Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noul Passat, primul Volkswagen cu conducere parțial automatizată

Noul Passat, primul Volkswagen cu conducere parțial automatizată

Publicat în data de: 11 Februarie 2019
Categorii: Auto-show, Tehnologie, Stiri, Geneva.
 

Noul Passat vine cu actualizări tehnice majore și include ultimele inovații ale mărcii. Modelul va fi expus în premieră la Salonul Auto de la Geneva, în luna martie. Funcția Travel Assist va fi inclusă în premieră în dotarea noului Passat.foto-noul passat primul volkswagen cu conducere partial automatizata
Startul pre-vânzărilor este programat pentru luna mai, iar lansarea oficială va avea loc în Germania, în luna septembrie.

Record de producție odată cu debutul noului Passat. Popularul model german va atinge în primăvară pragul de 30 de milioane de unitățti produse, devenind astfel cel mai de succes model de dimensiuni medii la nivel mondial. Un lucru e sigur: modelul Passat cu numărul 30.000.000 va face parte din a opta generație.

Funcția "Travel Assist" va fi inclusă în premieră în dotarea noului Passat.

Modelul va debuta în paralel cu o versiune berlină și una break fiind primul produs al mărcii care permite condusul parțial automatizat indiferent de viteză (între 0 și 210 km/h) prin intermediul sistemului IQ.DRIVE. Noul Passat va fi și primul model mondial al mărcii cu volan capacitiv multifuncțional. Volanul "simte" atingerea șoferului și oferă o interfață interactivă pentru sisteme precum Travel Assist.

O altă funcție nouă din dotarea noului Passat este "Emergency Steering Assist", care crește gradul de siguranță frânând brusc mașina în situații de urgență, atunci când șoferul nu reacționează.

Noul sistem de iluminare IQ.LIGHT cu faruri LED matrix transformă noaptea în zi - această tehnologie de iluminare a fost disponibilă până acum doar în dotarea modelelor Touareg.

Accesibil cu ajutorul cheii digitale

Cea de-a treia generație a sistemului de Infotainment (Modular Infotainment Matrix - MIB3) își va face de asemenea debutul în dotarea noului Passat. App Connect - interfața prin care sunt integrate aplicațiile mobile - integrează wireless, în premieră, aplicațiile din iPhone cu ajutorul Apple CarPlay™. Posesorii noului Passat pot alege să fie permanent online cu MIB3, noul sistem de infotainment care are inclus un SIM în dotarea standard.

Alături de serviciile de navigatie îmbunătățite cu informații în timp real, modelul dispune de tehnologii și oferte noi de tipul serviciilor de streaming pentru muzică, radio prin internet, comenzi vocale în limbaj natural (aceste servicii sunt oferite online) utilizare facilă a serviciilor de pe platforma "Volkswagen We", precum și setări viitoare pentru mașină din cloud.

Noul Passat permite și utilizarea telefonului pe post de "mobile key", la deschiderea și închiderea mașinii.

Sistemul de infotainment MIB3 este strâns integrat cu noul Digital Cockpit. Instrumentele digitale sunt îmbunătățite în mod considerabil față de sistemul anterior (Active Info Display). Grafica îmbunătățită cu afișaj cu contrast ridicat este extrem de clară și de înaltă calitate. Gama de funcționalități a fost dusă la un nivel superior. Trei variante de afișaj diferite pot fi personalizate acum cu ajutorul unui singur buton amplasat pe volanul multifuncțional.

Performanțe superioare pentru călătorii lungi

Distanțele care pot fi parcurse la volanul acestui model au fost îmbunătățite. Un exemplu perfect este Passat GTE - modelul hibrid plug-in al acestei linii de vehicule: acesta va avea o autonomie pentru condusul electric extinsă în mod considerabil. Autonomia ajunge acum la circa 55 km2) în ciclul de testare WLTP, respectiv aproximativ 70 km2) potrivit NEDC. În același timp, combinația dintre motorul electric și cel turbo (160 kW / 218 CP) arată că Passat GTE este și o mașină potrivită pentru călătorii lungi, sigure și confortabile.

Passat GTE respectă deja standardele Euro 6d privind emisiile care se vor aplica mașinilor produse începând cu anul 2021. Și celelalte opțiuni cu motoare TSI și TDI respectă cerințele Euro 6d-TEMP privind emisiile. De asemenea, orice Passat nou - indiferent dacă este pe benzină sau motorină - este echipat cu filtru de particule.

Preferat de români

Datele APIA arată că modelul Passat este preferatul românilor în categoria mașini de familie. De asemenea, anul trecut Passat GTE a fost cel mai cumpărat model din România la categoria vehicule hibrid plug-in, cu vânzări aproape duble comparativ cu următorul model clasat la această categorie.

 
 
Citește și:
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Audi la Salonul Auto IAA 2019 de la Frankfurt ...06/10/2019
› Luminile OLED digitale sunt lansate în premieră pentru Audi Q5 ...06/09/2020
› Citroen lanseaza un nou model de ochelari ce trateaza raul de maș ...09/06/2019
› BMW și Jaguar Land Rover vor colabora pentru dezvoltarea tehnolog ...09/06/2019
› Dacia adoptă motorizarea electrică! ...22/02/2020
› Noul Kia Sorento va debuta la Salonul Auto de la Geneva ...04/02/2020
› Imagine By Kia: noul concept-car 100% electric ...11/03/2019
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.