"Gilău - Nădășel, cred că într-o lună începem lucrările, organizare de șantier și începerea efectivă a lucrărilor, și din banii din acciza la motorină mai departe, Suplacu de Barcău - Borș, unde, de altfel, o parte din lucrări sunt făcute. (...) Pentru Câmpia - Turzii, înapoi spre Târgu Mureș, avem finanțare europeană, pe fonduri de dezvoltare regională, și nu avem de la Târgu Mureș la Brașov. Deocamdată, în zona aceasta nu avem identificată o finanțare clară. Vom vedea pe bugetul de anul viitor ce putem introduce", a declarat Rus într-un interviu pentru
Mediafax.
Întrebat despre viitorul acestei autostrăzi, Rus a replicat că acesta este unul "luminos".
"Eu cred că în 2017 o vom avea gata", a mai spus ministrul.
Construcția la Autostrada Transilvania a început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro, încheiat cu compania americană Becthel. După șapte ani de la lansarea proiectului, au fost finalizați doar 52 de kilometri.
Autostrada Transilvania este o autostradă de patru benzi (2 benzi pe sens), cu o lungime de 415 km, care parcurge ruta de la nord-vest de Brașov până la Oradea, la granița cu Ungaria și deservește orașele Brașov, Făgăraș, Sighișoara, Tg. Mureș, Cluj Vest, Oradea.