Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noul SUV urban Skoda se numește KAMIQ

Noul SUV urban Skoda se numește KAMIQ

Publicat în data de: 11 Februarie 2019
Categorii: Skoda, Auto-show, Stiri, Geneva.
 

Update! Skoda își continuă campania SUV-urilor cu un al treilea model pentru piața europeană. Premiera mondială a noii Skoda KAMIQ va avea loc la Salonul Auto de la Geneva, în martie 2019.foto-noul suv urban skoda se numeste kamiq
 ›Galerie foto:
foto-noul suv urban skoda se numeste kamiq foto-noul suv urban skoda se numeste kamiq foto-noul suv urban skoda se numeste kamiq
update 11.02.2019
Cu puțin timp înaintea premierei mondiale a noii Skoda KAMIQ, ce va avea loc la Salonul Auto de la Geneva, Skoda prezintă pentru prima dată interiorul noului său SUV urban. Habitaclul îmbină în manieră impresionantă caracteristicile ergonomice și designul emoțional, cu spațiul generos, specific tuturor modelelor Skoda. KAMIQ este al doilea model al mărcii cehești de tradiție care dispune de acest nou concept pentru interior.

Interiorul modelului Skoda KAMIQ dispune de noul concept interior prezentat în premieră odată cu studiul VISION RS. "Linia de caracter" ce înconjoară ecranul liber poziționat în câmpul vizual imediat al șoferului reflectă liniile capotei motorului și este totodată un suport ergonomic pentru mâna ce utilizează ecranul tactil. Skoda oferă încă o dotare digitală de ultimă oră pentru KAMIQ: afișajul opțional Virtual Cockpit, care are unul dintre cele mai mari display-uri din segment, de 10,25 inchi. Panoul de instrumente cu design nou continuă limbaj de design emoțional al exteriorului. Gurile de ventilație laterale se extind în portiere, amplificând vizual senzația de spațiu generos de la interiorul mașinii.

TEXTURĂ NOUĂ A SUPRAFEȚELOR, NUANȚE CALDE ȘI ILUMINARE AMBIENTALĂ
Panoul de instrumente cu elemente de decor noi și panourile ușilor frontale dispun de o suprafață moale, de înaltă calitate, cu un finisaj cu granulație similară structurii cristalului. Această granulație va fi specifică și în viitor modelelor Skoda. Iluminarea ambientală accentuează atmosfera plăcută de la interior și este disponibilă în nuanțele cupru, roșu sau alb. Culorile adaugă accente vizuale la nuanțele interiorului, creând contraste interesante față de cusăturile decorative ale tapițeriei. Materialul din microfibră fină, Suedia, este disponibil ca tapițerie opțională. Pentru mai mult confort, noua Skoda KAMIQ oferă funcții opționale de încălzire a parbrizului, scaunelor din spate și volanului.

SPAȚIU GENEROS, GRAȚIE AMPATAMENTULUI MARE
Construit pe baza matricei modulare transversale (MQB), modelul Skoda KAMIQ oferă spațiu generos la interior. conform standardelor ridicate, specifice tuturor modelelor Skoda. Având un ampatament de 2.651 de milimetri, automobilul oferă pasagerilor din spate și la nivelul genunchilor mult spațiu, și anume 73 de milimetri. Portbagajul are volumul de bază de 400 de litri, care pot fi extins la 1.395 de litri, cu spătarele scaunelor spate rabatate.

update 03.02.2019
Primele schițe ale modelului Skoda KAMIQ: indicii cu privire la designul noului SUV urban

- Schițele designerilor noii Skoda KAMIQ relevă contururi marcate de forță și noi accente de design
- Premieră pentru Skoda: faruri divizate, cu luminile de zi în partea superioară
- Grila distinctivă a radiatorului și garda la sol mărită sunt trăsături specifice modelelor SUV

Skoda oferă prime indicii cu privire la designul noii Skoda KAMIQ, dezvăluind două schițe de design. SUV-ul urban marcat de forță și robustețe duce mai departe limbajul de design, cu care marca cehească înregistrează deja succese remarcabile. Noul model adăugă câteva aspecte noi spectaculoase, inclusiv farurile divizate, cu luminile de zi în partea superioară. Acest detaliu de design este o noutate la Skoda.

În partea din față, aspectul încrezător și plin de forță al noului SUV urban Skoda KAMIQ este caracterizat de grila lată a radiatorului, cu lamele duble, o caracteristică specifică tuturor modelelor SUV ale mărcii Skoda. Totodată, grila continuă liniile sculpturale distinctive ale capotei motorului. Linia tornado marcantă alungește vizual automobilul și este în armonie deplină cu linia dinamică a plafonului. Spoilerul argintiu robust din față subliniază designul off-road al modelului. În față atrage în mod deosebit atenția noul design al farurilor LED, compuse din câte două unități optice, cu luminile de zi poziționate în partea superioară, ceea ce este o noutate pentru marca Skoda. De asemenea, KAMIQ este prima Skoda cu lumini de semnalizare dinamice în față și în spate. Lentilele farurilor au efecte similare cristalului și, alături de LED-uri, accentuează alura premium a mașinii.

Oliver Stefani, Directorul departamentului de Design al mărcii Skoda explică: „Pentru noul nostru SUV urban, KAMIQ, am implementat o configurație complet nouă pentru faruri. Farurile compuse din două unități, cu luminile de zi în partea superioară, sunt un element de design inedit la Skoda. Aceste faruri conferă noului KAMIQ o alură unică și reprezintă o nouă interpretare a limbajului de design al SUV-urilor noastre, cu care am repurtat deja succese notabile.”

Proporții echilibrate și design atemporal
Capota înaltă și musculoasă a motorului este o componentă importantă a designului profilului. Garda la sol deosebit de înaltă, roțile mari și difuzorul subliniază alura marcată de forță a noii Skoda KAMIQ. Proporțiile echilibrate, suprafețele clar definite și designul modern, dar totuși atemporal, accentuează ținuta dinamică, sportivă, a modelului. Partea din spate marcantă, cu linii clar definite, include o reinterpretare a designului clasic pentru marca Skoda, al formei literei C, folosite pentru locurile optice din spate ale tuturor modelelor Skoda. Totodată, și aici se remarcă, la fel ca și la faruri, forme cristaline, amintind de sticla de cristal de Boemia. Skoda KODIAQ este primul SUV
din Europa care poartă înscrisul Skoda pe mijlocul hayonului, în locul în care celelalte modele au aplicată emblema Skoda.

Premiera mondială a noului model Skoda KAMIQ va avea loc la Salonul Auto de la Geneva (5-17 martie 2019).

text initial: 26.01.2019
Noul SUV compact al mărcii Skoda se numește KAMIQ. Modelul crossover este al treilea SUV pentru piața europeană și marchează următorul pas în campania producătorului auto ceh. Cuvântul KAMIQ provine din limba inuiților ce trăiesc în partea de nord a Canadei și în Groenlanda și se referă la ceva ce se potrivește ca o mănușă, în orice situație. Este un motiv suficient pentru a da aceeași denumire noului model crossover destinat pieței europene, ca cea a SUV-ului lansat deja în China.

Skoda KAMIQ este un crossover urban, un companion ideal pentru cotidianul vieții orașelor moderne, dar și pentru mai departe. Denumirea Skoda KAMIQ este deja folosită pentru un model oferit în China, fiind astfel foarte potrivit și noului model crossover. Totodată, denumirea se încadrează în criteriile comune tuturor denumirilor modelelor SUV ale mărcii. Astfel, toate SUV-urile actuale ale mărcii Skoda au denumiri ce încep cu litera K și se termină cu litera Q.

Cu Skoda KAMIQ, producătorul auto ceh face un următor pas în campania SUV-urilor Skoda, extinzându-și familia de modele pentru piața europeană cu un model compact de intrare în gamă, orientat spre lifestyle. Skoda KAMIQ îmbină agilitatea și manevrabilitatea specifice automobilelor compacte, cu avantajele tradiționale ale unui SUV: poziția mai înaltă la volan, o mai bună vizibilitate în trafic și accesul mai facil în mașină, plus coborârea mai facilă. Fiind bazat pe matricea modulară transversală, modelul oferă noi sisteme de asistență și convinge cu numeroase soluții Simply Clever. Datorită acestor soluții practice, dar și a spațiului generos, printre altele, modelele Skoda sunt atât de populare între clienți.

Premiera mondială a noii Skoda KAMIQ va avea loc la Salonul Auto de la Geneva. Salonul se va desfășura între 5 și 17 martie 2019.

 
 
Citește și:
› Skoda KODIAQ beneficiază de noi actualizări atractive ...20/04/2021
› Cu SKODA călătoriți în siguranță și confort inclusiv în condiții ...17/01/2021
› Skoda ENYAQ iV, mobilitate electrică pentru 2021 ...10/05/2020
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Imagine By Kia: noul concept-car 100% electric ...11/03/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.