Informații Auto logo


› cautare avansata


  HomeNoutăți Fiat Tipo, 30 de ani de funcționalitate, simplitate și personalitate

Fiat Tipo, 30 de ani de funcționalitate, simplitate și personalitate

Publicat în data de: 27 Martie 2018
Categorii: Fiat, Stiri.
 

Fiat Tipo este un concept inovator care continuă tradiția Fiat într-un segment-cheie al pieței auto și a debutat oficial în 1988. Familia Tipo a sărbătorit în ianuarie primii 30 de ani de funcționalitate, simplitate și personalitate.foto-fiat tipo 30 de ani de functionalitate simplitate si personalitate
În 2017, Fiat Tipo a devenit liderul segmentului C în Italia, cu o cotă de piață de 20,7% și peste 180,000 de unități vândute în zona EMEA. Pentru al doilea an consecutiv, Fiat Tipo este modelul cu cea mai mare rată de creștere în segmentul C din Europa.

Fiat Tipo abordează provocările viitoare cu entuziasmul și energia unui tânăr de 30 de ani, propulsat de succesul important înregistrat în segmentul C, unde Fiat a ocupat întotdeauna poziția de lider. Fiat Tipo a debutat pe 26 ianuarie 1988, ca înlocuitor al modelului Fiat Ritmo, care la rândul său a fost succesorul lui Fiat 128. Începând cu 1100, modelele Fiat de mărime medie au condus familiile italiene și nu numai pe drumul către progresul social, economic și tehnic atât în Italia cât și în Europa. Încă de la bun început, acest modele s-au dovedit alegerea perfectă pentru profesioniștii tineri și pentru familiile în căutarea unui produs practic, modern și elegant.

Acum 30 de ani, originalul Fiat Tipo a fost un concept cu adevărat inovator. Inginerii Fiat au creat un automobil cu niveluri superioare de manevrabilitate, performanță, confort și siguranță fără compromis, punând mai mult ca niciodată accent pe ergonomie. Tipo s-a remarcat prin asamblarea impecabilă ce îmbina tehnologii de producție inovatoare și materiale de înaltă calitate, garantând astfel fiabilitatea și calitatea. Tipo a fost apreciat pentru funcționalitate, simplitate și personalitate. Aceste trăsături sunt reluate astăzi de actualul Fiat Tipo, care amintește de spiritul predecesorului său. O combinație unică de tehnologie, robustețe și funcționalitate i-a permis noului Tipo să cucerească segmentul C prin caracter practic.

În 2017, Tipo s-a clasat în primele trei cele mai vândute modele în Italia și s-a impus ca lider în segmentul C cu o cotă de piață anuală de 20,7%. Peste 180,000 de utilizatori din zona EMEA au ales noul Fiat Tipo, iar pentru al doilea an consecutiv, Tipo este modelul cu cea mai mare creștere pe piața din Europa.

Designul noului Fiat Tipo denotă multă substanță și îi oferă o prezență aparte pe șosea. Partea frontală a fost dezvoltată orizontal, pentru a exprima dinamism pe toate cele trei variante ale modelului. Profilul elegant și în același timp aerodinamic este o trăsătură comună a modelului original și a celui actual. În cazul versiunii în cinci uși – cea care amintește cel mai intens de modelul Tipo din 1988 – hayonul generos facilitează accesul spre portbagajul cu volumul de 440 de litri (550 de litri pentru versiunea Station Wagon / break). Similar cu modelul actual, Fiat Tipo din 1988 dispunea de un hayon la fel de inovator, construit la acea vreme dintr-un material plastic special, ușor și rezistent la coroziune. Atât ieri cât și azi, aspectul exterior plăcut a fost îmbinat cu interioare desenate conform principiilor cerute de repere precum caracterul practic, simplitatea și funcționalitatea. Această formulă a caracterizat întotdeauna modele Fiat din segmentul C și este adânc înrădăcinată în AND-ul brand-ului.

O familie completă într-o gamă la obiect

Originalul Fiat Tipo din 1988 avea la bază una dintre primele platforme modulare ce aveau să anticipeze conceptul de familie exprimat astăzi de noul Tipo și versiunile sale. Șasiul modelului original a reprezentat punctul de plecare pentru alte modele Fiat, ca de exemplu Fiat Tempra, disponibil în varianta de caroserie sedan sau break. 30 de ani mai târziu, Fiat Tipo Sedan, Hatchback și Station Wagon reprezintă răspunsul mărcii Fiat la nevoile utilizatorilor și la tendințele moderne de cumpărare bazate pe decizii pragmatice și informate. Toate versiunile Fiat Tipo aduc un plus de valoare și sunt orientate către cerințele familiilor, cuplurilor sau a profesioniștilor tineri.

În ceea ce privește personalitatea, Fiat Tipo proiectează un stil dinamic și un caracter puternic indiferent de versiune. Simplificarea alegerii pentru client se traduce într-o gamă de motoare și niveluri de echipare create special pentru piața în care Fiat Tipo evoluează – obiectivitatea și logica gamei sunt alte două trăsături împărtășite cu modelul Fiat Tipo lansat acum 30 de ani. În 1988, Fiat Tipo a debutat cu cinci versiuni diesel și benzină, capabile să satisfacă cerințele pieței de la acea dată, împreună cu două niveluri de echipare. Apoi s-a decis accentuarea tuturor trăsăturilor distinctive și exprimarea inovației și a maturității aduse de acest model printr-un nume simplu – Tipo.

De la Fiat Tipo Digit la UconnectTM7„

În cel mai pur stil Fiat, toate variantele din familia Tipo sunt dotate cu o multitudine de soluții care fac viața mai ușoară pentru cei aflați la bord. Gama Tipo oferă echipări standard extrem de generoase și primește inovatorul sistem de infotainment UconnectTM HD LIVE cu ecran tactil high-resolution de 7 inch cu care utilizatorul poate interacționa prin comenzi de tip pinch și swipe, exact ca pe o tabletă. Altă funcție disponibilă este Uconnect Link – compatibilă cu Apple CarPlayTM și Android AutoTM – ce oferă clienților o experiență mai plăcută în utilizarea smartphone-ului. În 1988, Fiat Tipo a făcut valuri datorită soluțiilor tehnologice moderne și funcționale pe care le-a propus – instrumentarul de bord digital prezent pe nivelul de echipare Digit era integrat într-un panou special conceput, amplasat pe bordul automobilului. Instrumentele digitale oferite de Fiat Tipo în 1988 pe acest nivel de echipare erau de ultimă generație la vremea respectivă în materie de funcționalitate și ergonomie, oferind totodată o lizibilitate excelentă.

 
 
Citește și:
› Noul Fiat 500 electric, în România de la 13.800 Euro ...01/05/2021
› Fiat Concept Centoventi, cel mai bun concept auto ...26/07/2020
Comentariile cititorilor:
comments powered by Disqus


Comentează pe FORUM!
Înapoi la noutăți

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.