Informații Auto logo


› cautare avansataE primăvară și vara e aproape; sunteți pregătit? Recomandări utile oferite de Chevrolet
Pe măsură ce vremea devine mai caldă, ne îndreptăm încet către un altfel de program în care includem mai multe drumeții la mare, la munte, ne bucurăm mai mult de soarele primăvăratic și vesel, ne simțim mai liberi și mai dornici de mișcare.

Curățenia de primăvară ne face casele luminoase și parcă și natura se primenește ca să ne bucure privirile.

Dar cum rămâne cu mașina? De ce, pe lângă reînnoirea trupului, a sufletului și a căminului, să nu beneficieze și acesta de o verificare integrală, pentru a evita uzura prematură? Cheltuind acum puțin, sau doar acordând ceva mai mult timp unei verificări atente, puteți evita cheltuieli viitoare, semnificative.

Curățenia de primăvară
Spălarea completă a autovehiculului este foarte importantă, mai ales după un anotimp rece, în care sarea a agresat mai tot timpul părțile inferioare ale caroseriei, iar acum, cu venirea căldurii, alți factori externi pot afecta exteriorul mașinii.

Acordați o atenție deosebită părții inferioare a caroseriei - uneori neglijată - și pasajelor roților.

În cazul în care nu se îndepărtează murdăria externă, fiți atenți la ce substanțele de curățat folosiți, unele pot fi deosebit de agresive, pot coroda piesele, ducând la reparații costisitoare peste câțiva ani. Nu strică o simplă întrebare adresată unui cunoscător, înainte de a utiliza un nou produs de curățat.

Criblura folosită pentru drumuri, sau pietricelele care lovesc caroseria, pot cauza deteriorarea stratului de vopsea a caroseriei. Micile avarii trebuie remediate imediat, de exemplu cu ajutorul unui creion de retuș în culoarea caroseriei (disponibil la atelierele de specialitate).

După ce am pus la punct caroseria, să abordăm interiorul. Utilizarea continuă a sistemului de încălzire și ventilație a creat o peliculă de murdărie pe interiorul parbrizului. O vizibilitate bună înseamnă mai întâi de toate siguranță, așadar asigurați-vă că nu există „unghiuri moarte" cauzate de murdăria parbrizului sau a lunetei.

Din cauza gheții depuse pe parbriz în timpul lunilor de iarnă, lamele ștergătoarelor pot agresa parbrizul, un set nou de lame vă poate ajuta să căpătați o perspectivă mai clară și să protejați parbrizul. În același timp, ar trebui să verificați dacă chederele geamurilor și portierelor sunt în stare bună.

Schimbarea garderobei
Faceți parte dintre cei care adună obiecte inutile în interiorul autovehiculului? Acum este momentul ideal pentru a efectua o curățenie adecvată: eliberând portbagajul de toate obiectele de care nu mai aveți nevoie veți realiza și economii, deoarece obiectele inutile măresc greutatea autovehiculului, sporind în acest fel consumul de carburant și costurile. Apropo, și suporturile pentru schiuri de pe acoperiș sporesc în mod semnificativ consumul de carburant.

Revizia tehnică
Pe lângă toate acestea, dacă nu ați făcut o scurtă revizie tehnică, completă a autovehiculului, după trecerea iernii, nu mai amânați: verificați funcționarea corectă a luminilor, nivelul lichidului de răcire, al uleiului și al acidului din baterie.

Dacă urmați toate aceste recomandări și sugestii Chevrolet, autovehiculul dumneavoastră va fi complet pregătit anotimpul cald.

Drum bun!
înapoi la informații utile.

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.