Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noul BMW 330e Sedan este lansat pe piață

Noul BMW 330e Sedan este lansat pe piață

Publicat în data de: 18 August 2019
Categorii: Bmw, Hibrizi, Stiri.
 

Varianta plug-in hybrid completează portofoliul de sisteme de propulsie pentru noua generație a sedanului sport - autonomie electrică mai mare cu peste 50% decât a predecesorului, acum cu maximum 66 de km, emisii CO2 reduse cu peste 15%.foto-noul bmw 330e sedan este lansat pe piata
Combinație de dinamică superioară și eficiență exemplară definește caracterul noului BMW Seria 3 Sedan. Acum, adăugarea unui sistem plug-in hybrid la portofoliul de soluții de propulsie aduce o abordare suplimentară, orientată spre viitor a calităților principale ale noului sedan sport. Cea mai nouă generație a tehnologiei BMW eDrive este combinată cu un motor pe benzină, cu patru cilindri, pentru a îmbunătăți semnificativ calitățile sportive ale noului BMW 330e Sedan (a cărui lansare pe piața mondială are loc astăzi) și furnizează o experiență a condusului electric și mai intensă. Cu ocazia debutului la un model BMW, XtraBoost - disponibil standard - creștere puterea sistemului plug-in hybrid la un maxim de 215 kW/292 CP. Reacțiile foarte rapide ale sistemului de propulsie evidențiază caracteristicile de condus ale noului BMW 330e Sedan. În plus, autonomia sa electrică este mai mare cu peste 50% față de a predecesorului; 66 de kilometri* pot fi parcurși cu emisii locale zero. Consumul de combustibil și emisiile au scăzut cu peste 15% față de nivelurile modelului anterior - la 1,9-1,6 l/100 km* și 43-37 g/km*.

La noul BMW 330e Sedan, interacțiunea controlată inteligent între motorul electric și cel termic atinge un nou nivel. Electrificarea trenului de rulare contribuie mai mult ca niciodată nu doar la eficiența crescută, ci și la o formă distinctivă de plăcere a condusului. Sistemul plug-in hybrid reunește calitățile unui motor pe benzină, de 2,0 litri și cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo și putere de 135 kW/184 Cp cu talentele unui motor electric, care generează o vârf de putere de 83 kW/113 CP. Împreună, cele două surse de propulsie produc u cuplu maxim al sistemului de 420 Nm.

Premieră la noul BMW 330e Sedan: XtraBoost pentru performanțe dinamice maxime
O funcție complet nouă - și inclusă standard la noul BMW 330e Sedan - este XtraBoost, care dezvăluie automobilul în forma sa cea mai dinamică. Conducătorul poate acționa rapid XtraBoost prin activarea modului SPORT cu ajutorul comutatorului Driving Experience Control. O apăsare energică a accelerației eliberează un plus de 30 kW/40 CP peste puterea combinată de 185 kW/252 CP generată deja de combinația dintre motorul termic și cel electric - iar XtraBoost se menține pentru până la 10 secunde. Rezultatul este caracterul specific al trenului de rulare al BMW Seria 3 Sedan, care include (în premieră la un model hibrid de la BMW) o reacție foarte sportivă, dar și precisă a accelerației, dar și un program de schimbare specific pentru transmisia Steptronic cu opt trepte, inclusiv downshift de frânare a motorului.

XtraBoost, cu impact instant, oferă o experiență a accelerației semnificativ mai intensă decât cea pe care o poate oferi un automobil cu propulsie convențională de putere comparabilă. De exemplu, când conducătorul apasă brusc pedala de la 20 km/h, noul BMW 330e Sedan accelerează în mai puțin de o secundă cu aproape de două ori vigoarea unui automobil propulsat doar de un motor termic. În doar trei secunde, se realizează un avans de o lungime de mașină. XtraBoost poate fi accesat și cu bateria de înaltă tensiune la o încărcare minimă, precum și la kickdown și cu maneta schimbătorului în poziția M sau S.

Noul BMW 330e Sedan sprintează de la 0 la 100 km/h în 5,9 secunde spre o viteză maximă de 230 km/h. Experiența de condus este acompaniată de o notă a sistemului de propulsie specifică modelului și plină de emoție, care se regăsește și la interior. Astfel, noul BMW 330e Sedan își prezintă cu vivacitate latura sportivă și dinamică, combinată cu calitățile dovedite ale unui automobil plug-in hybrid.

Condus pur electric la viteze de până la 140 km/h
În modul de condus HYBRID, noul BMW 330e Sedan poate atinge viteze de până la 110 km/h cu propulsie exclusiv electrică - o creștere de 30 km/h față de predecesor. Iar modul ELECTRIC deschide ușa pentru condus fără emisii locale până la 140 km/h - anterior până la 120 km/h. Dotările standard specifice hibrizilor ale noului BMW 330e Sedan includ protecție acustică pentru pietoni. Când se conduce doar cu energie electrică, un sistem de difuzoare exterioare generează o acustică inconfundabilă creată special pentru modelele BMW electrificate. La viteze reduse, nota personalizată a sistemului de propulsie exudă prezență sonoră, fără a afecta confortul acustic al celor de la bord.

Motorul electric al noului BMW 330e Sedan este integrat în transmisia Steptronic cu opt trepte, economisind astfel spațiu. Designul inteligent permite versiunii specifice hibrizilor a transmisiei să fie mai lungă cu doar 15 milimetri față de variantele cu propulsie convențională ale noului BMW Seria 3 Sedan. Obținerea puterii prin intermediul generării energiei la frânare, unde motorul electric joacă rolul unui generator, este foarte eficientă. Energia electrică transmisă bateriei de înaltă tensiune fie în acest mod, fie prin alimentare de la rețeaua electrică alimentează circuitul 12V de la bord. Astfel, surplusul oferit de generatorul acționat de motorul termic este folosit în funcție de cerințe și contribuie la îmbunătățirea eficienței generale a sistemului.

Autonomie și eficiența ridicate aduc beneficii fiscale
Cu o capacitate energetică brută de 12,0 kWh, bateria litiu-ion de înaltă tensiune a noului BMW 330e Sedan permite o creștere a autonomiei electrice de peste 50% față de modelul anterior - la 59-66 kilometri*. În același timp, a doua generație a sedanului sport plug-in hybrid reduce consumul de combustibil și emisiile cu peste 15% la 1,9-1,6 l/100 km* și 43-37 g/km*. Consumul mixt de energie electrică al noului BMW 330e Sedan este 15,4-14,8 kWh/100 km*. Prin emisiile CO2 reduse și autonomia electrică crescută, noul BMW 330e Sedan îndeplinește toate cerințele pentru impozit redus pe mașină de companie în Germania, unde doar jumătate din prețul de listă brut este luat ca bază în determinarea beneficiului de natură pentru utilizare privată.

Acumulatorul de înaltă tensiune al noului BMW 330e Sedan este montat sub scaunele din spate, în timp ce rezervorul de benzină este deasupra punții spate. Aceasta înseamnă că abilitățile cargo ale modelului plug-in hybrid sunt foarte puțin reduse, iar capacitatea de încărcare de 375 de litri poate fi extinsă la nevoie datorită divizării/rabatării spătarului banchetei în raport 40:20:40.

Clienții care optează pentru modelul plug-in hybrid pot alege întreaga listă de opțiuni disponibilă pentru noul BMW Seria 3 Sedan. Noul BMW 330e Sedan este oferit și în variante Advantage, Sport Line, Luxury Line sau M Sport ca alternativă la specificația de bază. Și poate fi comandat cu dotări care includ suspensia M adaptivă cu direcție sport variabilă și frâne M Sport. Din noiembrie 2019, noul BMW 330e Sedan va fi disponibil și cu sistem de tractare, cu pivotare electrică a cârligului. Sarcina maximă de tractare pentru modelul plug-in hybrid este 750 de kilograme.

Încălzire și aer condiționat auxiliare ca echipare standard
Selecția completă de sisteme inovatoare de asistare a condusului, ce optimizează siguranța și confortul, - de la Driving Assistant Professional cu asistent de control al direcției și al benzii până la Parking Assistant ce include asistent de marșarier - este disponibilă. Specificația standard pentru noul BMW 330e Sedan include precondiționare a interiorului cu încălzire sau aer condiționat. Energia stocată în bateria de înaltă tensiune este utilizată pentru alimentarea încălzirii auxiliare. La temperaturi exterioare scăzute, interiorul poate fi încălzit simplu și ușor înainte de a urca la bord, chiar și atunci când încărcarea bateriei este redusă. Această funcție de precondiționare a interiorului permite și răcirea interiorului când temperaturile ambientale sunt mai mari.

Odată cu lansarea noului BMW 330e Sedan, noi servicii digitale vor fi prezentate și vor face încărcarea bateriei în timpul călătoriei mai ușoară și mai atractivă. Prin selectarea unei stații de încărcare publice, sistemul de navigație va oferi recomandări privind hotelurile, restaurantele, cafenelele și obiectivele sau centrele culturale din apropiere. De asemenea, va fi posibil să verificați unde sunt stații de încărcare prin intermediul sistemului de afișare și control. Conducătorul poate și să verifice disponibilitatea prevăzută a punctelor de încărcare publice la momentul sosiri. În plus, va fi posibilă rezervarea punctelor de încărcare pentru o perioadă de timp limitată, în cazul în care această facilitate este oferită de operatorul infrastructurii de încărcare în cauză.

Tehnologia de propulsie prezentată la modelul plug-in hybrid al noului sedan sport va fi disponibilă și la noul BMW 330e Touring cu începere din vara 2020. Va fi pentru prima dată când clienții care comandă un model BMW Touring pot alege un sistem de propulsie plug-in hybrid. Noua ofertă face ca BMW să-și continue ofensiva de modele cu sistem de propulsie electrificat.

Modelele BMW plug-in hybrid oferă o serie de beneficii pentru utilizare cotidiană
Sistemele BMW de propulsie plug-in hybrid oferă deja utilizatorilor o serie de beneficii suplimentare față de soluțiile tradiționale:

Economii financiare: condusul electric în zonele urbane este mai ieftin decât prin utilizarea motoarelor pe benzină sau diesel dacă automobilul plug-in hybrid este încărcate acasă sau la muncă la costuri reduse.
Interior mereu la temperatura potrivită, încă dinainte de a urca la bord: încălzirea și aerul condiționat auxiliare sunt disponibile standard.
Frânatul este benefic: bateria este încărcată în timpul frânării. La automobilele convenționale, frânarea generează doar căldură și praf de frână.
Cel mai bun din ambele universuri: modelele plug-in hybrid oferă plăcerea condusului electric în zonele urbane și plăcerea condusului specifică BMW pe distanțe lungi.
Deschide drumul spre viitor: pentru că un plug-in hybrid poate rula fără emisii, este eligibil pentru a intra în multe zone cu emisii reduse, se bucură de privilegii de parcare suplimentare și economisește la impozitare.
Calitate mai bună a vieții în orașe: prin condusul electric, utilizatorii pot contribui activ la reducerea emisiilor și a zgomotului de trafic din orașe.
Pregătit pentru viitor: BMW eDrive Zones asigură condus fără emisii în zonele de emisii reduse
Noul BMW 330e Sedan este pregătit să profite de avantajele zonelor cu emisii reduse concepute de orașe exclusiv pentru condus cu emisii zero. Cu noua funcție BMW eDrive Zones (care va face parte din echiparea standard a modelelor BMW plug-in hybrid din 2020 și poate fi montată în postvânzare), tehnologia de restricționare zonală va face posibilă detectarea automată a zonelor cu emisii reduse. La intrarea în aceste zone, automobilul trece automat în mod de condus pur electric, moment din care se comportă precum un automobil electric și astfel se poate bucura de drepturi de acces egale (supus regulamentelor locale). Noua funcție asigură că potențialul automobilelor plug-in hybrid este utilizat pentru un efect și mai mare. Creșterea proporției de călătorii în regim electric joacă un rol în optimizarea eficienței, dar contribuie și la reducerea costurilor de operare pentru clienți. Aceasta se aplică pentru condus în zonele urbane, în special, unde sistemele de propulsie electrice oferă un nivel mai mare de eficiență la board decât un motor pe benzină sau diesel.

Noul BMW 330e Sedan are o amprentă de carbon mai mică
"Adevăratul" impact de mediu al automobilelor plug-in hybrid a fost discutat ocazional, în special pe piețele unde proporția de energie verde utilizată de rețeaua publică de energie rămâne mică. BMW Group a efectuat o certificare CO2 pe întregul ciclu pentru noul BMW 330e Sedan - de la procurarea materiilor prime, lanțul de furnizori, producție și faza de utilizare, până la reciclare.

Acesta a dezvăluit că amprenta de carbon a noului BMW 330e Sedan este cu 20% mai mică decât cea a noului BMW 330i Sedan când se utilizează o putere europeană medie în faza de utilizare. Când automobilul se alimentează cu energie verde, amprenta sa de carbon este redusă cu până la 60%.

* Consumul de combustibil, emisiile CO2, consumul de energie și autonomia au fost calculate pe baza noului ciclu de testare WLTP și au fost adaptate la valori echivalente NEDC pentru a asigura comparația între automobile. Acestea pot varia în funcție de dimensiunea anvelopelor alese. La aceste automobile, valorile CO2 pot diferi de cele publicate aici (în funcție de legislația națională) pentru evaluarea impozitelor și a altor taxe legate de vehicul care sunt bazate (și) pe emisii CO2.

 
 
Citește și:
› Noi modele entry-level cu propulsie plug-in hybrid pentru BMW Ser ...21/02/2021
› Primele informații oficiale BMW iX3 ...18/07/2020
› BMW lansează noile Seria 5 Sedan și Touring ...31/05/2020
› Noi modele entry-level cu propulsie plug-in hybrid pentru BMW Ser ...21/02/2021
› Renault Clio e-Tech hybrid, în România de la 15.750 Euro ...06/12/2020
› Noul Renault Arkana, modelul SUV coupe hybrid ajunge în Europa ...26/09/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.