Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Noul Peugeot 508 SW - un break radical

Noul Peugeot 508 SW - un break radical

Publicat în data de: 10 Iunie 2018
Categorii: Peugeot, Stiri, Paris.
 

La doar câteva luni de la lansarea berlinei radicale, PEUGEOT prezintă acum versiunea SW a Noului PEUGEOT 508. Noul PEUGEOT 508 SW rescrie codurile segmentului disputatei piețe a break-urilor din segmentul D și se inspiră din universul modelului shootingCu o siluetă joasă și dinamică, Noul PEUGEOT 508 SW adoptă un design percutant. Modelul reprezintă echilibrul perfect între eleganță, caracter practic și natura sportivă, oferind un spațiu amplu dedicat pasagerilor și un portbagaj voluminos, ușor accesibil. Dotat cu PEUGEOT i-Cockpit® de ultimă generație și o rază de bracare mică, autovehiculul se pretează la orice fel de drum – de la străzile urbane la autostrăzi. Ancorat pe deplin în AND-ul mărcii, Noul PEUGEOT 508 SW dispune de un mecanism de rulare excelent, rezultatul unei manevrabilități remarcabile și al unui control perfect al mișcărilor caroseriei. Vehiculul, conceput pentru a oferi o performanță, siguranță și un confort vârf-de-gamă, promite să ofere senzații intense.

Noul PEUGEOT 508 SW va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris 2018 și va fi comercializat în Europa începând cu ianuarie 2019.

Un segment dominat de break-uri

Segmentul D reprezintă o piață de 1 400 000 vehicule în Europa. În ultimii 10 ani, break-urile au fost majoritare pe acest segment, în ciuda creșterii constante a numărului de noi oferte și siluete pe piață, în special al SUV-urilor. În Europa, unul din trei vehicule vândute în segmentul D este un break.

Acest segment include break-uri tradiționale voluminoase, dintre care majoritatea sunt propuse de constructorii generaliști, precum și o ofertă premium care combină caracterul practic al unui break cu un design mult mai dinamic.

Obiectivul PEUGEOT este clar și lipsit de ambiguitate: acela de a crea un obiect mult râvnit, de a rescrie codurile tradiționale ale designului și de a adopta o siluetă atletică și modernă, până în prezent rezervată doar constructorilor auto vârf de gamă.

Un design percutant

Ca și în cazul modelului PEUGEOT 504, creat acum cincizeci de ani, Marca a conceput întotdeauna break-uri pornind de la silueta berlinelor. Prin urmare, Noul PEUGEOT 508 SW beneficiază de toate atributele stilistice ale designului radical al berlinei. Modelul adoptă o siluetă extrem de dinamică, grație noilor sale proporții.

Datorită barelor transversale funcționale, perfect adaptate designului, autovehiculul are o înălțime de aproape 1.42 m, ceea ce îl face cu 6 cm mai scund ca generația precedentă, gaj al unei aerodinamici optimizate, fără a sacrifica însă spațiul la cap.

Break-ul are o lungime de 4,78 m (cu doar 3 cm în plus față de versiunea berlină și cu 5 cm mai puțin decât generația precedentă); Noul PEUGEOT 508 SW adoptă linii fluide și un plafon coborât și elegant.

Portierele fără cadre, o caracteristică unică pentru un break conceput de un constructor auto generalist, amplifică linia caroseriei și scot în evidență suprafețele vitrate. Jocurile și alinierile au fost reduse, roțile au fost ajustate pentru a umple perfect arcele roților, antena de plafon a fost eliminată (în prezent este serigrafată). Modelul adoptă o siluetă puternică care inspiră vârful de gamă.

Ca și la versiunea berlină, partea frontală este impresionantă și include proiectoare Full LED, precum și semnătura vizuală verticală a luminilor diurne cu LED. Noul PEUGEOT 508 SW adoptă o personalitate distinctă, exclusivă, subliniată de faimosul leu aflat în centrul grilei radiatorului și indicativul modelului, 508, care se regăsește pe capotă.

Partea din spate are un aspect puternic și modern, cu un bandou orizontal de culoare negru lucios care încadrează stopurile Full LED cu aspect tridimensional preluate de la versiunea berlină. Iluminate atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte cu o intensitate adaptivă, acestea pun în evidență în mod constant semnătura celor trei gheare de leu. Evacuarea dublă cromată amplifică și mai mult stilul sportiv.

Accesul la portbagaj este intermediat de un hayon practic (acesta poate fi acționat electric fără mâini). Pragul portbagajului este jos și lat (6 cm mai jos decât la versiunea berlină, la doar 63,5 cm de la sol și cu 2,4 cm mai larg). Capacul retractabil cu manipulare rapidă oferă o vedere imediată asupra întregului portbagaj, care are o capacitate (cu capacul închis) de 530 litri. Această capacitate se apropie de cea a modelului precedent (560 litri).

Pe lângă natura sa practică, intrarea în portbagaj beneficiază de un prag din inox care facilitează încărcarea bagajelor. Versiunea GT este echipată cu șine din aluminiu și o plasă pentru ancorarea bagajelor.

Modularitatea este esențială pentru un SW, iar Noul PEUGEOT 508 SW dispune de o banchetă spate retractabilă 2/3-1/3 prin intermediul funcției Magic Flat, asigurând astfel un spațiu total de încărcare de 1780 litri.

Un interior incomparabil amplificat de PEUGEOT i-Cockpit®

Asemenea noului Peugeot 508, versiunea SW este echipată cu PEUGEOT i-Cockpit® de ultimă generație. Atenția acordată detaliilor și finețea materialelor poziționează postul de condus al noului PEUGEOT 508 SW într-un univers hich-tech impregnat de eleganță.

Componentele esențiale sunt:

- un volan compact îmbrăcat în piele (perforată la GT Line și GT) ,
- transmisie automată integrată în consola centrală care include numeroase zone de depozitare,
- ornamente ample pe planșa de bord, consola centrală și panourile ușilor care, în funcție de nivelul de echipare primesc finisaje din lemn sau carbon (stejar gri la GT Line/GT și Zebrano la GT),
- crom satinat pe volan, panourile ușilor, gurile de ventilație, pe cele șapte comenzi și pe cadrul ecranului tactil central,
- material plușat ce acoperă spațiile de depozitare destinate pasagerilor (toate liniile de echipare) și pe cele de pe portierele ușilor din față (versiunile GT Line și GT).

O atenție deosebită a fost acordată poziționării și dimensiunii diferitelor soluții de depozitare. Se pot depozita astfel două sticle de 1,5 l în torpedoul refrigerat, o sticlă de 1 l în fiecare spațiu de depozitare de pe portiere și două sticle de 0,5 l în zona centrală de depozitare situată sub cotieră (pe lângă suporturile de pahare). Zona amplă de depozitare din apropierea schimbătorului de viteze EAT8 oferă suficient spațiu pentru cele mai mari smartphone-uri (în cazul în care acestea nu sunt încărcate prin inducție în compartimentul aflat sub consolă).

Pasagerii se pot relaxa în scaune ergonomice (certificate AGR) dotate cu cinci programe de masaj multipunct și îmbrăcate în piele Nappa (neagră sau roșu închis-Sellier) sau Alcantara®.

Pasagerii din spate beneficiază de confort suplimentar grație banchetei din spate, care se poate înclina la 27°, dar și datorită faptului că se pot bucura acum de încă 4 cm la cap în comparație cu berlina și de un plafon panoramic vitrat.

Accesul la bancheta din spate este facilitat de ușile spate fără cadre care încorporează geamul custode.

În plafon sunt integrate lămpi tactile individuale pentru citit cu LED.

Sistemul Hi-fi vârf de gamă a fost conceput de FOCAL®, faimoasa semnătură acustică franceză. Dotat cu 10 difuzoare echipate cu tehnologia exclusivă FOCAL®, acest sistem oferă un sunet pur și perfect distribuit la bordul vehiculului.

Siguranță de top datorită unei game impresionante de sisteme de asistență la condus

Noul PEUGEOT 508 SW oferă o gamă largă de sisteme de asistență la condus de ultimă generație care respectă criteriile EuroNCAP, din ce în ce mai exigente. Noutățile sunt:

- sistem Night Vision, o premieră pe acest segment. Sistemul utilizează o cameră video cu infraroșu pentru a detecta persoane și animale aflate în preajma vehiculului pe timp de noapte și în condiții de vizibilitate redusă, pe o rază de până la 200 de metri. Imaginile surprinse cu ajutorul camerei video sunt redate pe ecranul tactil, în câmpul de viziune al șoferului, pentru mai multă siguranță.
- Cruise Control Adaptiv cu funcție Stop & Go (în combinație cu transmisia automată EAT8) bazat pe senzori care mențin distanța inter-vehicule. Sistemul este capabil să pună mașina în mișcare, dacă timpul de așteptare a fost mai mic de 3 secunde. Pentru opriri care depășesc această valoare, șoferul poate apăsa un buton amplasat pe volan sau pedala de accelerație. Funcția este disponibilă de la 0 km/h.
- sistemul Lane Keeping Assist, cu ajutorul căruia șoferul poate păstra banda de rulare (asociat cu ACC Stop & Go),
- Full Park Assist cu funcție perimetrică Flankguard (doar cu transmisia automată EAT8). Sistemul acționează automat direcția, accelerația și frâna pentru a intra și a ieși dintr-un loc de parcare.
- Faruri Full LED cu funcția EVS (iluminat static de intersecție),
- Stopuri spate ARS (cu intensitate luminoasă adaptivă).

Pe lângă aceste sisteme, Noul PEUGEOT 508 SW este echipat numeroase alte sisteme de asistență la condus:

- Sistemul Active Safety Brake de ultimă generație (funcționează începând cu 5km/h până la 140 km/h),
- Alertă activă de părăsire involuntară a benzii de rulare (inclusiv căi rutiere) care corectează traiectoria autovehiculului la viteze de peste 65 km/h,
- Alertă atenție șofer, pentru a evalua vigilența șoferului la o viteză de peste 65 km/h,
- Comutare automată a luminilor de drum,
- Recunoaștere a indicatoarelor de viteză și recomandări,
- Recunoaștere avansată a semnelor de circulație (Stop, Sens Unic),
- Sistem activ de supraveghere unghiului mort (cu corectarea traiectoriei). Această funcție este disponibilă de la 12km/h.

La bordul Noului PEUGEOT 508 SW conectivitatea este omniprezentă grație următoarelor echipamente: navigație conectată 3D cu TomTom® Traffic, Mirror Screen, compatibil cu Mirrorlink®, Android Auto™ și Apple Carplay™, încărcare a smartphone-ului prin inducție, patru prize USB, PEUGEOT Connect SOS & Assistance, sistemul de apelare automată în caz de urgență și pachetele PEUGEOT Connect.

O experiență de condus unică și instinctivă

La PEUGEOT, senzațiile la condus fac parte integrantă din ADN-ul mărcii. Noul PEUGEOT 508 SW se bucură de cel mai bun know-how al inginerilor din cadrul Grupului PSA:

- Utilizarea unei platforme EMP2, care îi asigură o greutate redusă cu aproximativ 70 kg față de modelul precedent, dar și eficiență și performanțe superioare,
- Introducerea unei noi tehnici de sudare a caroseriei, prin utilizarea a 24 m de adeziv structural, care asigură un plus de rigiditate și o mai bună durabilitate,
- Instalarea unui sistem de amortizare pentru motor,
- Utilizarea unei suspensii spate multi-link conectată la o suspensie cu amortizare variabilă și controlată - Active Suspension Control – dotare standard pe versiunea GT,
- Introducerea la scară largă a noii transmisii automate cu 8 rapoarte EAT8 cu schimbător de viteze electric.

Noul PEUGEOT 508 SW este echipat cu noua generație de motoare PureTech și BlueHDi (cu tehnologie SCR avansată).

Există două motoare pe benzină noi dezvoltate de baza motorizării PureTech 1.6L:
- PureTech 180 S&S EAT8,
- PureTech 225 S&S EAT8.

Patru unități Diesel bazate pe motorizările BlueHDi 1.5L și 2.0L sunt disponibile:
- BlueHDi 130 S&S BVM6,
- BlueHDi 130 S&S EAT8,
- BlueHDi 160 S&S EAT8,
- BlueHDi 180 S&S EAT8.
Toate unitățile sunt în conformitate cu normele Euro6.d temp.

În cea de-a doua jumătate a anului 2019, Peugeot va lansa o versiune Plug-in Hybrid cu o autonomie electrică de 50 km în ciclul WLTP. Bateriile vor fi amplasate sub al doilea rând de scaune pentru a păstra portbagajul spațios.

Ca și versiunea sedan, Noul PEUGEOT 508 SW va fi fabricat la fabrica din Mulhouse. Acesta va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris din această toamnă și va fi disponibil în Europa începând cu ianuarie 2019.

 
 
Citește și:
› Peugeot dezvoltă o nouă gamă de vehicule sport electrificate ...22/10/2018
› Motorul PSA cu trei cilindri a primit premiul Motorul Internation ...16/06/2018
› SEAT își prezintă toate noutățile la Paris ...11/10/2018
› Dacia anunță la Paris un nou motor în gamă ...02/10/2018
› Noul BMW Seria 3 Sedan pentru 2019, premieră mondială la Paris ...26/09/2018
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.