"ASF nu a greșit când a adoptat vechea normă RCA. Prin obligativitatea ca prețul polițelor RCA să acopere toate obligațiile ce decurg din încheierea contractului, iar eventualele pierderi nu vor fi acoperite din alte forme de asigurare, s-a generat o presiune pe preț, care a crescut. Pe de altă parte, sesizările privind prețul tarifelor RCA pe segmentul tinerilor erau atât de mari încât am fost nevoiți să acceptăm modificarea normei RCA, pe o perioadă de timp în opinia mea", a afirmat Ursache, citat de Mediafax.
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat, pe 15 ianuarie, că a eliminat din legislație obligația asigurătorilor de a stabili tarife de primă pentru polițele RCA astfel încât să acopere toate angajamentele ce decurg din încheierea contractelor, decizie care ar putea avea ca efect reducerea prețului asigurării.
Totodată, tarifele de primă nu vor putea fi modificate decât după minimum 6 luni, față de 12 luni anterior, cu excepția indexărilor sau a modificărilor pe anumite categorii de riscuri.
ASF va prezenta până la sfârșitul lunii februarie a acestui an concluziile analizei pe care o efectuează pe segmentul polițelor RCA, precum și soluțiile pe care le consideră adecvate.