Informații Auto logo


› cautare avansataCum să te răcorești și să economisești combustibil în același timp
Delphi oferă sfaturi utile si ajută șoferii să facă economie de combustibil în timp ce utilizează sistemul de aer condiționat. Ce este mai eficient - să conduci cu geamurile deschise sau să folosești aerul condiționat?

Răspunsul ar putea surprinde majoritatea persoanelor.
„Din punct de vedere al consumului de combustibil este mai eficient să conduci cu aerul condiționat pornit decât cu A/C închis și cu geamurile deschise”, a spus James Bertrand, președintele Sistemelor Termale Delphi, Corp. Delphi. „si acest lucru deoarece o mașină folosește mai puțin combustibil atunci când funcționează sistemul de aer condiționat decât atunci când geamurile sunt deschise, datorită presiunii aerului asupra vehiculului.”

Utilizarea oricărui sistem auto de aer condiționat mărește randamentul motorului vehiculului care în schimb consumă combustibil. Din estimările Laboratoarelor Naționale de Energie Regenerabilă (LNER) se pare că sistemele tradiționale de aer condiționat consumă aproximativ 5 la sută din consumul anual de combustibil al unui vehiculului în S.U.A și 3 la sută în Europa și Japonia. Cu o lungă istorie în dezvoltarea de tehnologii termale, Delphi continuă să dezvolte sisteme de aer condiționat eficiente din punct de vedere al consumului de energie care pot duce la scăderea la jumătate a procentelor menționate. Dar pentru șoferii zilelor noastre, o utilizare corespunzătoare a sistemului de aer condiționat va ajuta la reducerea consumului de combustibil a unui vehicul.

În continuare, găsiți câteva sfaturi utile cu privire la utilizarea într-un mod mai eficient a sistemul de aer condiționat al unui vehicul,:
- Atunci când intrați într-un vehicul care a fost parcat la soare, deschideți complet geamurile pentru a permite ieșirea aerului cald din vehicul. Apoi închideți geamurile și lăsați aerul condiționat să răcească compartimentul pasagerului.
- Apăsați butonul de recirculare a aerului pentru a permite recircularea aerului pasagerului prin intermediul sistemului de aer condiționat. Acest buton poate fi găsit sub denumirea de de „MAX”. Folosirea opțiunii de recirculare va reduce semnificativ consumul de energie utilizat de sistemul de aer condiționat.
- Pentru un sistem manual, cel mai eficient este să se păstreze controlul temperaturii la poziția maximă de răcire, utilizându-se ventilatorul suflant pentru ajustarea temperaturii de răcire. Comutatorul de ajustare a temperaturii ar trebui utilizat numai după ce ventilatorul a fost setat la minimum.
- Dacă sistemul de A/C nu răcește temperatura pe cât ar trebui, un specialist în sisteme de aer condiționat poate evalua și repara sistemul. Dacă există o scurgere în sistem, ar trebui reparat și reîncărcat cu soluție de răcire. De asemenea, o dată cu trecerea anilor este normal pentru un sistem de A/C să piardă cantități mici din soluția de răcire datorită răspândirii lui prin intermediul furtunurilor.
- Dacă în filtrul de aer a Sistemul HVAC al unui vehicul au pătruns impurități, fluxul de aer va fi redus. În acest caz, filtrul trebuie înlocuit. La vehiculele noi, acest filtru de aer poate fi poziționat fie în spatele torpedoului sau dedesubtul ștergătoarelor de parbriz. Acesta poate fi înlocuit fie de către proprietarul vehiculului sau personalul din service. Intervalul la care trebuie efectuat service-ul este specificat în manualul vehiculului pe care îl deține proprietarul.

În afară de optimizarea sistemului de aer condiționat al vehiculului, șoferii pot de asemenea recurge și la alte metode cum ar fi parcarea la umbră, utilizarea parasolarul sau mai pot lăsa geamul parțial deschis pe durata zilelor mai călduroase.

„Prin respectarea acestor pași simpli temperatura din mașină nu va mai fi atât de ridicată și tapițeria scaunelor atât de încinsă, ajutând sistemul de aer condiționat să ofere confort imediat prin răcirea mai rapidă a aerului și economisirea combustibilului în același timp”, a spus Bertrand.

Cu o lungă istorie în producția de sisteme termale auto, Delphi a dezvoltat tehnologii de eficientizare a energiei, mai subțiri și mai ușoare care ajută la reducerea impactului asupra mediului înconjurător. Dincolo de produsele auto, Delphi furnizează componente de încălzire și răcire pentru piața comercială și rezidențială.
înapoi la informații utile.

 

Anunturi masini noi si second hand


Home | Știri auto | Promoții auto | Drive test | Mașini noi | Mașini SH | Utile | RCA 2021 | Wallpapers | Forum | Publicitate | Contact | RSS Feed 2.0 | urmărește Informații Auto pe Twitter

©2005 - 2021 Informații Auto. Toate drepturile rezervate.