketing.

Odată cu KAMIQ, Skoda abordează un grup țintă nou, mai tânăr, de persoane care tind spre un stil de viață modern, oarecum aventuros și caută un automobil din gama populară a SUV-urilor de oraș. Alături de designul atractiv, în acest segment este deosebit de importantă și eficiența ridicată, motiv pentru care KAMIQ este oferit exclusiv cu tracțiune față.

Designul: un SUV Skoda, cu o formă compactă și emoțională
Partea frontală a noii Skoda KAMIQ se caracterizează prin grila lată a radiatorului, cu lamelele duble și linii de design distinctive pe capota motorului. Spoilerul frontal robust accentuează caracterul off-road al mașinii. Profilul, cu roți mari de 16 până la 18 inchi și capota ridicată, emană robustețe și dinamism. Linia plafonului și garda la sol mare accentuează și mai mult această impresie. Proporțiile profilului sunt echilibrate, iar designul este atemporal, cu trăsături sportive dinamice. Partea din spate prezintă o reinterpretare nouă a formei specifice a blocurilor optice posterioare, cea a literei C, întâlnită la toate modelele mărcii. Difuzorul accentuează garda la sol generoasă a modelului și alura marcată de forță.

„Odată cu noua Skoda KAMIQ, am dezvoltat mai departe limbajul de design al SUV-urilor noastre, ce s-a dovedit deja a fi de mare succes. Astfel prezentăm acum un automobil marcat de forță și emoțional, în ciuda dimensiunilor sale compacte. KAMIQ poate fi imediat identificat ca fiind un membru al familiei de SUV-uri Skoda, datorită grilei sale mari verticale din fața radiatorului, a liniilor distinctive de pe capota motorului și a farurilor cu detalii ce amintesc de cristal. Dar acest model dispune și de caracteristicile sale proprii, care îi conferă propria identitate, precum luminile de zi de deasupra farurilor principale,” a declarat designerul-șef, Oliver Stefani.

Noul SUV Skoda este primul model al mărcii ce aduce pe șosele farurile LED compuse din două unități, cu luminile de zi amintind de patru pietre prețioase, încrustate deasupra farurilor principale. Efectele tridimensionale, similare cristalului, precum și unitățile LED ce seamănă cu bijuterii strălucitoare amplifică alura sofisticată a mașinii. Versiunea full-LED include și proiectoare de ceață cu funcție Cornering statică, precum și, pentru prima dată la o Skoda, luminile dinamice de semnalizare în față și în spate. Luminile de semnalizare frontale sunt compuse din LED-uri individuale. Când șoferul acționează semnalizarea, LED-urile se aprind consecutiv, creând un efect cursiv, dinspre interior spre exterior.

Interiorul: vizibilitate excelentă asupra drumului, spațiu din plin și confort ridicat
KAMIQ este al doilea model al mărcii cehești de tradiție care dispune de acest nou concept pentru interior. Habitaclul este astfel dominat de ecranul liber poziționat, așezat la înălțimea ideală, în câmpul vizual al șoferului. Totodată, având diagonala de 9,2 inchi, este unul dintre cele mai mari ecrane din segmentul de automobile de acest tip. Se mai remarcă la interior și linia de design ce copiază linia capotei motorului. Aceasta are și rol de suport ergonomic pentru sprijinirea mâinii celui care utilizează ecranul tactil. Afișajul Virtual Cockpit de 10,25 inchi este, de asemenea, unul dintre cele mai mari afișaje din acest segment auto. Panoul de instrumente cu design nou continuă limbajul de design emoțional al exteriorului. Gurile de ventilație laterale se extind în portiere, amplificând vizual senzația de spațiu generos de la interiorul mașinii.

Planșa de bord, cu noi elemente decorative integrate pe suprafețe mari, precum și panourile portierelor sunt finisate cu o spumă moale, cu textură nouă, amintind de structura cristalului. Aceasta va marca de acum înainte stilul mărcii Skoda. Iluminarea ambientală este disponibilă în trei variante de culoare (alb, roșu, cupru) și amplifică la rândul ei senzația de spațiu generos, completând totodată elegant nuanțele de la interior și cusăturile contrastante de pe tapițerie. Opțional, scaunele pot fi comandate cu tapițerie din microfibră Suedia. Skoda KAMIQ oferă, de asemenea, o poziție mai înaltă a scaunelor, în comparație cu Skoda SCALA.

Interiorul noului SUV Skoda impresionează cu spațiul său generos, dar și cu opțiunile sale pentru confort posibile de regulă doar în segmentele auto superioare. Printre acestea se numără, de exemplu, volanul încălzit și parbrizul încălzit. KAMIQ poate fi echipat opțional și cu scaune încălzite, inclusiv pentru locurile din spate, nu doar pentru cele din față.

Caroseria: interior spațios, în ciuda dimensiunilor exterioare compacte
Noua Skoda KAMIQ are o lungime de 4.241 mm și o lățime de 1.793 mm, la o înălțime de 1.531 mm. Ampatamentul este de 2.651 mm, ceea ce este mai ales în avantajul celor care stau pe banchetă, aceștia beneficiind de un plus de spațiu de 73 mm la nivelul genunchilor. Portbagajul are o capacitate de 400 l, ce poate fi extinsă la 1.395 l când scaunele din spate sunt rabatate. Ca dotare opțională, și spătarul scaunului pasagerului din față poate fi rabatat, astfel încât să permită transportul unor obiecte cu o lungime de până la 2.447 mm.

Motorizări: patru motoare și șasiu adaptiv opțional
Toate motoarele modelului Skoda KAMIQ dispun de injecție directă și supraalimentare turbo, precum și de funcția de recuperare a energiei de frânare și de tehnologie Start-Stop, respectând pe deplin cerințele normei de poluare Euro 6d TEMP. Motorul pe benzină de intrare în gamă este 1,0 TSI și generează 70 kW (95 CP). Din capacitatea sa cilindrică de doar 1,0 l, acest motor cu 3 cilindri generează un cuplul maxim de 175 Nm, fiind echipat cu o cutie manuală de viteze cu 5 trepte.

Motorul 1,0 TSI de 85 kW (115 CP) generează un cuplu de 200 Nm și are în dotarea standard transmisia manuală cu 6 trepte. Transmisia automată DSG cu 7 trepte este disponibilă ca dotare opțională. Versiunea cea mai puternică din gamă este motorul 1,5 TSI cu o putere de 110 kW (150 CP), ce oferă un cuplu maxim de 250 Nm. Tehnologia sa ACT dezactivează automat doi cilindri când motorul este supus doar unei sarcini mai reduse, economisind astfel combustibil. Acest motor este disponibil și cu transmisia automată DSG cu 7 trepte, ca alternativă la transmisia manuală cu 6 trepte. Toate cele trei motoare pe benzină sunt echipate cu filtru de particule pentru benzină.

Motorul diesel 1,6 TDI cu patru cilindri de 85 kW (115 CP) generează 250 Nm și este echipat cu convertor catalitic SCR cu injecție de AdBlue și cu filtrul de particule diesel în dotarea standard. Unitatea diesel eficientă este combinată în echiparea standard cu transmisia manuală cu 6 trepte, iar opțional poate fi comandată cu transmisia automată DSG cu 7 trepte.

La o gardă la sol mai mare cu 37 mm decât noua compactă Skoda SCALA, șasiul modelului Skoda KAMIQ îmbină avantajele oferite de SUV-uri cu agilitatea unei compacte. Controlul sport al șasiului permite setări și mai dinamice. Acest șasiu sport opțional are garda la sol redusă cu 10 mm și, alături de modul Normal, dispune și de modul Sport, cu reglaje mai ferme pentru amortizoarele ce sunt ajustate electronic. Șoferii pot configura cele două setări ale șasiului folosind meniul sistemului de selectare a modului de condus Driving Mode Select, care este oferit în combinație cu șasiul sport adaptiv. Funcția de selectare a modului de condus oferă spre alegere două moduri de setare: Normal, Sport, Eco și Individual. Oferit opțional, scutul inferior este o dotare perfectă pentru cei care vor să se aventureze și în off-road.

Siguranță: sisteme de asistență de ultimă oră, la nivel de segment premium
Skoda KAMIQ oferă sisteme de siguranță avansate, iar Front Assist și Lane Assist sunt incluse chiar în echiparea standard. Front Assist, care include funcția City de frânare de urgență și funcția predictivă de monitorizare a pietonilor supraveghează zona din fața mașinii la deplasarea în oraș, contribuind astfel la prevenirea accidentelor. Folosind o cameră video, Lane Assist recunoaște marcajele benzilor de rulare și ajută șoferul să mențină automobilul pe bandă. Pe autostrăzi, la viteze de până la 210 km/h, tempomatul adaptiv Adaptive Cruise (ACC) oferit opțional menține viteza setată de șofer sau ajustează automat viteza la vehiculele care se deplasează în față pe același sens. Astfel, șoferul este degrevat de anumite sarcini și siguranța crește. În combinație cu transmisia automată DSG, sistemul poate chiar frâna mașina complet, până la oprire și o poate apoi porni din nou de pe loc, în termen de trei secunde. Sistemul opțional Driver Alert de detectare a oboselii șoferului emite o avertizare când identifică scăderea capacității de concentrare a șoferului.

Nivelul de siguranță poate fi ridicat și mai mult, cu ajutorul unor dotări opționale adiționale. Dacă senzorii mașinii detectează riscul unei coliziuni, sistemul de protecție proactivă a ocupanților, Crew Protect Assist închide rapid și automat toate geamurile și tensionează centurile de siguranță ale locurilor din față. Mașina dispune de până la nouă airbag-uri, inclusiv airbag-ul pentru genunchii șoferului și, opțional, airbag-urile laterale în spate. După un accident, sistemul de frânare Multi Collision Brake previne continuarea deplasării necontrolate a mașinii.

Numeroase sisteme moderne de asistență previn accidentele și asigură un nivel ridicat de siguranță activă la bordul modelului Skoda KAMIQ. Funcția opțională Side Assist poate detecta autovehiculele care se află la o distanță de până la 70 m în spatele propriei mașini intenționând să depășească sau vehiculele din unghiul mort, asistând astfel eficient șoferul pe autostrăzi și pe șoselele cu două benzi. Pentru aceasta, sistemul utilizează două sisteme radar integrate în spate și alertează șoferul prin semnale afișate pe marginea interioară a oglinzii exterioare, unde șoferul le va observa imediat. Rear Traffic Alert avertizează șoferul în cazul în care în spatele propriei mașini se deplasează alte vehicule la mersul în marșarier. Aceasta este o funcție-cheie a sistemului Side Assist.

Șoferul este ajutat la manevrele de parcare de camera video retrovizoare și de sistemul Park Assist (dotări opționale), care manevrează mașina automat pe și de pe locurile de parcare paralele și perpendiculare. Funcția integrată Manoeuvre Assist frânează automat SUV-ul urban, când senzorii detectează un obstacol în fața sau în spatele mașinii la manevrele de parcare. Funcția Auto Light Assist este, de asemenea, disponibilă ca dotare opțională. Aceasta face uz de o cameră video pentru a detecta vehiculele care vin din sens opus, precum și pe cele care se deplasează în față, pe același sens și estompează automat farurile în funcție de trafic.

Conectivitate: mereu on-line, cu eSIM
Pentru Skoda KAMIQ sunt disponibile trei sisteme de infotainment. Sistemul de vârf este cel numit Amundsen. Acesta include un ecran tactil de 9,2 inchi liber poziționat, la înălțime mai mare, pentru a fi bine vizibil pentru șofer. Este unul dintre cele mai mari ecrane din segmentul acesta de automobile. Un afișaj relativ mare este și Virtual Cockpit de 10,25 inchi. Acesta oferă spre alegere cinci moduri diferite de afișare: Clasic, Extins, Modern, Basic și Sport. Sistemul de infotainment Bolero dispune de un ecran de 8 inchi și chiar și sistemul de bază, Swing are ecranul de 6,5 inchi și patru difuzoare în față. Sistemele Bolero și Amundsen au fiecare câte opt difuzoare, iar sistemul de sunet Skoda opțional are o putere de 405 wați.

„Skoda KAMIQ este echipată cu generația noastră nouă de sisteme de infotainment. Sistemele sunt în permanență on-line, iar aplicațiile de infotainment oferă cele mai recente servicii on-line Skoda Connect. Astfel, modelul acesta se potrivește perfect tinerilor orientați spre mediul on-line și spre SUV-urile urbane,” a declarat Christian Strube, membrul Consiliului de Administrație Skoda, responsabil pentru Dezvoltarea Tehnică.

Conexiunea permanentă la internet asigură și funcția eCall pentru KAMIQ, Aceasta comunică informații precum locul în care se află mașina și starea în cazul unui accident, precum și funcția Service Proactiv, care menține contactul cu unitatea de service, pentru a coordona programările la service.

Nivelul ridicat de conectivitate al mașinii permite și accesarea de la distanță a sistemului automobilului, prin intermediul aplicației Skoda Connect sau a portalului web. Astfel clienții pot încuia sau descuia mașina sau pot verifica dacă geamurile sunt închise, fără să se afle în apropierea mașinii. De asemenea, clienții pot accesa informații cu ușurință de la depărtare, de exemplu din confortul canapelei de acasă, putând astfel verifica, de exemplu, cât combustibil mai au în rezervor. Funcția permite și accesarea altor informații, precum kilometri parcurși sau viteza cu care mașina s-a deplasat.

În sistemul Amundsen pot fi instalate aplicații de infotainment disponibile în SHOP. Acestea oferă acces la servicii adiționale la bordul mașinii. Folosind aplicația de Știri, de exemplu, cei care dețin un KAMIQ se pot abona la diferite feed-uri de știri. Aplicațiile Meteo acoperă toată Europa. Funcția pentru Informații Online din Trafic permite estimări mai precise ale rutei și ale timpului de călătorie. Blocajele din trafic și rutele alternative sunt actualizate în timp real.

Simply Clever: soluții noi pentru SUV-ul urban al mărcii Skoda
Skoda KAMIQ oferă în total peste 20 de soluții Simply Clever. KAMIQ este primul model din segment ce dispune de protecția ingenioasă pentru marginea portierelor. Aceasta se deschide automat când deschideți portierele și protejează propria mașină, precum și pe cele parcate în imediata vecinătate, mai ales în locurile strâmte de parcare, atât de des întâlnite în mediul urban. Hayonul electric opțional este o altă dotare practică, de exemplu la încărcarea cumpărăturilor săptămânale. Hayonul poate fi închis și deschis la simpla apăsare a unui buton. Datorită funcției tip-to-close integrate, hayonul poate fi, de asemenea, închis trăgând doar ușor de el când este deschis. Începând cu linia de echipare Ambition, lanterna detașabilă cu LED este integrată în partea laterală a portbagajului. Butonul pentru deblocarea electrică a cârligului de remorcare retractabil este situat în portbagaj.

 
 
Citește și:
› Skoda KODIAQ beneficiază de noi actualizări atractive ...20/04/2021
› Cu SKODA călătoriți în siguranță și confort inclusiv în condiții ...17/01/2021
› Skoda ENYAQ iV, mobilitate electrică pentru 2021 ...10/05/2020
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Imagine By Kia: noul concept-car 100% electric ...11/03/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.